La Liga tips

Sport är en stor del av mångas liv världen över och speciellt sporten fotboll. En av världens mest kända ligor är spanska La Liga med favoritlag som Barcelona, Real Madrid och Atletico bland annat. Precis som i alla sporter och ligor finns det favoriter och enskilda lag som framför starka presentationer år efter år. Betting har kommit att bli väldigt populärt världen över och tack vare digitaliseringen kan du nu spela på La Liga även om du befinner dig i Sverige. Faktum är att du inte ens behöver lämna hemmet utan kan bekvämt lämna ditt bet på internet och samtidigt dra hem flera tusen kronor om du satsar rätt. Just den meningen att satsa rätt är inte helt lätt och mycket spelar in för att ett lag skall vinna en match, även starka och populära lag. Därför är det bra att ha kött på benen innan du väljer att satsa på ett specifikt lag. Kanske har du inte tid eller ork för den delen att följa ditt favoritlags varje steg och träning. Du kan dock vara lugn om du ej har tid för idag finns det en massa sidor som guidar dig på vilka lag som är hetast och hur statusen är för varje lag.

  • La Liga är en spännande liga med många potentiella vinnare
  • Spansk fotboll är mer teknisk och förfinad än engelsk fotboll
  • Stora fotbollsnamn som Christiano Ronaldo och Lionel Messi finner du i La Liga
FotbollLa liga tips
Speltips 02/12 Girona FC - Atlético Madrid
Under 2.5 mål på dem senaste 8 bortamatcherna för Atletico's del, och spelat lik...
FotbollLa liga tips
Speltips 24/11 Atl. Madrid - Barcelona
Senaste mötet Atletico och Barca mötte varandra så blev det 1-0 till Barcelona. ...
FotbollLa liga tips
Speltips 01/10 Real Madrid VS Levante
Man känner inte igen Real Madrid om man tittar till dom senaste matcherna. 3 rak...
FotbollEarlybets
Speltips 19/5 Villarreal - Real Madrid
Årets spel? En meningslös sista match i ligan en vecka innan årets match alla ka...
FotbollEarlybets
Speltips 20/5 Barcelona - Real Sociedad
Förutsättningarna här med sista hemmamatchen för säsongen, liga vinnare samt det...
FotbollLa liga tips
Speltips 12/5 Getafe vs Atletico Madrid
Jag förväntar mig att se en del rotationer i laguppställning i Atletico Madrid i...

Spela på La Liga

Trots att du kanske har ett favoritlag är det alltid roligt med en liga där flera lag levererar goda resultat. En liga där underdogs helt plötsligt kan briljera mot serieledarna och liknande. Idag är La Liga populärare än någonsin tack vare formstarka lag och kända spelare som Christiano Ronaldo och Lionel Messi bland annat. Världens två bästa klubbar Barcelona och Real Madrid spelar i den spanska ligan vilket gör att varje match mellan dessa två giganter är hysteriskt populära. Trots att varje liga har sina giganter och favoriter så brukar det alltid tillkomma några nykomlingar varje år.

 I La Liga har bland annat nykomlingarna Valencia, Sevilla och Atletico Madrid gjort starka framträdanden de senaste åren. Det gäller heller att inte glömma lagen Villareal, Atletico Bilbao och Celta Vigo som också serien svårare för topplagen att hålla kvar sin placering i topp. Vill du spela i en liga som blivit utsedd till Europas bästa fotbollsliga av UEFA har du kommit rätt, ligan har dessutom blivit utsedd till årets främsta flera år i rad.

Har du tidigare endast varit intresserad av engelsk fotboll men vill börja betta och söker speltips på spansk fotboll kommer du märka en hel del skillnader i spelet. Bland annat så är spansk fotboll lite mer tekniskt fokuserad och spelet är helt enkelt "förfinat". Det handlar om att skapa stämning samt bra fotboll vilket har varit en av framgångsfaktorerna för att ligan blivit så uppskattad av fotbollsälskare världen över. Kanske att Barcelona och Real Madrid har det största övertaget just nu men mindre välkända lag är på uppgång och i en teknisk liga kan allt hända.

La Liga system

En sak som är viktigt att tänka på är du skall börja betta på en ny liga är att först kolla de senaste årens resultat. Det hjälper extremt mycket då vissa lag har en väldigt jämn prestation både när det kommer till slutresultat i tabellen och i matcher. Lär du dig vilka alg som har vilka La Liga resultat kommer du långt och kan börja skapa dig en egen bild om hur framtida resultat kan bli. Exempelvis hade La Liga en spännande avslutning på säsongen 2015/16 när Barcelona norpade åt sig de sista poängen framför näsan på rivalen Real Madrid.

Det slutresultatet gjorde att Barcelona kunde lyfta bucklan som lyckliga vinnare för den 24:e gången som segrare i La Liga. När det kommer till odds skiljer de sig åt beroende på vem som är favorit i matchen och vem som klassas som underdog. Då Barcelona haft en väldigt jämn spelperiod de senaste åren med bra placeringar gör det att laget har chans att plocka hem bucklan ännu en gång. Barcelona är också ett lag som värvar väldigt välkända spelare vilket givetvis ökar förtroendet hos betting spelare. Det har gjort att oddsen på Barcelona är väldigt låga men samtidigt kan det vara ett säkert val vid betting.

När det kommer till att betta på rätt lag handlar det om att ha is i magen och gå efter sin magkänsla tillsammans med kunskap. Trots att du inte kan påverka spelarnas prestation, vädret, spelplanens form eller andra saker runt omkring kan du hjälpa dig själv lite på traven ändå. Detta gör du genom att granska resultat La Liga och exempelvis se hur ditt lag har spelat mot nästkommande motståndare. Många lag har ett motståndarlag som de har svårt att slå även om laget i sig är bättre på papper än motståndarna.

Historia

Serien La Liga kom till år 1929 och har faktiskt sedan dess endast haft nio stycken olika vinnare. Det är definitivt en liga som är värd att spela på och du kan enkelt spela på fotboll online samtidigt som du slappar i soffan hemma. Precis som nämnt tidigare har Barcelona vunnit 24 gånger, Real Madrid har vunnit hela 32 gånger,Atletico Madrid har norpat åt sig titeln 10 gånger, Atletico Bilbao åtta gånger, Valencia sex gånger, Real Soceidad två gånger och de tre lagen: Deportivo La Coruna, Sevilla och Real Betis har vunnit vardera en gång. År 1997 till år 1998 har det varit 20 stycken lag som slagits om titeln där varje lag möter varandra två gånger, hemmamatch och bortamatch.

Totalt spelar varje lag 38 stycken matcher per säsong och den som har lyckats samla ihop flest poäng vid säsongens slut vinner. Utöver bucklan och prispengar får även vinnaren av La Liga samt laget på andra- och tredjeplats direktbiljetter till Champions League. Lagen som hamnar på 18, 19 och 20:e plats flyttas ner till divisionen under som heter: Segunda Division som i framtiden kommer byta namn till La Liga 2. De två lag som flyttas ner ersätts av de två lag som kom på första- och andra plats i Segunda Division. La Liga har haft en spännande tid de senaste åren då de hållt fanan som Europas bästa liga enligt UEFA:s rankning och Spanien är även hem till flest vinnare av Champions League och Europa League.

Odds på La Liga

Det kanske går att säga att La Liga är en fotbollsliga för giganter och säkra vinster. Samtidigt som ligan har de två största fotbollslagen i världen så har de även starka underdogs, underdogs som oväntat attackerar bakifrån. De senaste åren har som sagt varit hektiska för La Liga men ännu mer intressanta för bettingspelare. Det system för La Liga som används är idag lite otydligt då spelare nu vet att det finns flera potentiella vinnare i serien. Alla spelsajter har olika odds på lagen i La Liga men söker du efter ett lag med höga odds bör du kolla efter lag som Sevilla, Valencia, och Villareal medan Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid är lågoddsare.

Vilka bettingsidor ska du välja

Självklart vill alla bettingsidor ha med La Liga då det är så pass många spelare världen över som är intresserad av den spanska ligan. Du kan finna ligan både på nya bettingsidor som äldre men då kommer det återigen till frågan att välja rätt. Några bra och pålitliga bettingsidor är bland annat Betfair som har höga odds på sport och specialerbjudande på fotboll. En annan bettingsida som är väldigt populär är Ladbrokes sport som också är kända för sina höga odds på just La Liga. Det bör även nämnas att Ladbrokes sport är en av de mest respekterade bettingsidorna där de har en lång historia med en ännu längre rad med nöjda kunder över åren.

Live betting

I vissa fall när det kommer till betting på fotboll kan det vara skönt att ha alternativ där du kan betta även efter matchen startat. Vissa matcher kanske inte går som du har tänkt och då kan du använda dig av live betting. Det innebär att du kan lägga ett bet under matchens gång där du kan betta på allt möjligt. Du kan exempelvis betta på vem som kommer vara nästa målgörare, hur många hörnor som kommer göras under första- eller andra halvleken, hur slutresultatet kommer bli, målskillnad och mycket mer.

La Liga resultat

Alla är olika och medan vissa gillar att spela säkert på favoriter hos La Liga live föredrar andra att leva lite mer vilt och spela på underdogs. Det är helt upp till var och en vad du väljer och spela på. I fotboll är det inte helt omöjligt att en underdog kan vinna mot ett bättre lag då det bättre laget kanske har en dålig dag eller inte är vana att spela i kyligare väder. Resultatet kan också bero på hur långt in på säsongen de kommit då vissa lag är segstartade medan andra håller ett högt tempo i början för att sedan tappa mot mitten och fallera helt i slutet av säsongen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis må La Liga verka som en jämn liga och för att erkänna så har det varit en jämn liga tidigare. De senaste årens nykomlingar har dock försvårat de för favoriterna Barcelona, Atletico Madrid och Real Madrid. Tack vare detta har ligan blivit mer spännande och det är på ett sätt lättare att vinna lite mer om du satsar på rätt lag under rätt tid och med rätt odds. Här hos Tipsarenan tipsar vi dig om aktuella odds och vilka bookmakers som är bäst att välja.

Du får konkreta tips om hur du skall tänka och vad du skall kolla efter innan du väljer att betta. Det är en underbar sak att kunna vinna pengar på sin favorithobby och i vissa fall behöver du bara lite mer kött på benen. Är du ute efter en rolig och händelserik serie är La Liga definitivt något för dig.

FotbollLa liga tips
Speltips 6/5 Las Palmas vs Getafe
Las Palmas gästas av Getafe i söndagens El Clasico-skuggade La Liga-match. Getaf...
FotbollLa liga tips
Speltips 6/5 Barcelona vs Real Madrid
Dags för lite El Clasico! Real är klarade oavgjort mot Bayern München i veckan o...
FotbollLa liga tips
Speltips 4/5 Sevilla - Real Sociedad
Kanske den här typen av lägen man tjänat mest på genom tiderna. Båda lagen spela...
FotbollLa liga tips
Speltips 28/4 Villarreal vs Celta Vigo
Då tar vi en tripp till Spanien och La Liga! Villarreal spelar hemma mot Celta V...
FotbollLa liga tips
Speltips 23/4 Athletic Bilbao vs Levante
Levante lyckades knipa 3 poäng hemma under det senaste mötet mot Malaga, men här...
FotbollLa liga tips
Speltips 18/4 Real Madrid vs Athletic Bilbao
Real Madrid tar emot Athletic Bilbao hemma. Real kommer inte vinna ligan i år, m...
FotbollLa liga tips
Speltips 17/4 Celta Vigo vs Barcelona
Celta Vigo spelar borta i Kataloniens Barcelona under tisdagskvällen. Celta Vigo...
FotbollLa liga tips
Speltips 15/4 Eibar vs Alaves
33e omgången, slutet nalkas. Eibar hemma med en stark offensiv kommer vara avgör...
FotbollLa liga tips
Speltips 8/4 Real Madrid vs Atlético Madrid
Veckans högoddsare och dessutom derby!Real Madrid kommer självklart att vinna he...
FotbollLa liga tips
Speltips 31/3 Athletic Bilbao vs Celta Vigo
Jag tror på en rivstart av Athletic Bilbao idag. De ligger på en 13:e plats med ...
FotbollLa liga tips
speltips 31/3 Sevilla vs Barcelona
Sevilla mot Barcelona. Barcelona har såklart god rutin i laget och har inte förl...
FotbollLa liga tips
Speltips 18/3 Villarreal - Atletico Madrid
Hemmalaget helt under isen de 9 senaste matcherna. 2 ynka segrar totalt och mots...
FotbollLa liga tips
Speltips 18/3 Real Madrid - Girona
Tack Juve för det här spelet, bland annat. Girona går bra på senare tid och har ...
FotbollLa liga tips
Speltips 16/3 Levante - Eibar
Här skiljer det några nivåer trots allt. Såg Levantes sällsynta seger mot Getafe...
FotbollLa liga tips
Speltips 17/3 Deportivo La Coruna - Las Palmas
Det är lika nice varje gång. Scannar helgens utbud, ser den här matchen, hmm låt...
FotbollLa liga tips
Speltips 11/3 Atletico Madrid - Celta Vigo
Vi har redan dragit in bra på ATM:s strålande form och det känns verkligen ...
FotbollLa liga tips
Speltips 9/3 Girona - Deportivo La Coruna
Ett hemmalag med 5 raka segrar och med ok plumpar i protokollet för 2018. För De...
FotbollLa liga tips
Speltips 4/3 Barcelona - Atletico Madrid
Det finns 3 stora faktorer som talar för det här spelet. 1. Atleticos sjuka form...
FotbollLa liga tips
Speltips 1/3 Real Betis - Real Sociedad
Tycker att hemma ska vara marginella favoriter allt som allt. Form, hemmaplan, t...
FotbollLa liga tips
Speltips 1/3 Las Palmas - Barcelona
Kanarieöarna. Las Lampas. Extra mycket åskådare när självaste Barcelona kommer. ...
FotbollLa liga tips
Speltips 28/2 Atletico Madrid - Leganes
Som sagt var 1; 5-0 för ATM borta mot Sevilla (5-2 till slut) var väl det defini...
FotbollLa liga tips
Speltips 28/2 Espanyol - Real Madrid
Det är inte bara Atletico Madrid som hittat tillbaka till sina rötter, även Real...
FotbollLa liga tips
Speltips 27/2 Girona - Celta Vigo
Ett Girona som lyckats bra hemma den senaste tiden, 4 raka segrar och totalt 9-0...
FotbollLa liga tips
Speltips 26/2 Levante - Real Betis
Det finns dåliga favoriter, sen finns det favoriter som kanske inte ens ska vara...
FotbollLa liga tips
Speltips 25/2 Sevilla - Atletico Madrid
Tycker ATM mer och mer ser ut som på den "gamla" goda tiden. Blytunga, svårslagn...
FotbollLa liga tips
Speltips 18/2 Atletico Madrid - Atletico Bilbao
Ett spel byggt på 1 dos känsla och 2 delar statistik. ATM kända för sina 1-0 seg...
FotbollLa liga tips
Speltips 11/2 Barcelona - Getafe
Barcelona med Coutinho senast mot Valencia såg lekfulla och glada ut igen och de...
FotbollLa liga tips
Speltips 11/2 Celta Vigo - Espanyol
Espanyol såg håglösa ut mot barca senast. Det gör många lag men ändå, man kan få...
FotbollLa liga tips
Speltips 9/2 Ath Bilbao - Las Palmas
Såg Las Palmas mot Malaga för några dagar sedan och lovade mig själv att sätta e...
FotbollLa liga tips
Speltips 5/2 Las Palmas - Malaga
Ett riktigt bottenmöte i La Liga. Malaga spelar en sjukt torr fotboll. Laget har...
FotbollLa liga tips
Speltips 26/1 Atletico Bilbao - Eibar
Phew. Inte ens Real eller Barcelona vinner enkelt från hemmaplan längre i La Lig...
FotbollLa liga tips
Speltips 22/1 Eibar – Malaga
21.00 på Estadio Municipal de Ipurua tar Eibar emot Malaga.Nr 10 mot nr 20. Eib...
FotbollLa liga tips
Speltips 23/12 Real Madrid-Barcelona
13 00 på Estadio Santiago Bernabeu är det dags för ännu ett El Clasico hemmalage...
FotbollEuropatipset tips
Speltips 20/12 Systemförslag Europatipset
12 rätt förra veckan på vårt 1944-radersförslag. 13 rätt gav 21.000:- då och vi ...
FotbollLa liga tips
Speltips 8/12 Alaves – Las Palmas
21.00 på Estadio Mendizorrotza och Viasat Sport tar Alaves emot Las Palmas.Nr 1...
FotbollLa liga tips
Speltips 3/12 Las Palmas – Real Betis
20.45 på Estadio de Gran Canaria och Viasat Fotboll tar Las Palmas emot Betis.N...
FotbollEuropatipset tips
Speltips 29/11 Europatipset
13 rätt på vårt systemförslag förra veckan. Det gav bara 3.000:- totalt tyvärr, ...
FotbollLa liga tips
Speltips 26/11 Valencia – Barcelona
20.45 på Estadio de Mentala och Viasat Sport tar Valencia emot Barcelona.Nr 2 m...
FotbollLa liga tips
Speltips 25/11 Real Madrid – Malaga
16.15 på Estadio Santiago Bernabéuoch Viasat Fotboll tar Real Madrid emot Malaga...
FotbollPremier League tips
Månadens fotboll
Lugnt som i graven på fotbollsmarknaden efter gårdagens mastodontutbud. Hoppas d...
FotbollLa liga tips
Speltips 14/10 Atletico Madrid-Barcelona
Klockan 2045 på Estadio Wanda Metropolitano tar Atletico Madrid emot Barcelona h...
FotbollLa liga tips
Speltips 15/9 Eibar-Leganes
La liga.Bara tre omgångar ännu men Eibar endast på 16e plats de har underprester...
FotbollLa liga tips
Speltips 11/9 Malaga-Las Palmas
Målsnål tillställning?Ganska klent utbud idag men vi hittar sista matchen i omg...
Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io