Pär's NFL Mock Draft

Mock drafts har kommit att bli en nästintill egen genré i skrivandet kring NFL. Varje respektabel NFL-skribent gör numera mock drafts, dvs. gissar vilt vilka rookies som kommer väljas i NFL:s draft i slutet av april. Vi på Tipsarenan vill ju tycka att vi är respektabla NFL-skribenter. Därför kommer vår variant på denna gissningslek här.

En mock draft är intressant eftersom den kan ge dig uppfattningar om vilka spelare som kan tänkas finnas valbara när det är dags för ditt lag att välja. På draftdagen kommer dessutom trader och annat ställa till det en del. Dessutom kommer det säkert något överraskande val som vi experter helt missat som kan vända upp och ner på hela draften. Här är min första av fyra mock drafts som kommer ut veckovis innan det är dags för draften. Håll till godo!

1 article imageCleveland Browns

Sam Darnold, Quarterback, USC article image

Mycket snack om Cleveland ska välja Runningback Saquon Barkley här men det finns inte i min bok. Måste ta en QB för framtiden. Man har Tyrod Taylor och behöver inte stressa in en rookie direkt. Se och lära en säsong för Darnold sen är det upp till bevis.

article image New York Giants

Josh Rosen, Quarterback, UCLA article image

Finns dom som inte tror att Giants går QB här eftersom man har Eli Manning. Men hade jag varit Giants så hade jag tryckt på knappen nu. Giants får sällan så här bra draft picks. Dags att hitta ersättaren för Eli med detta val.

3 article image New York Jets

Josh Allen, Quarterback, Wyoming article image

Jets har tagits sig upp till 3e valet efter trade med Indianapolis Colts. Det är givet att det blir en quarteback och för mig lutar det år Josh Allen.

4 article image Cleveland Browns

Saquon Barkley, Runningback, Penn State article image

Jaha då var det dags för Cleveland igen. Nu har man sin QB på plats och borde man vara kalla och se långsiktigt. Men det är inte jag som bestämmer utan mina gissningar vad som väljs och då blir det runningback Saquon Barkley. Finns stor chans att han blir ensam som runningback i förstarundan.

5 article image Denver Broncos

Denzel Ward, Cornerback, Ohio State article image

Jaha hur tanker Denver då. Känslan är defense efter att man signat Case Keenum och tror man vill fylla på med en cornerback efter förlusten av Talib här. Ward är klart bästa cornerbacken i draften trots att saknar lite längd.

article image Indianapolis Colts

Bradley Chubb, Defensive end, North Carolina State article image

Efter att ha get upp sitt tredjeval till Jets sitter Colts fint här. Dock så är det många luckor som ska fyllas. Jag tror man tar den tunga pjäsen här och försöker skapa lite pass-rush genom DE Bradley Chubb.

7 article image Tampa Bay Buccaneers

Quenton Nelson, Guard, Notre Dame article image

Det här valet kan hjälpa Buccaneers I deras runinggame som inte kom igång under förra säsongen. Var det pga Doug Martin eller linjens fel. Här skulle man kunna ta en runningback men finns Nelson kvar är det ett starkt och bra val.

article image Chicago Bears

Tremaine Edmunds, Linebacker, Virginia Tech article image

Här skulle Chicago kunna ta en cornerback och finns Denzel Ward kvar så är det en no-brainer. Nu har jag Ward till Broncos och då satsar man på ett riktigt atletiskt freak som kallar det i USA. LB Treamaine Edmunds kan göra precis allt. Han är snabb, han har storleken och kan sätta press på quarterbacks om det behövs.

article image San Francisco 49ers

Minkah Fitzpatrick, Free safety, Alabama article image

Här har vi framtidens defensive spelare. Kan egentlige göra det mesta. 49ers behöver en spelare som kan anpassas efter behov och detta kan bli en riktig stjärna. 

10 article image Oakland Raiders

Roquan Smith, Linebacker, Georgia article image

Här får Oakland en rejäl speedkula på linebackerpositionen som behövs I dagens NFL. Har fått mycket beröm för sina ledaregenskaper och kan spela direkt. Smart spelare som skulle passa fint i Raiders.

11 article image Miami Dolphins

Vita Vea, Defensive tackle, Washington article image

Ndamukong suh är ett minne blott och det går självklart inte att ersätta på en gång men tror man gör ett försök för att täppa till lite hål I alla fall. Vea kan mycket väl gå tidigare i denna draft så skulle han falla till Miami så slår dom till.

12 article image Buffalo Bills

Mike McGlinchey, Offensive tackle, Notre Dame article image

Buffalo har gjort sig av med Cordy Glenn och det hålet behöver fyllas. Finns dock stor risk att detta val inte kommer vara Buffalos då man nog kan tänka sig tradea upp i draften.

13 article image Washington Redskins

Josh Jackson, Cornerback, Iowa article image

Här tror jag Green Bay sliter sitt hår lite som ligger och väntar efter Redskins. Lite bästa spelaren tillgänglig här och en bra cornerback kan göra mycket för ett defense länge. Dessutom har Redskins sin quarterback på plats i form av Alex Smith.

14 article image Green Bay Packers

Derwin James, Free safety, Florida State article image

Man behöver hjälp I sitt secondary och varför inte fylla på med en riktigt talangfull safety som även har stora ledarkvaliteér vilket inte ska underskattas.

15 article image Arizona Cardinals

Connor Williams, OT, Texas article image

Jaha Cardinals, hur mycket litar ni på quarterback Sam Bradford att hålla skutan på rätt kurs? Kommer han klara av att spela en hel säsong. Jag skulle inte känna mig säker här. Men det finns inte värde i att plocka en quarterback om inte det tre som redan i min mock är tagna droppar ner. Tror man istället förstärker offensiva linjen för att skydda Bradford med detta val. Mayfield är självklart ett val här men han kommer senare i min mock draft.

16 article image Baltimore Ravens

Marcus Davenport, Defensive end, UTSA article image

Gillar det val skarpt av Ravens som tar en kille som är bäst värde för pengarna vid det här tillfället i draften.

17 article image Los Angeles Chargers

Da'Ron Payne, Defensive tackle, Alabama article image

En mini Ndamukong Suh här som fortfarande har en del att utveckla men stor potential finns och en rejäl Defensiv tackle tacka inte Chargers nej till.

18 article image Seattle Seahawks

Will Hernandez, Guard, UTEP article image

Kanske lite tidigt för Hernandez men det här passar Seattle väldigt bra. Krigar för laget och har en enastående moral när det kommer till att slita och lära sig. Tror han kan göra ta steg framåt och bli en starter i NFL.

19 article image Dallas Cowboys

Calvin Ridley, Wide receiver, Alabama article image

Finns en del frågetecken på receivers i Dallas och detta blir ett säkerhetsval för att fylla ut. Ridley är inte den mest fysiska receivern men ger du honom ett steg så har cornerbacks svårt att hänga med. (Nu är Dez Bryant borta och detta val blir ännu viktigare)

20 article image Detroit Lions

James Daniels, Center, Iowaarticle image

Här får Detroit en mycket rörlig spelare för sin position men med det sagt skulle han behöva lägga på sig ett gäng kilo för att kunna hantera NFL. Lyckas han med det och samtidigt behålla rörligheten blir det här ett bra pick för Detroit.

21 article image Cincinnati Bengals

Hayden Hurst, TE, South Carolina article image

Då var det dags för en Tight end att bli vald. En spelare som blir 25 år som rookie vilket trots allt talar lite emot. Hurst har dock en bra mix av styrka och snabbhet som krävs av en riktigt bra Tight end i dagens NFL. Mogen kille som kan göra Bengals offense bättre.

22 article image Buffalo Bills

Baker Mayfield, Quarterback, Oklahoma article image

Detta är min totala chansning och steal I denna draft. Det brukar vara någon som faller och jag tror det kan bli Baker Mayfield. Känslan är att han faller lite för varje vecka och är inte lika skarp som dom tre tidigare spelarna i huvudet.

23 article image New England Patriots

Kolton Miller, OT, UCLA article image

Det här är egentligen lite tidigt för Miller men Patriots bryr sig inte om sånna saker. Kolton Miller är det närmaste Nate Solder man kommer i denna draft. Som bekant fick man detta pick efter att Rams plockat in WR Brandon Cooks från Patriots. Solder har varit navet i den offensiva linjen som nu tog pengarna i Giants. Hålet bör försöka fyllas. Det kommer det inte göra direkt med Miller men på sikt kan detta vara väldigt värdefullt för New England.

24 article image Carolina Panthers

Isaiah Oliver, Cornerback, Colorado 

Går inte att underskatta en bra cornerback I NFL. Gör så otroligt mycket nytta i det tysta och Panthers skulle må bra av ge sin pass-rusch lite tid. Oliver är en stor fysisk cornerback som tilltalar många coacher i NFL. Lite problem att hänga med i förstasteget när han tar sig baklänges men tror det här är en bra plats för Oliver.

25 article image Tennessee Titans

Harold Landry, Defensive end/Linebacker, Boston College article image

Det här valet skulle jag gilla i många lag men Titans är verkligen i behov en edge rusher och där faller Landry in perfekt.

26 article image Atlanta Falcons

Taven Bryan, Defensive tackle, Florida article image

Liten chansning som kan bli bra. Här finns en del utvecklingspotential och talangen är det inget fel på. Fysiskt och snabb men är inte helt med i det mentala ännu vilket krävs för att bli riktigt stor i NFL.

27 article image New Orleans Saints

Rashaan Evans, Linebacker, Alabama article image

Saints fick äntligen till sitt defense förra året till någon form av bra standard efter år av svaga insatser och saknaden av talang. Drew Brees är signad och tror det här är ett mycket smart val av Saints för att bättra på defense ännu mer. 

28 article image Pittsburgh Steelers

Ronnie Harrison, Safety, Alabama article image

Steelers skulle nog hellre tagit en linebacker här men det gäller att ta bästa spelarna och fylla eventuella hål. Ryan Shazier åkte ju på en väldigt otäck olycka och det behövs hjälp här och då blir Ronnie Harrison en bra pjäs att slänga in.

29 article image Jacksonville Jaguars

D.J Moore, Wide receiver, Maryland 

Jaguars valde att gå vidare från Allen Robinson som trots allt var en nr 1 receiver. Detta vill man fylla med talang och D.J Moore har detta. Kanske lite tidigt för Moore men i draften men tror inte man chansar.

30 article image Minnesota Vikings

Isaiah Wynn, Guard, Georgia article image

Minnesota sitter och myser och har det bra. Inga direkta svagheter som måste backas upp med desperata val. Här fyller man på men en rejäl linjespelare i Isaiah Wynn. Är en spelare som kan anpassa sig väl och kommer kunna spela i NFL ett längre tag om han håller sig hel.

31 article image New England Patriots

Jaire Alexander, Cornerback, Louisville article image

Kommer Patriots att använda det här valet? Ja jag tror faktiskt det. Man brukar liga lågt och tradea ner för fler val men får inte den känslan i år. Patriots andra val hamnar på en cornerback i form Jaire Alexander. New England ställde som bekant över Malcom Butler i Super Bowl och det var spiken i kistan för honom. New England har Gillmore som en klar 1a men efter honom är inget solklart. Tror Alexander kan passa bra in i systemet och hans moral i kombination att det mentala är en bra fit här.

32 article image Philadelphia Eagles

Derrius Guice Jr., Runningback, LSU article image

Sista valet I förstarundan går såklart till regerande Super Bowl mästarna Philadelphia Eagles. Varför inte satsa på en runningback. Tycker trots allt att Barkley är bästa runningbacken i draften men inte med dom hästlängder många beskriver. Kan vara ett så kallat sneaka bra val här att ta Derrius Guice.


pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io