Travtips - Guide

Det är inte helt lätt att spela på hästar. En häst är en levande varelse och mycket kan hända. Hästen kan ha vunnit 9 lopp i rad, och se jättebra ut. Sedan kommer dagen när det 10:e loppet ska köras, och då kan hästen ha en dålig dag. Selen kan sitta snett, hästen kan ha ont någonstans, banan kan var dålig. Det finns många olika saker som kan ha inverkan på hur ett travlopp ska sluta. I Sverige finns det flera sätt att spela på trav, och det finns flera olika spelformer att välja bland. Om man ska spela på trav finns det dock en del som kan vara bra att känna till. Det redogör vi för i denna artikel. Letar du efter specifika tips så klicka dig vidare direkt och läs bland annat V75 tips, V64 tips, Dagens Dubbel tips eller varför inte kika på några grymma GS75 tips ?
Travv75 tips
Speltips 28/4 V75-1 Rapide du Pommeau
Thomas Uhrberg är uthållig och lite av en mästare på långa distanser samtidigt s...
Travv75 tips
Speltips 21/4 V75-6
Erik Sting har ett långt bättre läge än de närmsta rivalerna Sambuca Knight och ...
Travv86 tips
Speltips 28/3 V86 Avd 7
Trots att Mr Lindy är åter efter lite vila tror jag på bra vinstchans. Idag blir...
Travv64 tips
Speltips 27/3 V64 Avd 6
Game Boko var Per L nöjd med inför förra starten och då gjorde han ett riktigt s...
Travv64 tips
Speltips 26/3 V64 Avd 6
Digital Promise har varit ute mot ganska tufft motstånd på valla på slutet. Idag...
Travv64 tips
Speltips 26/3 V64 Avd 2
Roll the Dice tyckte jag gjorde ett riktigt starkt lopp från dödens men fick ge ...
Genom att studera hur en häst tidigare sprungit, vilka distanser den gått, samt vilka banor den sprungit på kan man skapa sig en uppfattning om vilket underlag och liknande hästen gillar. Det är också bra att se till vilken kusk som kört hästen innan. Vissa hästar trivs bättre med en kust än med en annan och det kan ha stor betydelse för om hästen kommer att springa bra eller dåligt i loppet. En kusk kan köra mer eller mindre aggressiv, och det passar olika hästar olika bra.

 Eftersom att travlopp körs på olika banor kan det vara bra att se till om hästen måste transporteras långt innan tävlingen. En häst som tvingas åka långt kan prestera sämre än en häst som tävlar på hemmabana. En häst som inte gillar att resa kan vägra att äta och dricka innan tävlingen och då kan den heller inte prestera på topp.
Ett annat tips är också att titta på vilket spår hästen fått i loppet. Vissa hästar är startsnabba men har sämre uthållighet. Andra hästar är långsamma i starten men får upp farten och lyckas hålla den även i ett långt lopp. En häst som får ett spårnummer i täten men som är långsam i starten kan enkelt bli instängd av de startsnabba hästarna och då kan den instängda hästen inte prestera sin toppfart på grund av långsamma hästar framför. Det är är därför bra att känna till hur hästen agerar i sådana situationer.

Trav - Olika spelformer

En av de spelformer som finns när man ska spela odds på trav är V75. Denna spelform är mycket populär och avgörs generellt sett på lördagar. Det finns dock också extraomgångar och speciella tävlingsdagar med flera storlopp på någon bana. I denna spelform går det ut på att man som spelare ska finna rätt vinnare i sju olika travlopp. Om man får fem, sex eller sju rätt vinner man pengar. Om raden är för lätt, och om allt för många får fem rätt blir det jackpot, och ingen utdelning. Pengarna går sedan vidare till nästa spelomgång.

Spelformen V86 är en variant som oftast avgörs på onsdagar på banan Solvalla. Under sommarhalvåret turnerar dock tävlingen runt om i landet på flera olika banor. I denna spelform gäller det för spelaren att hitta rätt vinnare i åtta olika lopp. Som spelare vinner man på sex, sju, eller åtta rätt. Om det vid tävlingen faller sig som så att raden blir för lätt och att många får sex rätt blir det jackpot även här. En rad i detta spel kostar bara 25 öre.

V65 är en annan spelform som normalt avgörs under alla dagar när lopp sV75, V86 eller V64 inte körs. I denna spelform ska man hitta rätt vinnare i sex lopp. Om man i detta travresultat har fem eller sex rätt utbetalas vinst. Radpriset är en krona. I spelformen V64, som går av stapeln på söndagar ska man också finna vinnaren i sex lopp. Om fyra, fem eller sex rätt finns vinner spelaren om raden inte är för lätt att lista ut och om flera andra också fått rätt.

Vanliga travtermer

Begreppet startmetoder finns när man läser om travsport online. Som spelare bör man känna till skillnaden mellan autostart och voltstart. I varianten autostart startar alla hästar bakom en startbil. När det gäller voltstart hästarna går alla hästar på en volt i startmomentet. Vissa hästar trivs bättre med voltstart och andra med autostart vilket är bra att känna till. Det kan också vara bra att veta vilken utrustning som finns i travsporten. Det finns huvudstång, blinkers, jänkarvagn, jordbländare, käkrem, rycktussar och en hel del annat. Om man spelar på trav är det viktigt att förstå vad utrustningen har för betydelse på den prestation på hästen gör.

Om man vill hänga med i spelet måste man också känna till vad det finns för positioner i travloppet. Om en häst är i spets befinner den sig i ledning eller i vinnarhålet bakom ledaren. Utvändigt om spetspositionen kallas positionen för dödens och den position bakom dödens kallas andra par utvändigt. Alla dessa saker behöver man inte lära sig utantill men det kan vara bra att känna till dem för att veta hur de inverkar på hästarna.

Vart kan du spela på trav

Som spelare kan man spela på trav online. Man kan spela både olika oddssajter och på atg:s egen hemsida. Man kan spela via datorn, surfplattan eller mobilen. Det finns både responsiva hemsidor och appar man kan spela i. Man kan också spela via ett ombud. Då lämnar man helt enkelt in en kupong hos ombudet där man prickat för de hästar man vill spela på. Här kan man också välja vilka lopp man vill spela på. Det finns också möjlighet att spela på Harry Boy, där ett datasystem väljer ut hästarna. Som spelare kan man också spela direkt på travbanan. Då har man chans att se hästarna först, innan man placerar sin satsning.

Odds och spelprocent

Om man vill spela på den bästa livebetting sidan kan det vara bra att veta om att det både finns flytande och fasta odds. Hos olika spelbolag finns ofta fasta odds. Hos ATG och andra bolag finns flytande odds. Skillnaden mellan dessa typer av odds är att den som spelar får vad denna spelar på när det gäller fasta odds. Flytande odds kan förändras parallellt med de inlämnade spelen fram tills att spelstoppet inträffar. Om många spelare på en häst som har 5,00 kommer oddset att sjunka, och tvärtom. Detta kan göra det svårt att hitta spelvärda hästar i ett eller flera lopp.

Vad innebär andelsspel?

Ett andelsspel eller ett poolspel är en annan speltyp. I denna delas ett större system upp i flera delar. De spelare som delar på detta system får alltså ett mer kraftigt system än om varje spelare spelat själv. Om andelen vinner delas denna vinst ut i proportion med hur stor insats och hur många andelar varje spelare har i spelet. En andel kan skapas av ett spelbolag eller ett ombud. Ofta överlåts andelsskapandet till experter i dessa fall. En andel kan också skapas av att ett kompisgäng går samman och spelar tillsammans.

Livebetting

Som spelare kan man inte direkt använda sig av livebetting när man spelar på trav. Det närmaste man kommer detta är att så nära tävlingen som möjligt se värmningarna på banan. Detta kan man göra online via datorn eller mobilen. Man kan också se värmningarna direkt på travbanan om man befinner sig i närheten av en sådan när tävlingen går. Spelstoppet brukar ofta ligga några minuter innan första loppet i spelet körs och efter detta kan man inte längre satsa på några hästar, varken online, hos ombud eller på banan. Det är alltså bra att ha lite koll på hästarna en stund innan loppet ska köras, eftersom att det kan bli strykningar med kort varsel och liknande.

Sammanfattning

Hos Tipsarenan kan du som spelare finna de allra bästa tipsen när det gäller att spela på trav. Det är inte helt enkelt att spela på hästar och det finns mycket som kan ha inverkan på hur en häst presterar i ett lopp. Det gäller att från början vara vaken och titta på hur hästarna rör sig, vilken utrustning som används samt vilka positioner hästarna kommer att ha i loppet.
Här på sajten kan den som ska spela på trav i god tid se aktuella tips och form för de hästar man tänkt satsa på. Man kan också få reda på strykningar och mycket annat. Här kan spelaren också läsa mer om travsporten och lära sig mer om vilka ord som ofta används samt hur olika saker kan påverka loppet.
TravGS75 tips
Speltips 25/3 GS75 Avd 2
Peak Fear ser ut som en riktig häst hos Lövgren. Spår ett idag på Åby med dubbla...
TravGS75 tips
Speltips 25/3 GS75 Avd 7
Uappa Di Azzurra tyckte jag avslutade riktigt starkt sist och fick bara stryk av...
Travv75 tips
Speltips 24/3 V75 Avd 7 V
Gute Band såg fin ut sist som fastlåst. Tack var det står han perfekt inne i lop...
Travv64 tips
Speltips 23/3 V64 Avd 4
Calissa Rich såg ut att ha en hel del sparade krafter sist. Överkomligt motstånd...
Travv64 tips
Speltips 23/3 V64 Avd 3
Flash Teemer gick en riktigt stark avslutning sist trots en incident 500 m kvar....
Travv75 tips
Systemförslag 24/3 V75
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Mantorp. Vä...
Travv75 tips
Speltips 24/3 V75 Avd 7
Ginotonic har jag jagat ett tag nu..Bakspår på lördag, visst står han hårt inne ...
Travv75 tips
Speltips 24/3 V75 Avd 4
Fux De Luxe har nu gjort två starter för Thomas Dalborg och sätt riktigt fin ut ...
Travv64 tips
Speltips 22/3 V64 Avd 3
Gibson Boko har nu ett lopp i kroppen efter en liten vila. Marcus Lindgren låter...
Travv64 tips
Speltips 22/3 V64 Avd 4
Callmeawinner har inlett karriären lovande med en seger och ett andrapris, galop...
Travv64 tips
Speltips 22/3 V64 Avd 1
Jag trodde mycket på Bigarrå sist, då blev loppet inställt. Idag är det 1640 m v...
Travv86 tips
Speltips 21/3 V86 Avd 5
Ellieann tyckte jag gjorde det riktigt bra sist som tvåa. Två lopp i kroppen nu ...
Travv86 tips
Systemförslag 21/3 V86
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Be...
Travv64 tips
Speltips 20/3 V64 Avd 5
Edindy tyckte jag gjorde ett riktigt strongt lopp sist på en tung bana. Barfota ...
Travv64 tips
Speltips 20/3 V64 Avd 3
I lärlingsloppet idag tycker jag Belle Godiva med Bernardo Grasso har en fin upp...
Travv64 tips
Speltips 19/3 V64 Avd 6
Viggo Laday hoppar Jepson upp på idag. Trots ett lite lurigt läge borde han få e...
Travv64 tips
Speltips 19/3 V64 Avd 4
Panz Doubletrouble har jag lite feeling för att Jorma kan få bra fart på idag. H...
TravGS75 tips
Speltips 18/3 GS75 Avd 7
Under The Counter har äntligen börjat fungera i travet och uppgiften idag ser pa...
TravGS75 tips
Speltips 18/3 GS75 Avd 3
Sundbo Samuraj avslutade riktigt starkt sist som tvåa. Bra läge idag med spår et...
Travv64 tips
Speltips 16/3 V64 Avd 5
Mino tyckte jag avslutade starkt sist, bättre läge idag så stämmer det lite med ...
Travv64 tips
Speltips 16/3 V64 Avd 6
Mill York verkar verkligen ha hittat en formtopp. Trots det risiga läget i denna...
Travv75 tips
Systemförslag 17/3 V75
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Momarken. V...
Travv75 tips
Speltips 17/3 V75 Avd 2
Raise Broline är en utpräglad barfotahäst som gynnas kraftigt just nu. Med ett l...
Travv75 tips
Speltips 17/3 V75 Avd 3
Velasquez Gar tycker jag är en riktigt fin häst som borde haft lite mer pengar p...
TravGS75 tips
Speltips 17/3 V75 Avd 7
Coffie U.N.G tyckte jag gjorde det helt ok sist, fin spurt som tvåa. Helt ok läg...
Travv64 tips
Speltips 15/3 V64 Avd 6
Thomas Dalborg har helt ok snurr på sitt stall just nu. Simb Ratita har ett fin ...
Travv64 tips
Speltips 15/3 V64 Avd 4
Crown Pale gillade jag intrycket på sist, helt ok läge idag med spår nio. Niclas...
Travv86 tips
Systemförslag 14/3 V86
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Åb...
Travv64 tips
Speltips 13/3 V64 Avd 5
Reijos hästar känns allmänt uppåt nu.. Vedalia såg fin ut sist som fastlåst mot ...
Travv64 tips
Speltips 12/3 V64 Avd 1
Bigarrå tycker jag gjort det okej hittills.. Nu är det dock Veijos årstid då man...
TravGS75 tips
Speltips 11/3 GS75 Avd 6
Lome Annar tyckte jag såg fin ut sist som fastlåst. Ulf O upp idag och det ser j...
Travv75 tips
Speltips 10/3 V75 Avd 7
Ginotonic har jag jagat ett tag nu... Spår ett idag känns helt ok då han garante...
Travv75 tips
Systemförslag 10/3 V75
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka är Eskilstuna värd. Vä...
Travv75 tips
Speltips 10/3 V75 Avd 2
Calissa Rich med Per Lennartsson tyckte jag avslutade riktigt rappt sist. Perfek...
Travv64 tips
Speltips 8/3 V64 Avd 2
Randemar R.D låter P.U nöjd med.  Första starten idag som valack och Peter ...
Travv64 tips
Speltips 8/3 V64 Avd 6
Commendatore är en riktig skräll idag. Men jag tyckte den såg fin ut sist som fa...
Travv64 tips
Speltips 8/3 V64 Avd 5
Pokemon Ås känns det som dom har startat igång i år.. Sist var iaf ett klart fal...
Travv86 tips
Systemförslag 7/3 V86
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Be...
Travv86 tips
Speltips 7/3 V86 Avd 8
Svante Båths hästar känns uppåt överlag och av hans duo i detta lopp tycker jag ...
Travv86 tips
Speltips 7/3 V86 Avd 2
Coffie U.N.G gjorde det bra sist från ett hopplöst utgångsläge. Favoriten i dett...
Travv86 tips
Speltips 7/3 V86 Avd 4
Under The Counter är ett riktigt fint sto med bra stam som nu har två lopp i kro...
Travv64 tips
Speltips 6/3 V64 Avd 5
Hierro Boko ser ut att vara ett riktigt råämne. Johnny Takter kör igen och trots...
Travv64 tips
Speltips 5/3 V64 Avd 6
Game Boko ser ut att vara på väg tillbaka i fin form igen. Han höjer sig verklig...
Travv64 tips
Speltips 5/3 V64 Avd 1
I kvällens inledande v64 avdelning tycker jag Per Lennartsson sitter bakom den k...
TravGS75 tips
Speltips 4/3 GS75 Avd 7
Rally Funny vann på ett övertygande sätt sist efter lång vila. Med det loppet i ...
Travv75 tips
Speltips 3/3 V75 Avd 2
The Real Star står perfekt inne i detta lopp. Formen går inte att klaga på och t...
Travv64 tips
Speltips 2/3 V64 avd 6
Pretty Perfect gick riktigt fort till slut sist. Idag tror jag det är dags för s...
Travv75 tips
Systemförslag 3/3 V75
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Halmstad tr...
Travv75 tips
Speltips 3/3 V75 Avd 4
Ambon Degato var riktigt bra som tvåa sist. Hon ser ut att ha bra fart under ben...
Travv75 tips
Speltips 3/3 V75 Avd 1
Svante Båths hästar tycker jag lyft sig rejält på slutet. Global Unlimited tyckt...
Travv64 tips
Speltips 1/3 V64 Avd 6
Saint Gerda med Petter Karlsson tyckte jag gjorde ett bra lopp sist på solvalla....
Travv64 tips
Speltips 1/3 V64 Avd 5
Väldigt sällan jag rekommenderar spel på en favorit... Men idag tycker jag Queer...
Travv86 tips
Systemförslag 28/2 V86
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Åb...
Travv86 tips
Speltips 28/2 V86 Avd 4
B.B.S Canyankee har verkligen formen på topp just nu och Jenny A Björk kör med e...
Travv64 tips
Speltips 27/2 V64 Avd 6
Cut Him Some Slack trivs nog numera bättre med att attackera bakifrån. Så kommer...
Travv64 tips
Speltips 26/2 V64 Avd 4
Västerbo Tristan är en riktigt fin häst som höjer sig ordentligt i det här loppe...
Travv64 tips
Speltips 26/2 V64 Avd 6
Tycker man hör mellan raderna idag på Veijo att Bigarrå kommer göra ett bra lopp...
Trav
Speltips 26/2 V4 Avd 4
Fux de Luxe tyckte jag såg fin ut i första starten för Dalborg sist. Idag är det...
Travv75 tips
Speltips 25/2 V75 Avd 5
Här måste jag testa ett litet vinnare och plats spel på Red Miles som jag tyckte...
Travv75 tips
Speltips 25/2 V75 Avd 7
Hope and Dreams har verkligen toppform just nu, kusk formen på Ulf O går ju hell...
Travv75 tips
Systemförslag 24/2 V75 Solvalla
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Solvalla. V...
Travv64 tips
Speltips 22/2 V64 Avd 5
Rubacuori Alca tycker jag sett bättre ut i dom två senaste starterna. Litet fält...
Travv86 tips
Speltips 21/2 V86 Avd 6
Mr Matjes tyckte jag såg riktigt fin ut sist som tvåa i mål. Här tror jag att Ul...
Travv86 tips
Systemförslag 21/2 V86
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Jä...
Travv86 tips
Speltips 21/2 V86 avd 8
Västerbo Grosbois har jag ju jagat ett tag.. Idag har dom perfekta förutsättning...
Travv64 tips
Speltips 20/2 V64 Avd 2
Global U´Neverknow gjorde ett riktigt starkt lopp sist och höll mycket bra som t...
Travv64 tips
Speltips 20/2 V64 Avd 1
Mattias Djuses springare Harmon Boko tycket jag så läcker ut i värmningen sist m...
Travv64 tips
Speltips 19/2 V64 Avd 6
Luksom är klart bättre en raden och gjorde en klart godkänd avslutning sist. Spå...
TravGS75 tips
Speltips 18/2 GS75 Avd 4
I ett ganska dåligt lopp tror jag Mucho Flax Har betydligt större vinst chans oc...
Travv64 tips
Speltips 16/2 V64 Avd 5
Far Far Away så riktigt fin ut sist fram till galoppen. Löser Anders Zackrisson ...
Travv75 tips
Systemförslag 17/2 V75
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Axevalla. V...
Travv75 tips
Speltips 17/2 V75 Avd 4
Här spetsar Flashing Victory med Maxime Marais på två steg typ. Sen om han kör i...
Travv86 tips
Systemförslag V86 14/2
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Åb...
Travv86 tips
Speltips 14/2 V86 Avd 2
Ginotonic tycker jag är en riktigt fin häst. Trots massa tvåor i raden är det in...
Travv86 tips
Speltips 14/2 V86 Avd 8
Westline har fin form och bra läge det kommer man långt på. Jag tror Ulf och Wes...
Travv86 tips
Speltips 14/2 V86 Avd 4
Just Stunning gjorde ett riktigt starkt lopp sist i dödens på en krävande bana. ...
Travv64 tips
Speltips 12/2 V64 Avd 3
Ridgehead Melanie har galopperat mycket men visat fin styrka. Fint läge idag med...
Travv64 tips
Speltips 12/2 V64 Avd 1
Jeepster tycker jag har en helt ok uppgift framför sig, hon är van betydligt tuf...
TravGS75 tips
Speltips 11/2 GS75 Avd 6
Art Kjarvald tycker jag gjort tvår riktigt fina lopp på slutet. Ulf Eriksson kör...
Travv75 tips
Speltips V75 Avd 5
D.D´S Perseverance har riktigt fin form för dagen, i det här loppet tror jag att...
Travv64 tips
Speltips 9/2 V64 Avd 5
Kiss My Ace är Nicklas Westerholms andra häst i detta lopp. Sist tyckte jag hon ...
Travv75 tips
Systemförslag 10/2 V75 Solvalla
Nedan hittar ni mitt förslag för veckans v75. Den totala insatsen denna vecka är...
Travv75 tips
Speltips 10/2 V75 Avd 7
Sambuca Knight visade fin form sist med en enkel spetsseger, Bra strykning på lö...
Travv64 tips
Speltips 8/2 V64 Avd 5
Othala såg ut att vara tillbaka i riktigt fin form sist då hon avslutade starkt ...
Travv86 tips
Systemförslag V86 7/2
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V86. Denna vecka går det på Solvalla/Be...
Travv86 tips
Speltips 7/2 V86 Avd 5
Atom Vito såg ut som en ny häst i andra starten för JOP då han sänkte sitt rekor...
Trav
gratis travtips
Har man spelat på hästar och i synnerhet trav så vet man att det är en komlicera...
Travv64 tips
Speltips 6/2 V64 Avd 4
Global Trademark hoppade sist med segern klar då dom ryckte tussarna... Det har ...
Travv64 tips
Speltips 6/2 V64 Avd 6
Dust Collector såg ut att gå mot en seger sist men tappade aktionen  precis...
Travv64 tips
Speltips 5/2 V64 Avd 3
Sugar Brodda tycker jag är ett av dom bättre stona i detta lopp. Och Håkan B Joh...
Travv64 tips
Speltips 5/2 V64 Avd 2
Simb Ratita har iof tre raka tvåor i raden men i dom två sista har det varit mot...
TravGS75 tips
Speltips 4/2 GS75 Avd 7
En chans till är hon värd Patricia Bishop, normalt sätt trivs hon ju bra på vint...
Travv75 tips
Systemförslag 3/2 V75 Åby
Varje vecka gör jag ett systemförslag på V75. Denna vecka går det på Åby. Vädret...
Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io