Johan's NFL Mock Draft 3.0 (sista)

1 article imageCleveland Browns

Sam Darnold, Quarterback, USC article image

Det surrades efter NFL Combine om att Cleveland Browns kanske skulle titta åt runningbacken Saquon Barkleys håll. Jag tror dock inte det är realistiskt. Det har dock inget att göra med Saquon Barkleys förmågor. Han är nog den bästa spelaren i draften, i vart fall på den offensiva sidan. Däremot är han en runningback. När man studerar draften är vissa positioner viktigare än andra. Den helt avgörande positionen framför andra är quarterback.vCleveland Browns har saknat en quarterback värd namnet under årtionden. Om det är så att de inte gillar någon av de fyra quarterbackar som väntas gå tidigt i draften alternativt tycker exakt lika bra om alla fyra kan de välja att gå i en annan riktning. Men hur sannolikt är egentligen det? Inte särskilt.

Det som talar extremt mycket för att Cleveland går quarterback här är den trade som New York Jets (ett annat lag som söker en quarterback) gjorde upp till 3:e-valet. Sannolikt försökte Jets trada upp så högt de kunde för att ta en quarterback. Eftersom de inte lyckades trada med lokalkonkurrenten New York Giants upp till andravalet talar mycket för att Giants även de letar efter en quarterback. Läser Cleveland tradespelet som jag gör inser de att sannolikt Barkley finns där när Browns återigen får välja som 4:a.

Vilken quarterback vill Browns då ha? I mina ögon är den quarterback som har mest potential i draften Sam Darnold. Han är ung och har en del att jobba på. Däremot kan han sannolikt behöva något år att se och lära. Det ryktas alltmer om att Cleveland gillar Josh Allen. Det skulle vara i linje med vad nye general managern John Dorsey gillar, en quarterback med stor arm. Jag hoppas dock för Brownsfansens skull att så inte är fallet. Det skulle vara väldigt mycket Browns att göra det valet bara. Risken för att Allen är en fysisk talang som blir en besvikelse i NFL är stor. Få quarterbacks från college med stark kastarm men tveksam spelförståelse har lyckats mot ännu bättre motståndare i NFL. Cleveland har i nuläget inte råd med chansningar. Jag tycker John Dorseys free agency visar att han vill göra laget relevant. I så fall tar man spelare som ser bra ut i collegematcher och har mött bra motstånd. Därför vorde det bli någon av trion Sam Darnold Josh Rosen eller Baker Mayfield här. Jag tror som sagt mest på Darnold.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Sam Darnold, QB, USC

article image New York Giants

Bradley Chubb, Defensive end, N.C. State article image

Jag tycker New York Giants val känns som ett nyckelval i den här draften. Förra säsongen bänkades Eli Manning av förra coachregimen. Även om Manning kanske inte var det stora problemet är han en 37-årig quarterback som inte alltid spelar särskilt bra. Med andra ord finns det goda argument för Giants att titta mot en quarterback här. Om de skulle göra det tror jag mycket talar för Josh Rosen här. Rosen skulle vara ett utmärkt val om Giants är ok med hans skadehistorik och lite ifrågasatta personlighet. Rosen har haft ett par jobbiga veckor mot slutet av draften och det finns anledning att tvivla på att han väljs tidigt. Jag tror inte Giants gillar Baker Mayfield eller Josh Allen tillräckligt. Ett annat argument för quarterback är att Giants normalt är en solid klubb och det tillhör inte vanligheterna att Giants får ett sånt här tidigt draftval. I de lägena bör man ta en quarterback. Särskilt om du har en äldre i viss mån ifrågasatt starter på positionen. 

Många tror dock att Giants passar på quarterback här och går i en annan riktning. Det finns absolut skäl att tro det. Nya general managern Dave Gettleman gillar stora spelare på linjerna och en spelare som Bradley Chubb skulle kunna vara en utmärkt ersättare för Jason Pierre-Paul som defensiv end. Chubb är en av draftens säkraste kort, en rakt igenom solid spelare som spås en stark framtid i NFL. 

Så vem blir det? Rosen eller Chubb? Hjärnan säger att det borde bli Rosen men min instinkt säger att de tar Chubb. 

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Josh Rosen, QB, UCLA

3 article image New York Jets

Baker Mayfield, Quarterback, Oklahoma article image

I mina ögon råder det ingen tvekan om att Jets tradade upp med Indianapolis Colts för att ta en QB. Jets gav upp stora delar av årets draft (val 6, 37 och 49) samt ett andrarundeval i 2019 års draft. Jag kan inte se att tanken är annan än att de gillar tre quarterbacks som de kan tänka sig att ta. I de tidigare versionerna av mina mock drafts har jag trott att Jets är ute efter Josh Allen. Jag börjar alltmer undra om det verkligen blir så. Jag hör alltmer att quarterbacks (som likt Allen) har en jättearm men en blygsam produktion i college och som dessutom visar begränsad spelförståelse har bränt många lag förr. Jag förutspår att Jets tvärtom väljer en quarterback som visat att han kan spela och vara en ledartyp som leder sina lag till framgång. En sådan quarterback är Baker Mayfield. Allt fler lag ryktas gilla Mayfield. Enligt uppgift ska han vara den spelare Jets vill ha. Jag tror att han går redan här.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Josh Allen, QB, Wyoming

4 article image Cleveland Browns

Saquon Barkley, Runningback, Penn State article image

Jag tror Browns gärna sett att Bradley Chubb funnits här. Om han liksom i detta scenario inte finns här tror jag Browns är villiga att trada ner. Rimligen finns det lag som vill hoppa före Broncos för att välja någon av två Joshs (Rosen eller Allen) som sin framtida quarterback. Det skulle dock vara alltför rörigt och inexakt att förutspå trader. Så om Browns gör att val här ser jag egentligen tre alternativ. Antingen parar man sin quarterback (vald som nummer ett) med en framtida storstjärna som RB Saquon Barkley. Frågan är dock om de tycker det är värt att välja en runningback såhär tidigt. Den här draften är också en guldgruva för runningbacks i mellanrundorna (det kommer finnas många spelare av värde där). Om man inte gillar Barkley tror jag man sneglar mot antingen Quenton Nelson eller Denzel Ward. Nelson är en sjuhelsikes guard som skulle uppgradera Clevelands offensiva linje i ett nafs. Ward är nog draftens bästa cornerback. Egentligen är alla tre hyfsade alternativ. Min instinkt säger mig dock att Browns vill ha riktiga difference-makers här och i så fall lär de välkomna Saquon Barkley till Cleveland.

Tidigare val: (1.0) Quenton Nelson, OG, Notre Dame, (2.0) Saquon Barkley, RB, Penn State

5 article image Denver Broncos

Josh Rosen, Quarterback, UCLA article image

I min värld är Denvers femteval också lite av ett nyckelval i draften. Denver kan gå många olika vägar. Möjligen kan Denver (liksom jag varit inne på i tidigare mockversioner) förstärka med en toppcornerback som Denzel Ward. En annan möjligheten är att välja guarden Quenton Nelson och äntligen göra den offensiva linjen till en styrka. Det började förra året med Garret Bolles. Om de kan para Bolles med Nelson får de en riktigt grym vänstersida på linjen. Som helhet skulle den offensiva linjen då vara riktigt bra. 

I det här scenariot ställs de dock inför ett ganska svårt val när både Josh Rosen och Josh Allen finns valbara. Man kan inte utesluta ett val av quarterback.  GM John Elway har bränt sig på storväxta quarterbacks med mycket armstyrka men liten spelförståelse förr (Brock Osweiler och Paxton Lynch). Jag tror det utesluter Allen här. Frågan är om Denver kan låta bli att ta Rosen? Case Keenum i all ära, men frågan är hur bra han blir? Jag tror Elway får ett angenämt problem och i slutändan väljer Rosen. Varför? Rosen kan vara draftens bästa quarterback det borde räcka som motivation. När du dessutom parar det med att Nelson är en guard (lite tidigt att välja en guard med femtevalet?) och att det finns gott om habila cornerbacks i mellanrundorna som nästan är lika bra Ward borde det bli avgörande. Rosen kan dessutom få mogna bakom Keenum under första säsongen.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Denzel Ward, CB, Ohio State

article image Indianapolis Colts

Quenton Nelson, Guard, Notre Dame article image

Indianapolis Colts tradade ner med New York Jets och fick en hel del picks tillbaka. Colts har en oerhört svag roster och förre general managern Ryan Grigson lyckades knappt med någonting. Inte minst har man haft ett förvånansvärt svagt defense. Även offensiven har dock haft problem inte minst med offensiva linjen. Förra årets draft var dock ett steg i rätt riktning. Talangfulle safetyn Malik Hooker var en bra början. Kort och gott har nye general mangern Chris Ballard samlat på sig massor med picks. Han behöver använda dessa och hitta stjärnspelare, något Colts saknar förtvivlat mycket. En sådan stjärna är Quenton Nelson. Nelson skulle omedelbart göra Colts linje klasser bättre. Jag tror Colts helst hade sett att Bradley Chubb fallit hit men Quenton Nelson är inget dåligt tröstpris.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Bradley Chubb, DE, N.C. State

7 article image Tampa Bay Buccaneers

Derwin James, Free safety, Florida State article image

I 1.0-versionen av denna mock föll Saquon Barkley i Buccaneers knä. Det visade sig dock vara för bra för att vara sant i senare versioner. Buccaneers har istället ett val att göra. Uppenbart är att Buccaneers behöver en del förstärkningar defensivt. Inte minst skulle man behöva ytterligare pass-rush och defensiva backar.  Som tur är för Buccaneers finns massor av defensiv hjälp av finna här. De kommer kunna välja någon av de glimrande unga safeties (Minkah Fitzpatrick och Derwin James) eller linebackers (Roquan Smith eller Tremaine Edmunds) som finns kvar. Dessutom är en cornerback som Denzel Ward fortfarande valbar. I mina ögon faller valet av spelare till slut på Derwin James. James är en fantastisk safety och Buccaneers har historiskt haft stor framgång med att välja spelare från Florida State. Derwin James är en defensiv ledare som kan bli riktigt bra. Tänk en modern Ed Reed. Lägg till att Buccaneers har två startande safetys som heter Keith Tandy och Chris Conte. Vilka?  Just det. James skulle nästintill omedelbart vara Buccaneers bästa defensiva back. I en division där du möter Drew Brees, Matt Ryan och Cam Newton om och om igen är det precis vad Buccaneers behöver. Andra tänkbara val är Minkah Fitzpatrick eller Denzel Ward.

Tidigare val: (1.0) Saquon Barkley, RB, Penn State, (2.0) Minkah Fitzpatrick, FS, Alabama

article image Chicago Bears

Tremaine Edmunds, Linebacker, Virginia Tech article image

Chicago Bears gjorde i mina ögon en relativt ok säsong förra året. Defensivt spelade de överraskande bra och de kunde vinna betydligt fler matcher än jag trodde. Trots det är det en trupp som saknar en hel del talang. Bears har använt free agency för att hitta vapen för sin offensiv. Man har adderat wide receivers som Allen Robinson och Taylor Gabriel och tight end Clay Harbor. Chicagos offensiva linje var helt ok förra året men man valde att släppa Josh Sitton. En offensiv linjeman hade varit ett logiskt val här. Det här är dock ingen draftklass som innehåller mängder av talangfulla offensiva linjemän som förtjänar att väljas tidigt. Istället tror jag Bears vill förstärka defensiven. Man har sett till att säkra sina cornerbacks. Tror dock att klubbledningen är medveten om att defensiven i viss mån överpresterade förra året. Här behövs mer talang. Om vi talar om talang så står Tremaine Edmunds ut. En spelare som Edmunds kommer inte ofta från college. Han är stor, extremt atletisk och kan egentligen göra allt. Han har jämförts med tidigare Bears-legenden Brian Urlacher, om än en något mer atletisk variant. Edmunds är en spelare som genast skulle kunna göra Bears defense bättre och han skulle kunna vara en centralgestalt över ett årtionde. Visst kan Bears också titta på andra stjärnor som Minkah Fitzpatrick eller Roquan Smith men i mina ögon är Tremaine Edmunds det logiska valet.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Tremaine Edmunds, LB, Virginia Tech

article image San Francisco 49ers

Denzel Ward, Cornerback, Ohio State article image

San Francisco 49ers har något riktigt bra på gång. De har en pånyttfödd offensiv under Jimmy Garoppolo. De har en defensiv med mängder av unga talangfulla defensiva linjemän. Det som skulle behövas är mer vapen för Jimmy Garoppolo att hitta fram till med sina passningar. Det saknas dock receiver eller tight ends som förtjänar att väljas såhär tidigt i draften. Defensivt behöver man i första hand förstärka i sitt secondary. 49ers har i free agency förstärkt med cornerbacken Richard Sherman. Har Sherman någonting kvar i tanken kan han lyfta 49ers defense. Han behöver dock viss hjälp och han är något till åren. Kan man kombinera Sherman med en fysiskt spelande cornerback som Denzel Ward tror jag det är vad 49ers kommer göra. Det kan också tänkas att man går efter Derwin James som kan bli en oerhört bra safety. Cornerbacks är dock högre värderade än safetys och att addera Ward, som av experterna utnämnts till draftens bästa cornerback, kan aldrig vara fel.

Tidigare val: (1.0) Minkah Fitzpatrick, FS, Alabama, (2.0) Derwin James, FS, Florida State

10 article image Oakland Raiders

Roquan Smith, Linebacker, Georgia article image

Oakland Raiders sitter ganska bra här. Då jag tror att minst tre quarterbacks går innan Oaklands val kommer de ha möjlighet att välja en riktigt bra spelare. I mina ögon tillhör Roquan Smith den sista av de spelare som på förhand är uppenbara stjärnor. Han är tillsammans med Tremaine Edmunds den klart starkaste linebackern. Raiders har visserligen adderat massor med spelare i free agency. Flertalet av de är äldre. Jag har lite svårt att begripa inriktningen. Det är nästan som om nye coachen Jon Gruden adderar massor med (gamla) pjäser i en audition. Ingen av de spelarna har dock tillnärmelsevis den talang som Smith besitter. Visserligen spelade Navorro Bowman helt ok förra året men han är 29 år, har haft flera allvarliga skador och är dessutom free agent. Roquan Smith it is. 

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Roquan Smith, LB, Georgia

11 article image Miami Dolphins

Harold Landry, Defensive end/Linebacker, Boston College article image

Miami Dolphins håller på med någon slags "kulturell omdaning". Det innebär att de gör sig av med en hel del spelare som inte anses vara i linje med den kulturen. Därmed har spelare som Jay Ajayi, Ndamukong Suh och Jarvis Landry fått lämna klubben. Riktningen är faktiskt lite oklar. Jag tolkar det som om head coach Adam Gase och GM Mike Tannenbaum vill ha in många nya röster och spelare med god karaktär. Å andra sidan är jag lite osäker vad Dolphins faktiskt gör. I det här läget kan Miami antingen förstärka defensiven eller leta efter en ny quarterback. Jag tror dock fortfarande de tror att Ryan Tannehill kan återkomma efter skada. Däremot borde åldermannen och Dolphins bästa pass-rusher Cameron Wake snart falla för åldersstrecket. Nu när Suh inte längre finns i laget känns det som om en pass-rusher måste vara en prioritet. Det är motiv nog för valet av Harold Landry som hade lite problem med skador under 2017 men var enormt bra året innan. Landry är en fantastisk pass-rusher som tillför en hel del till Dolphins defensiv.

Tidigare val: (1.0) Baker Mayfield, QB, Oklahoma, (2.0) Quenton Nelson, OG, Notre Dame

12 article image Buffalo Bills

Josh Allen, Quarterback, Wyoming article image

De flesta inser nog att Buffalo Bills inte kommer nöja sig med A.J. McCarron som quarterback långsiktigt. Här har de chansen att välja Josh Allen. Allen är en quarterback som teoretiskt sett skulle funka bra i den tuffa Buffalovintern och som med sin starka arm kan betvinga väder och vind. Personligen är jag tveksam till Allen men jag tror trots det att det är tveksamt om han faller såhär långt. Något lag som gillar hans uppsida (och den går inte att förneka) kan gilla honom nog för att trada upp innan Miami och Buffalo (vilka båda är tänkbara destinationer) väljer. Eventuellt tradar Bills upp. I det här scenariot tror jag dock de är beredda att ta den risk som Allen innebär. Med A.J. McCarron på plats kan de låta Allen se och lära en säsong.

Tidigare val: (1.0) Calvin Ridley, WR, Alabama, (2.0) Baker Mayfield, QB, Oklahoma

13 article image Washington Redskins

Vita Vea, Defensive tackle, Washington article image

Vita Vea är helt klart en spelare som skulle fylla ett behov för Redskins. VIsserligen spelade fjolårsrookien Jonathan Allen bra (innan han blev skadad) och stundtals glänste också Matt Ioannidis som tackle. I övrigt är det dock väldigt tunt. Redskins hade stundtals stora problem att stoppa motståndarnas running backs. Vita Vea är ibland ifrågasatt som pass-rusher. Att han kan stoppa motståndarnas running game och sätta flertalet offensiva linjemän i arbete är det färre som ifrågasätter. Det är vad Redskins behöver. Vea är dessutom atletisk nog att kunna spela vissa passing downs. Mer kan inte Redskins begära och Vea får flytta till huvudstaden.

Tidigare val: (1.0) Josh Jackson, CB, Iowa, (2.0) Vita Vea, DT, Washington

14 article image Green Bay Packers

Minkah Fitzpatrick, Free safety, Alabama article image

I tidigare versioner föll Harold Landry i Packers knä. Tror de skulle gilla det valet. Jag har svårare att se att de gillar en spelare som Marcus Davenport här. Jag upplever dels Davenport som att han behöver en hel del finslipning. Jag är också tveksam till hur han passar in i Packers 3-4 eller hybrid front system. Typiskt sett gillar de pass-rushers som Clay Matthews och Nick Perry som är något mindre och större linjemän. Istället låter de en spelare som fallit i draften falla rakt i knät. Packers har visserligen HaHa Clinton-Dix som free safety men skulle definitivt gilla en spelare som Fitzpatrick. Dels är han bättre än Clinton-Dix. Dels kan han nog spela en hel del som corner. Helt enkelt är han en riktigt bra fotbollspelare och det tror jag uppskattas i första hand.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Harold Landry, DE/LB, Boston College

15 article image Arizona Cardinals

Lamar Jackson, Quarterback, Louisville article image

Arizona Cardinals har en ny quarterback i något till åren komna och skadedrabbade Sam Bradford. Cardinals skulle kunna gå två vägar. Antingen försöker man skydda Bradford och bygga en stabil offensiv linje. Alternativt söker man efter en ung quarterback som så småningom kan ta över och/eller utgöra Bradfords skadeförsäkring. I föregående versioner hade jag Mike McGlinchey som ett alternativ här. Det är fortfarande ett högst möjligt alternativ. Jag tror dock trots allt att Cardinals vill försöka hitta en långsiktig lösning på quarterbackfrågan. Sedan valet av Matt Leinart har man gått runt på spelare som antingen varit på nersidan av karriären eller inte av den kvalitet som kan förväntas av en startande quarterback. Jag undrar om inte nye head coachen Steve Wilks gillar vad Lamar Jackson har att erbjuda. Det stora problemet förra året var en stundtals obefintlig offensiv. Med Lamar Jackson kan dessutom den offensiva linjens svaghet i viss mån neutraliseras då motståndardefensiven måste se upp med hans förmåga att springa för yards. Jag vet inte riktig vad det är men jag har en känsla av att Cardinals behöver en tänkbar difference-maker att para med runningbacken David Johnson. En sådan duo i ett pass-option defense skulle kunna lyfta Cardinals offense ordentligt.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Mike McGlinchey, OT, Notre Dame

16 article image Baltimore Ravens

D.J. Moore, Wide receiver, Maryland article image

Att döma av hur Baltimore Ravens såg ut förra året borde valet uppenbart falla på pjäser till anfallet. Försvaret såg stundtals riktigt starkt ut. I första versionen hade jag Derwin James här. Det valet var mer en konsekvens av att hans värde är alltför stort att låta glida förbi här. Nu finns han dock inte att välja i den här versionen. Calvin Ridley är ett tänkbart val till en svag receiveruppställning. Undrar dock om inte Ravens gillar D.J. Moore bättre. Joe Flacco är en quarterback som gillar långa passningar och Moore passar bättre med Flacco än den lite mer polerade men mindre atletiska Ridley. Det är kanske även tänkbart att Ravens försöker förstärka den offensiva linjen. Om Marshall Yanda kan komma tillbaka från skada blir dock linjen omedelbart bättre. Istället kan man tänkas välja en riktigt solid runningback som Derrius Guice. De runningbacks som man har är inget att skriva hem om. I slutändan ser jag dock D.J. Moore som det mest logiska valet.

Tidigare val: (1.0) Derwin James, FS, Florida State, (2.0) Calvin Ridley, WR, Alabama

17 article image Los Angeles Chargers

Mike McGlinchey, Offensive tackle, Notre Dame article image

Det här är inte helt lätt- Los Angeles Chargers har byggt ett starkt defense under de senaste årens drafter. Dessutom har de, lite i tysthet, byggt en väldigt solid offensiv linje. Särskilt stark ser insidan ut med centern Mike Pouncey som kom från Dolphins i free agency och fjolårsrookiesarna Forrest Lamp (skadad hela året) och Dan Feeney. I det här läget skulle det kunna vara tänkbart att även uppgradera tacklepositionen. Russell Okung har ofta skadeproblem och Joe Barksdale är inte mer än ok som right tackle. Mike McGlinchey från Notre Dame skulle kunna uppsatera linjen omedelbart och göra Chargers till ett svårstoppat lag. I Chargers division AFC West har motståndarlagen sin styrka i outside pass-rush genom spelare som Von Miller (Denver), Justin Houston (Kansas City) och Khalil Mack (Oakland). Adderar Chargers Lamp (de facto, efter skada) och McGlinchey blir det svårt för motståndarna att stoppa såväl runningbacken Melvin Gordon och Philip Rivers passningar. Kanske kan de då undvika en lika katastrofal inledning som de hade förra säsongen?

Tidigare val: (1.0) Vita Vea, DT, Washington, (2.0) Rashaan Evans, LB, Alabama

18 article image Seattle Seahawks

Taven Bryan, Defensive tackle, Florida article image

Seattle Seahawks bygger om. De nedmonterar gamla "Legion of Doom" och har skeppat iväg såväl Richard Sherman, Michael Bennett och Sheldon Richardson till andra lag. Seahawks behöver bygga upp defensiven på nytt och de behöver ta en spelare som passar deras system. Seattle skulle kunna behöva nya cornerbacks men jag tror de kommer leta efter det senare i draften. En spelare som Taven Bryan är dock intressant. Han har en fysik och är en typ av spelare som skulle kunna passa Seahawks bra. Han är lite av en "J.J. Watt light" och borde kunna användas i Seattles defensiva rotation. Seahawks gillar att ständigt byta linjemän för att hålla de fräscha. Bryan har hög uppsida och bör passa bra in här.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Taven Bryan, DT, Florida

19 article image Dallas Cowboys

Calvin Ridley, Wide receiver, Alabama article image

Dez Bryant är inte längre en Dallas Cowboy. Även om Deonte Thompson (Buffalo) och Allen Hurns (Jacksonville) hämtats in i free agency har jag svårt att se att Dallas har någon riktig starter på wide receiver positionen. Skulle Cowboys få möjligheten att välja Ridley tror jag de jublar. Han är en receiver som är solid och en bra route-runner som omedelbart kan vara Dak Prescotts "go-to-guy". Valet av Ridley är så logiskt att jag inte orkar orera mer om andra tänkbara spelare som kan väljas här.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Isaiah Wynn, OG, Georgia

20 article image Detroit Lions

Derrius Guice Jr., Runningback, LSU article image

Detroit Lions har försökt hitta ett effektivt running game så långt bak jag kan minnas. Det känns som om det var Barry Sanders dagar som representerade den senaste tiden då de hade en riktig runningback. Jag tror Lions gett upp hoppet om att Ameer Abdullah kan bli riktigt bra, han har fått många chanser nu. Derrius Guice skulle vara ett attraktivt val här. Han är en rysligt bra runningback och skulle ge Lions offense en dimension som kan göra offensiven mycket mindre ensidig. Visserligen signade Lions LeGarrette Blount i free agency men jag tror inte de tror att Blount är annat än en spelare som spelas i vissa situationer. Finns Guice här tror jag Lions är beredda att ta honom.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Derrius Guice Jr., RB, LSU

21 article image Cincinnati Bengals

Isaiah Wynn, Guard, Georgia article image

Cincinnati Bengals är ett lag som har hittat en del spelare i free agency. Före detta Buffalo Bills-spelarna Cordy Glenn (trade) och Preston Brown (free agent) fyller två viktiga hål. Jag tror dessutom Bengals skulle behöva uppgradera på inre offensiva linjen och det är möjligt att en spelare som Iowas James Daniels (som kan spela både center och guard) kan komma ifråga här. När allt kommer omkring tror jag dock de tycker att den mest talangfulla spelaren här är Isaiah Wynn. Med Glenn och Wynn på vänstersidan har Bengals en mycket mer solid offensiv linje. Efter att ha släppt spelare som Andrew Whitworth och Kevin Zeitler föregående år är behovet av en bättre offensiv linje stort. 

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Da'Ron Payne, DT, Alabama

22 article image Buffalo Bills

Connor Williams, OT, Texas article image

Buffalo lyckades i den här draften hitta Josh Allen med sitt första val (# 12) och då lär de ju inte välja Lamar Jackson här. Istället fokuserar de sannolikt på antingen en wide receiver eller en offensiv linjeman. Med tanke på att de gjorde sig av med sin left tackle Cordy Glenn i traden med Cincinnati har de ett uppenbart behov där. Ska Josh Allen/A.J. McCarron ha en chans att imponera från quarterbackpositionen kommer de behöva någon där. Connor Williams var lysande 2016. Han såg inte lika bra ut föregående år men potentialen är där. Enligt uppgift ska han ha varit skadad. Kan han övertyga lag om att han är skadefri och att 2016 mer var ett uttryck för hans förmåga kan han mycket väl gå redan här.

Tidigare val: (1.0) Lamar Jackson, QB, Louisville, (2.0) Connor Williams, OT, Texas

23 article image New England Patriots

Leighton Vander Esch, Linebacker, Boise State article image

Det här valet fick Patriots efter att ha tradat Brandin Cooks till Los Angeles Rams. Många spekulerar i att Patriots ska trada upp för att hitta nästa quarterbackstjärna. Personligen tror jag inte så blir fallet. Dels har Patriots alltför lite att trada upp med utan att förlora i kvalitet på annat håll. Faktum är att Patriots har ett behov av att fylla på med ung talang. Inte minst är så fallet defensivt. Dessutom finns ett uppenbart behov av en ny left tackle. Jag tror Connor Williams hade varit intressant här, men han gick till Buffalo precis innan det var dags för Patriots. Om så blir fallet tror jag Patriots lämnar den offensiva linjen i linecoachen Dante Scarnecchias och händer. Dessutom kan Tom Brady hitta alternativ till passning snabbare än någon annan quarterback. Det kanske gör offensiven mindre effektiv. Istället får man en chans att göra defensiven starkare och yngre. Få spelare passar Patriots bättre än Leighton Vander Esch. Han passar in fysiskt i vad Patriots brukar ska i en linebacker. Han kan göra lite av varje (användbar i fler defensiva situationer). Han verkar vara en stabil person och en ledartyp. Dessutom behöver Patriots linebackers. Skulle New England få tillbaka såväl skadade Donta Hightower och addera Vander Esch gör det genast defensiven mycket bättre.

Tidigare val: N/A, valet tillhörde Rams

24 article image Carolina Panthers

Justin Reid, Free safety, Stanford article image

Varje år tror man Carolina ska förstärka sin cornerbackuppställning eller hitta några framtida receivers. Det verkar dock inte vara deras melodi. I år har man dock en ny general manager i Marty Hurney som leder Panthers genom draften. Jag tror en spelare som Justin Reid tilltalar Panthers extremt mycket. Reid är mångsidig nog att spela såväl safety som (i vissa fall) corner. Han är atletisk och en ledartyp i Carolinas secondary som just nu saknas. Det är förstås också tänkbart att Panthers tittar mot en cornerback som Jaire Alexander. Deras defensiva system har dock hitintills inte prioriterat cornerbacks särskilt högt. Kanske står Hurneys filosofi för något annat?

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Jaire Alexander, CB, Louisville

25 article image Tennessee Titans

Will Hernandez, Guard, UTEP article image

Jag tror Tennessee Titans vill hitta tillbaka till den klass deras offensiva linje höll 2016. Ett smart val då vore Will Hernandez som imponerat stort i processen fram till draften. Adderar man Hernandez blir de mycket starkare och öppnar upp för runningbackduon Derrick Henry och Dion Lewis. I övrigt kan möjligen Titans titta efter en linebacker i form av Rashaan Evans men jag tror trots allt valet faller på Hernandez här.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Will Hernandez, OG, UTEP

26 article image Atlanta Falcons

Maurice Hurst, Defensive tackle, Michigan article image

Atlanta Falcons har en väldigt stark trupp. Det är inte på något vis uppenbart vad de behöver. De skulle kunna förstärka offensiva linjen men jag saknar spelare som verkligen skulle göra så stor skillnad att det motiverar ett val här. Jag tror istället coachen Dan Quinn letar efter ytterligare styrka till den defensiva linjen. Det han saknar jämfört med det defense han "chefade" över som defensiv koordinator under Seattle Seahawks glansdagar är framförallt en uppsättning defensiva linjemän som han kan rotera. Maurice Hurst är enligt min mening draftens bästa pass-rusher från defensiva tackle-positionen. Han är som en vassare version av Grady Jarrett som redan spelar för Falcons. Med Jarrett och Hurst skulle Falcons få ett tryck från den inte defensiva linjen som de saknat. Det borde även ge utrymme för en ung defensiv end som Takkarist McKinley att ta nästa steg och bli mer effektiv. Hurst fick lämna NFL Combine efter att läkarundersökningen visat på ett mindre hjärtfel. Han verkar nu dock genomgått alla tänkbara läkarundersökning utan att något hittats.

Tidigare val (1.0 och 2.0) Maurice Hurst, DT, Michigan

27 article image New Orleans Saints

Jaire Alexander, Cornerback, Louisville article image

New Orleans Saints skulle kunna behöva addera en pass-rusher här. Det är egentligen vad de primärt saknar. De har grymt solida Cameron Jordan men i övrigt är det tunt. I en division med bra quarterbacks (Matt Ryan, Cam Newton och Jameis Winston) skulle de behöva addera till sin rush. Ett alternativ skulle kunna vara en spelare som Florida States Josh Sweat. Om de tror att hans atletiska förmåga kan coachas så pass att den leder till sacks i NFL tidigt är det möjligt. I det här scenariot tror jag dock de ser en gyllene möjlighet att para sin unga stjärncornerback Marshon Lattimore med ytterligare en ung corner. De kan välja mellan Jaire Alexander och Josh Jackson och jag tror i slutändan de väljer den mer atletiske Alexander. Jackson skulle dock inte vara fel heller. Med Lattimore och Alexander som cornerbacks blir det inte lätt att hitta fram med passningsalternativ för motståndarnas quarterbacks..

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Rashaan Evans, LB, Alabama

28 article image Pittsburgh Steelers

Rashaan Evans, Linebacker, Alabama article image

Det här vore ett drömscenario för Steelers. Evans passar de som handen i handsken och är en relativt underskattad spelare. Steelers har ett stort hål på linebackersidan sedan Ryan Shaziers otäcka skada. Steelers skulle i och för sig även kunna titta på spelare till den inre offensiva linjen. Jag tror dock inte att så blir fallet om Evans är här. Han passar helt enkelt för bra som spelare och fyller som sagt ett stort tomrum.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) James Daniels, C, Iowa

29 article image Jacksonville Jaguars

Frank Ragnow, Center/Guard, Arkansas article image

Ragnow har gått lite under radarn under draftprocessen. Om han finns här tror jag Doug Marrone inte backar för möjligheten att bygga upp en väldigt stark offensiv linje. Jaguars adderade ju Andrew Norwell i free agency. Kan man till det addera Ragnow skulle förmodligen runningbacken Leonard Fournette göra frivolter av lycka när han kollar på draften. Tanken på en starkare offensiv parat med en redan högst kapabel defensiv blir för svår att motstå för Jags. Tidigare hade jag wide receivern Courtland Sutton här men jag tror Ragnow är ett mer logiskt val.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Courtland Sutton, WR, SMU

30 article image Minnesota Vikings

Da'Ron Payne, Defensive tackle, Alabama article image

Minnesota VIkings har inte särskilt många behov. Möjligen skulle de kunna addera ytterligare kvalitet i sin receivergrupp. Jag tror istället be bygger för framtiden genom att addera en spelare som Da'Ron Payne. Deras defensiva tackles Linval Joseph och Sheldon Richardson är redan en styrka men Richardsons kontrakt är i princip ett ettårskontrakt. Inte mycket talar för att Vikings har råd att behålla honom är två. Joseph börjar bli lite till åren. Payne är en av de bästa spelarna som finns kvar i det här scenariot och Vikings försöker säkra en defensiv tackle-succession som gör att de är väl rustade för framtiden med det här valet.

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Kolton Miller, OT, UCLA

31 article image New England Patriots

Isaiah Oliver, Cornerback, Colorado article image

Mängder av mock drafts "därute" har förståeligt förutspått att Patriots går efter en framtida left tackle. Många har dessutom förutspått att denne left tackle blir Kolton Miller. Resonemanget verkar bygga på att Miller liknar Nate Solder som rookie. Det är i viss mån sant. Jag tror dock man får bedöma Miller som en sämre spelare än vad Solder var i college. Han har otivivelaktigt liknande fysik och atletisk förmåga och om Patriots tror att de snabbt kan göra något av honom kan han väljas här. Personligen tror jag dock inte att de värderar honom så högt. Dessutom verkar de välja offensiva linjemän i mellanrundorna som de coachar upp. Däremot gillar Bill Belichick att välja cornerbacks. I det här scenariot finns en cornerback som Patriots borde gilla valbar. Isaiah Oliver har en längd och fysik som borde tilltala New England. Dessutom är han som bäst som en s.k. "press man-corner", dvs. en cornerback som spelar fysiskt nära line of scrimmage och försöker störa receivers routes för att sedan gå över till man coverage. Det är precis en sådan spelare Patriots föredrar. Det skulle också vara logiskt ur ett ekonomiskt perspektiv då CB #1 Stephon Gilmore har ett gigantiskt kontrakt att signa en rookie till en relativt blygsam lön över samma period. Om Oliver blir riktigt bra och ska re-signas om 4-5 år är sannolikt Gilmore (av åldersskäl) på väg ut. I slutändan är cornerbacks extremt viktiga och Patriots erfarenheter från senaste Superbowlförlusten kan nog göra att en cornerback med Isaiah Olivers kvaliteter blir svår att motstå.

Tidigare val: (1.0) Connor Williams, OT, Texas, (2.0) Josh Jackson, CB, Iowa

32 article image Philadelphia Eagles

Marcus Davenport, Defensive end, UTSA article image

Philadelphia Eagles kan gå mängder av vägar här. Två spelare har fallit som lär intressera de ordentligt.  Cornerbacken Josh Jackson representerar grymt värde här. Dessutom finns pass-rushern Marcus Davenport förvånansvärt nog kvar att välja. Jag tror att någon av dessa övertrumfar mina tidigare tankar att Eagles skulle välja en tight end här. I slutändan har jag svårt att se att de inte är sugna på att se om Marcus Davenports uppsida är så stor som många tror. Eagles gillar att välja linjemän tidigt och det var grunden för deras Superbowlseger. Man förlorade Vinny Curry i free agency och backups som Chris Long är inte precis purunga. 

Tidigare val: (1.0 och 2.0) Hayden Hurst, TE, South Carolina

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io