Johan's NFL Mock Draft 2.0

1 article imageCleveland Browns

Sam Darnold, Quarterback, USC article image

Det surrades efter NFL Combine om att Cleveland Browns kanske skulle titta åt runningbacken Saquon Barkleys håll. Jag tror dock inte det är realistiskt. Det har dock inget att göra med Saquon Barkleys förmågor. Han är nog den bästa spelaren i draften, i vart fall på den offensiva sidan. Däremot är han en runningback. När man studerar draften är vissa positioner viktigare än andra. Den helt avgörande positionen framför andra är quarterback.vCleveland Browns har saknat en quarterback värd namnet under årtionden. Om det är så att de inte gillar någon av de fyra quarterbackar som väntas gå tidigt i draften alternativt tycker exakt lika bra om alla fyra kan de välja att gå i en annan riktning. Men hur sannolikt är egentligen det? Inte särskilt.

Det som talar extremt mycket för att Cleveland går quarterback här är den trade som New York Jets (ett annat lag som söker en quarterback) gjorde upp till 3:e-valet. Sannolikt försökte Jets trada upp så högt de kunde för att ta en quarterback. Eftersom de inte lyckades trada med lokalkonkurrenten New York Giants upp till andravalet talar mycket för att Giants även de letar efter en quarterback. Läser Cleveland tradespelet som jag gör inser de att sannolikt Barkley finns där när Browns återigen får välja som 4:a.

Vilken quarterback vill Browns då ha? I mina ögon är den quarterback som har mest potential i draften Sam Darnold. Han är ung och har en del att jobba på. Däremot kan han sannolikt behöva något år att se och lära. Det är möjligt att Cleveland gillar Josh Rosen över Darnold. En del tror även att Josh Allen kan vara ett möjligt quarterbackval. Jag hoppas dock för Brownsfansens skull att så inte är fallet. Det skulle vara väldigt mycket Browns att göra det valet bara. Risken för att Allen är en fysisk talang som blir en besvikelse i NFL är stor. Cleveland har i nuläget inte råd med chansningar. Jag tycker John Dorseys free agency visar att han vill göra laget relevant. I så fall tar man spelare som ser bra ut i collegematcher och har mött bra motstånd. Därför blir det någon av Sam Darnold eller Josh Rosen här. Jag tror som sagt mest på Darnold.

Tidigare val: (1.0) Sam Darnold, QB, USC

article image New York Giants

Josh Rosen, Quarterback, UCLA article image

I det här scenariot har New York Giants valet mellan att gå för runningbacken Saquon Barkley eller den quarterback de gillar bäst. Efter att ha tradat sin defensiva end Jason Pierre-Paul till Tampa Bay Buccaneers tror en del bedömare att unge Bradley Chubb blir vald som ersättare. 

Jag har dock svårt att se det. New York Giants är normalt en klubb som drivs på ett bra sätt. Det tillhör ovanligheterna att Giants får ett sådant här tidigt draft pick. Får en sådan klubb en chans på ett sådant tidigt val bör de välja en quarterback. Lägg till att  Giants har en 37 år gammal quarterback i Eli Manning. Manning har inte gjort några höjdarsäsonger mot slutet. Det är med andra ord mer än ett bra läge att välja nästa quarterback som kan få se och lära bakom Manning under rookieåret. Giants "köpte" också över Nate Solder från New England Patriots i free-agency för att skydda sin (framtida?) quarterback. Jag tror Giants verkligen gillar Josh Rosen här. Han är som en lite mer polerad version av Eli Manning rent spelmässigt (en mer teknisk passare) och en lite mer opolerad version utanför planen (ingen bad-boy men med visst rykte...). Rosen är det närmaste man kommer en quarterback som är redo att spela omedelbart. Alla quarterbacks mår dock bra av lite tid att se och lära och Rosen kan lära av en mentor som Eli Manning.

Tidigare val: (1.0) Josh Rosen, QB, UCLA

3 article image New York Jets

Josh Allen, Quarterback, Wyoming article image

New York Jets tradade upp med Indianapolis Colts till den här positionen och gav upp stora delar av årets draft (val 6, 37 och 49) samt ett andrarundeval i 2019 års draft. Det var inte småpotatis Colts fick i utbyte. En sådan trade görs rimligen inte om de inte är ute efter en quarterback. I min värld betyder dessutom traden att Jets måste gilla minst tre quarterbacks som de kan tänka sig. I min värld bör de tre vara Josh Rosen, Sam Darnold och Josh Allen. En wildcardspelare skulle kunna vara Baker Mayfield. Rimligen kan Jets leva med en av de tre (eller fyra) här. I det här scenariot är Sam Darnold och Josh Rosen redan valda så då återstår Josh Allen. Jag tror Jets imponerats av Josh Allens enorma kastarm och tänkbara potential. Det är ett riskabelt val om Jets väljer Allen. Han har inte tokimponerat i college trots relativt blygsamt motstånd. Det är ett val mer gjort utifrån potential än utifrån prestation. Med tanke på vad Jets ger upp får de verkligen hoppas att nästa tidigt draftade quarterback inte blir Mark Sanchez 2.0. Blir det så kommer Jets få svårt över lång tid. Å andra sidan kan Josh Allen lika gärna bli nästa Carson Wentz och då var det definitivt värt priset. Det blir spännande att se vad som händer. Jets har saknat en riktigt bra quarterback sedan Joe Namaths dagar på 60 och70-talen (kanske kan Boomer Esiason också förtjäna ett omnämnande).

Tidigare val: (1.0) Josh Allen, QB, Wyoming

4 article image Cleveland Browns

Saquon Barkley, Runningback, Penn State article image

Tror jag komplicerade Browns val lite sist. Saquon Barkley har förutsättningarna för att bli sin generations stora runningback. Barkley är enligt de flesta draftens bästa spelare. Han kan bli ligans bästa runningback på kort tid. Han har egentligen allt. Barkely är stor, snabb, smidig, stark och kan dessutom fånga passningar från runningbackpositionen. En sådan spelare skulle kunna hjälpa Browns offensiv och den unga quarterback som väljs nummer ett från dag ett. Jag tror t o m att Browns funderade ordentligt över att välja honom som nummer ett. Nu när han faller hit tror jag att Browns omedelbart väljer honom. Det enda som skulle hindra Browns från det här valet är om de älskar guarden Quenton Nelson eller defensiva enden Bradley Chubb. Jag tror Nelson faller på att han spelar guard vilket inte är en alltför värdefull position. Vad gäller Chubb ser jag inte riktigt att han står ut på ett sådant sätt att  Browns hoppar över ett val av Barkley.

Tidigare val: (1.0) Quenton Nelson, OG, Notre Dame

5 article image Denver Broncos

Denzel Ward, Cornerback, Ohio State article image

Denver Broncos står inför ett val här- Antingen försöker man addera en ung quarterback som säkerhet/långtidsersättare för free agent-förvärvet Case Keenum. Om de tänker i de banorna är de sannolikt lockade av Baker Mayfield här. Mayfield och Keenum har faktiskt mycket gemensamt. De har båda varit produktiva collegequarterbackar som är lite kortare än vad NFL-lag normalt önskar. Jag tror dock att det är lite för dåligt värde att välja Mayfield här. Istället tror jag Denver försöker upprätthålla sitt starka defense med val av unga spelare. På cornerbacksidan har Broncos länge haft ligans kanske bästa duo i Chris Harris och Aqib Talib. Talib tradades dock till Los Angeles Rams. Chris Harris fyller 29 år i juni och gör sannolikt sina sista år som en toppcornerback. Broncos har också Bradley Roby men han är mer av en nickel cornerback. Denzel Ward är en pärla. Han är extremt atletisk och visar stor medvetenhet när passningar går hans väg. Han är det närmaste man kommer en cornerback som helt kan ta bort en receiver ur matchen. Får Denver Broncos sina händer på Ward har de på nytt ett överskott av talang på cornerbackpositionen. Det tror jag tilltalar John Elway här.

Tidigare val: (1.0) Denzel Ward, CB, Ohio State

article image Indianapolis Colts

Bradley Chubb, Defensive end, N.C. State article image

Indianapolis Colts gjorde en fantastisk trade ner med New York Jets och fick massor med andraval (de har nu tre i årets andrarunda). Därför kan de kosta på sig att ta den spelare de gillar allra mest här. Colts har haft stora problem på sistone där man om och om igen satsat på "skill positions", dvs. wide receivers, running backs och quarterbacks i draften. De har lett till att Colts haft svaga offensiva och defensiva linjer. GM Chris Ballard började delvis förra året med att bygga om defensiven med rookiesafetyn Malik Hooker. Jag tror Ballard vill fortsätta bygga upp en defensiv. Då är det logiskt att man tar draftens bästa defensiva end i Bradley Chubb. Många älskar Chubb. Jag är personligen lite tveksam till hans uppsida (eller kort och gott om han har så mycket mer i sig) men han har det mesta Colts kan önska sig. Jag tror han är spelaren Colts avsåg att ta redan med sitt tredjeval. Att nu (efter traden) fortsatt kunna välja Chubb och addera 2 andrarundeval i processen är en enorm bonus. 

Tidigare val: (1.0) Bradley Chubb, DE, N.C. State

7 article image Tampa Bay Buccaneers

Minkah Fitzpatrick, Free safety, Alabama article image

XXX I 1.0-versionen av denna mock föll Saquon Barkley i Buccaneers knä. Det visade sig dock vara för bra för att vara sant i 2.0-versionen. Buccaneers har istället ett val att göra mellan draftens bästa kvarvarande spelare guarden Quenton Nelson och någon av de glimrande defensiva spelarna i form av safeties (Minkah Fitzpatrick och Derwin James) eller linebackers (Roquan Smith eller Tremaine Edmunds). I mina ögon faller valet av spelare på mångsidiga Minkah Fitzpatrick. Fitzpatrick kan spela safety och i viss mån cornerback. Lägg till att Buccaneers har två startande safetys som heter Keith Tandy och Chris Conte. Vilka?  Just det. Fitzpatrick skulle omedelbart vara Buccaneers bästa defensiva back. I en division där du möter Drew Brees, Matt Ryan och Cam Newton om och om igen är det precis vad Buccaneers behöver. 

Tidigare val: (1.0) Saquon Barkley, RB, Penn State

article image Chicago Bears

Tremaine Edmunds, Linebacker, Virginia Tech article image

Chicago Bears gjorde i mina ögon en relativt ok säsong förra året. Defensivt spelade de överraskande bra och de kunde vinna betydligt fler matcher än jag trodde. Trots det är det en trupp som saknar en hel del talang. Bears har använt free agency för att hitta vapen för sin offensiv. Man har adderat wide receivers som Allen Robinson och Taylor Gabriel och tight end Clay Harbor. Chicagos offensiva linje var helt ok förra året men man valde att släppa Josh Sitton. En offensiv linjeman hade varit ett logiskt val här. Det här är dock ingen draftklass som innehåller mängder av talangfulla offensiva linjemän som förtjänar att väljas tidigt. Istället tror jag Bears vill förstärka defensiven. Man har sett till att säkra sina cornerbacks. Tror dock att klubbledningen är medveten om att defensiven i viss mån överpresterade förra året. Här behövs mer talang. Om vi talar om talang så står Tremaine Edmunds ut. En spelare som Edmunds kommer inte ofta från college. Han är stor, extremt atletisk och kan egentligen göra allt. Han har jämförts med tidigare Bears-legenden Brian Urlacher, om än en något mer atletisk variant. Edmunds är en spelare som genast skulle kunna göra Bears defense bättre och han skulle kunna vara en centralgestalt över ett årtionde. Visst kan Bears också titta på andra stjärnor som Minkah Fitzpatrick eller Roquan Smith men i mina ögon är Tremaine Edmunds det logiska valet.

Tidigare val: (1.0) Tremaine Edmunds, LB, Virginia Tech

article image San Francisco 49ers

Derwin James, Free safety, Florida State article image

San Francisco 49ers har något riktigt bra på gång. De har en pånyttfödd offensiv under Jimmy Garoppolo. De har en defensiv med mängder av unga talangfulla defensiva linjemän. Det som skulle behövas är mer vapen för Jimmy Garoppolo att hitta fram till med sina passningar. Det saknas dock receiver eller tight ends som förtjänar att väljas såhär tidigt i draften. Defensivt behöver man förstärka i sitt secondary och på inside linebackersidan (eftersom unge talangfulle linebackern Reuben Foster verkar vara en riktigt omdömeslös ung man som sannolikt blir avstängd). Av det skälet skulle exempelvis Roquan Smith kunna vara ett  alternativ här. Jag tror dock 49ers  går en annan väg. De har i free agency förstärkt med cornerbacken Richard Sherman. Har Sherman någonting kvar i tanken kan han lyfta 49ers defense. Han behöver dock viss hjälp och här verkar valet av Derwin James vara det smartaste. James är en safety som kan bli hur bra som helst. James har en enorm kapacitet och han kan patrullera där bak och vara en försvarsgeneral för 49ers secondary (och på så vis öppna upp för Sherman styrka att spela zone). Derwin James är en av draftens bästa spelare och att addera spelare av den kalibern kan aldrig vara fel.

Tidigare val: (1.0) Minkah Fitzpatrick, FS, Alabama

10 article image Oakland Raiders

Roquan Smith, Linebacker, Georgia article image

Oakland Raiders sitter ganska bra här. Då jag tror att minst tre quarterbacks går innan Oaklands val kommer de ha möjlighet att välja en riktigt bra spelare. I mina ögon tillhör Roquan Smith den sista av de spelare som på förhand är uppenbara stjärnor. Han är tillsammans med Tremaine Edmunds den klart starkaste linebackern. Raiders har visserligen adderat massor med spelare i free agency. Flertalet av de är äldre. Jag har lite svårt att begripa inriktningen. Det är nästan som om nye coachen Jon Gruden adderar massor med (gamla) pjäser i en audition. Ingen av de spelarna har dock tillnärmelsevis den talang som Smith besitter. Visserligen spelade Navorro Bowman helt ok förra året men han är 29 år, har haft flera allvarliga skador och är dessutom free agent. Roquan Smith it is. 

Tidigare val: (1.0) Roquan Smith, LB, Georgia

11 article image Miami Dolphins

Quenton Nelson, Guard, Notre Dame article image

Miami håller på med någon slags "kulturell omdaning". Det verkar innebära att man gör sig av med bra spelare som har för stora egon (Ndamukong Suh, Mike Pouncey och Jarvis Landry). Långsiktigt kanske det kan vara en bra taktik. Kortsiktigt lär det innebära flera steg tillbaka. Ett alternativ här är annars att välja en ung quarterback som Baker Mayfield. På temat lagspelare med mindre egon passar han dock illa in. Jag tror istället Dolphins tittar mot ett säkert kort i draftens kanske bästa spelare och överlägset bästa offensiva linjeman, Quenton Nelson. En spelare med bättre karaktär är svår att hitta. Han kommer omedelbart förstärka Miamis offensiva linje och hjälpa Ryan Tannehill under dennes kanske sista chans att visa sig vara en startande quarterback av hög klass.

Tidigare val: (1.0)  Baker Mayfield, QB, Oklahoma

12 article image Buffalo Bills

Baker Mayfield, Quarterback, Oklahoma article image¨

Det är uppenbart att Bills tradade till sig det här draftvalet (och gav bort bl a pick 21 till Cincinnati) med tanken att drafta en quarterback. Sannolikt kommer de försöka flytta sig ännu högre upp. I det här scenariot faller  dock Baker Mayfield i deras knä och då tror jag Bills kommer välja honom med glädje. Buffalo behöver en del annat också (wide receivers och offensiva linjemän) men uppsidan med Baker Mayfield är alltför stor för att ge upp här.

Tidigare val: (1.0) Calvin Ridley, WR, Alabama

13 article image Washington Redskins

Vita Vea, Defensive tackle, Washington article image

Det finns stor anledning att tro att Redskins skulle gilla om en spelare som Vita Vea var valbar.  Med nuvarande tackles Ziggy Hood, Stacy McGee och Matt Ioannidis skulle Vea vara en omedelbar uppgradering. Det här valet är kort och gott logiskt. Washington har använt free agency till att stärka offensiven (Alex Smith, Paul Richardson). I draften lär de försöka hitta spelare till defensiven. En ung cornerback som kan se och lära av veteranerna Josh Norman och nyligen adderade Orlando Scandrick (från Dallas).

Tidigare val: (1.0) Josh Jackson, CB, Iowa

14 article image Green Bay Packers

Harold Landry, Defensive end/Linebacker, Boston College article image

Green Bay Packers lär enligt mig välja en defensiv spelare. Packers har de senaste åren stundtals sett svaga ut defensivt. Många gånger har dock quarterbacken Aaron Rodgers kunnat maskera den defensiva svagheten. Ska Packers bli att räkna med på allvar i NFC krävs nog dock att defensiven tar ett extra steg. Bland pass-rushers har de kvalitet med Nick Perry och Clay Matthews men inte kvantitet. Matthews har dessutom blivit lite till åren och NFL-spelet tar ut sin rätt vilket visat sig i flertalet skador. De behöver fler spelare i pass-rushen som kan rotera. En spelare som passar in i hur Packers vill att en pass-rusher ska spela och se ut är Harold Landry. Landry är lite underskattad efter ett lite skadedrabbat sista år i college där han inte riktigt kom till sin rätt. Säsongen innan spåddes han dock kanske bli förstaval i draften. Landry har mycket talang och jag tror experterna överdrivit hur långt ner klubbarna tycker att han fallit. Packers skulle gilla honom otroligt mycket här.

Tidigare val: (1.0) Harold Landry, DE/LB, Boston College

15 article image Arizona Cardinals

Mike McGlinchey, Offensive tackle, Notre Dame article image

Arizona Cardinals har en ny quarterback i något till åren komna och skadedrabbade Sam Bradford. Cardinals skulle kunna kika på en spelare som quarterbacken Lamar Jackson här för att till slut ta över eter Bradford. Jag tycker dock det känns lite väl som om man avviker från sin filosofi där. Istället lär man adressera ett annat problem. Det stora problemet förra året var en stundtals obefintlig offensiv. Det problemet börjar längst fram på den offensiva linjen. Förra årets quarterback Carson Palmer (som nu gått i pension) fick allt som oftast springa för livet. Cardinals har inte råd att Bradford hamnar i samma situation. De har försökt förstärka linjen från insidan genom att signat guarden Justin Pugh i free agency. Svagheten sitter dock på tacklesidan. Bästa tacklen i den här klassen kan vara Mike McGlinchey och hans talang överskrider redan med råge vad Cardinals har på tacklesidan.

Tidigare val: (1.0) Mike McGlinchey, OT, Notre Dame

16 article image Baltimore Ravens

Calvin Ridley, Wide receiver, Alabama article image

Bills lär ha gjort traden upp med planen att kunna välja en quarterback (eller att enklare kunna trade upp ytterligare för en quarterback). Med de fyra bästa quarterbackarna redan tagna är frågan vad man gör. Bills förlorade en left tackle (Cordy Glenn) i traden och skulle kunna titta på en yngre variant. Det kan också vara så att de gillar en annan quarterback tillräckligt bra för att ta honom här. Dessutom saknar de talanger som på receiversidan. Jag har en liten feeling att Bills kanske är intresserade av Lamar Jackson här men tror i slutändan att de tar draftens bästa receiver Calvin Ridley. Ridley är ingen spelare som har den där "wow-faktorn" men han är en solid receiver och stark route-runner rakt igenom. Han skulle omedelbart bli deras nummer ett och det verkar mer rimligt än något annat val här.

Tidigare val: (1.0) Derwin James, FS, Florida State

17 article image Los Angeles Chargers

Rashaan Evans, Linebacker, Alabama article image

New Orleans Saints signerade Drew Brees för två nya år och får på nytt en chans att ta en titel. Man har en månghövdad offensiv som head coach Sean Payton chefar över. Defensivt blev det bättre under året men såg eländigt ut under de fyra första matcherna som slutade med fyra raka förluster. En dylik start har inte Saints råd med utan de måste ha mer kvalitet rakt över. Möjligen letar Saints efter pass-rushers som kan komplettera storstjärnan Cameron Jordan. I det här scenariot finns dock en grymt stark linebacker som Rashaan Evans valbar. I ett sådant läge har jag svårt att se att Saints skulle gå någon annan väg. Han skulle tidigt vara den bästa linebackern och ännu en solid ung spelare som bredvid cornerbacken Marshon Lattimore kan göra Saints defensiv till en styrka igen.

Motivering. Vad skulle förstärka? Offensivt en offensiv tackle. Defensivt en linebacker.

Tidigare val: (1.0) Vita Vea, DT, Washington

18 article image Seattle Seahawks

Taven Bryan, Defensive tackle, Florida article image

Seattle Seahawks bygger om. De nedmonterar gamla "Legion of Doom" och har skeppat iväg såväl Richard Sherman, Michael Bennett och Sheldon Richardson till andra lag. I skrivande stund är det osäkert om fler spelare följer. De behöver bygga upp defensiven på nytt och de behöver ta en spelare som passar deras system. De skulle kunna behöva nya cornerbacks men jag tror de kommer leta efter det senare i draften. En spelare som Taven Bryan är dock intressant. Han har en fysik och är en typ av spelare som skulle kunna passa Seahawks bra. Han är lite av en "J.J. Watt light" och borde kunna användas i Seattles defensiva rotation. Seahawks gillar att ständigt byta linjemän för att hålla de fräscha. Bryan har hög uppsida och bör passa bra in här.

Tidigare val: (1.0) Taven Bryan, DT, Florida

19 article image Dallas Cowboys

Isaiah Wynn, Guard, Georgia article image

Cowboys kommer från en rätt svag säsong. De tappade lite av den offensiv de stoltserade med året innan. En del berodde på avstängningar av Ezekiel Elliott men det mesta kan ändå tillskrivas den offensiva linjen. Linjen som varit så dominant året innan saknade nu Ronald Leary som guard och ständigt kringflyttande Jonathan Cooper var inte riktigt svaret. Får Cowboys chansen att välja Wynn kan de återigen bygga en fruktad offensiv linje samt dessutom skapa sig lite flexibilitet när spelare som Zach Martin och Travis Fredericks kontrakt går ut. Wynn är en urstark guard som skulle passa in och starta omedelbart. 

Tidigare val: (1.0) Isaiah Wynn, OG, Georgia

20 article image Detroit Lions

Derrius Guice Jr., Runningback, LSU article image

Detroit Lions har försökt hitta ett effektivt running game så långt bak jag kan minnas. Det känns som om det var Barry Sanders dagar som representerade den senaste tiden då de hade en riktig runningback. Jag tror Lions gett upp hoppet om att Ameer Abdullah kan bli riktigt bra, han har fått många chanser nu. Derrius Guice skulle vara ett attraktivt val här. Han är en rysligt bra runningback och skulle ge Lions offense en dimension som kan göra den mindre ensidig. Visserligen signade Lions LeGarrette Blount i free agency men jag tror inte de tror att Blount är annat än en spelare som spelas i vissa situationer. Finns Guice här tror jag Lions är beredda att ta honom.

Tidigare val: (1.0) Derrius Guice Jr., RB, LSU

21 article image Cincinnati Bengals

Da'Ron Payne, Defensive tackle, Alabama article image

Cincinnati Bengals är ett lag som har hittat en del spelare i free agency. Före detta Buffalo Bills-spelarna Cordy Glenn (trade) och Preston Brown (free agent) fyller två viktiga hål. Jag tror dessutom Bengals skulle behöva uppgradera på inre offensiva linjen och det är möjligt att en spelare som Iowas James Daniels (som kan spela både center och guard) kan komma ifråga här. När allt kommer omkring tror jag dock de ser en möjlighet att para ihop sin defensiva stjärna Geno Atkins med en stark ung tackle som Da'Ron Payne som oemotståndlig. 

Tidigare val: (1.0) Da'Ron Payne, DT, Alabama

22 article image Buffalo Bills

Connor Williams, OT, Texas article image

Buffalo lyckades i den här draften hitta Baker Mayfield med sitt första val (# 12) och då lär de ju inte välja Lamar Jackson här. Istället fokuserar de sannolikt på antingen en wide receiver eller en offensiv linjeman. Med tanke på att de gjorde sig av med sin left tackle Cordy Glenn i traden med Cincinnati har de ett uppenbart behov där. Ska Baker Mayfield/A.J. McCarron ha en chans att imponera från quarterbackpositionen kommer de behöva någon där. Connor Williams var lysande 2016. Han såg inte lika bra ut föregående år men potentialen är där. Enligt uppgift ska han ha varit skadad. Kan han övertyga lag om att han är skadefri och att 2016 mer var ett uttryck för hans förmåga kan han mycket väl gå redan här.

Tidigare val: (1.0) Lamar Jackson, QB, Louisville

23 article image Los Angeles Rams

Marcus Davenport, Defensive end, UTSA article image

Undrar om inte Marcus Davenport är lite överskattad. Vi får väl se om han går strax efter de tio första som många tippar. Jag tror inte riktigt det. Han är lite för rå/outvecklad för att gå så tidigt. Rams skulle kunna gå efter en offensiv linjeman här då delar av linjen börjar åldras. Jag tror dock de har vittring på Superbowlseger nu. Efter att ha adderat Aqib Talib, Marcus Peters och Ndamukong Suh till ett redan starkt defense kan detta defense bli sensationellt starkt. Det saknas dock en sak efter att bland annat Robert Quinn och Alec Ogletree nu spelar på annat håll. Pass rush från defensiva ends/outside linebackers som kan komplettera det tryck Donald och Suh kommer stå för. Här kommer Davenport in. Då motståndares offensiva linjer kommer behöva prioritera att blocka Donald och Suh kan Davenport vinna med bara fysik och tidigt bli en viktig kugge trots att han behöver utveckla sin teknik betydligt.

Tidigare val: (1.0) Marcus Davenport, DE, UTSA

24 article image Carolina Panthers

Jaire Alexander, Cornerback, Louisville article image

Carolina Panthers kommer behöva addera en bra cornerback i draften. Varför inte göra det omedelbart. Panthers defensiva system kräver inte alltför mycket av deras cornerbacks (som mest spelar zon och inte så mycket man-man) men en cornerback i form av Jaire Alexander är svår att motstå. Alexander har en fysik och atletisk förmåga som lär tilltala. Jag tror de hoppas att de hittar sin nästa Josh Norman här och att de i vart fall hittar ett bra komplement till James Bradberry som starter.

Tidigare val: (1.0) Jaire Alexander, CB, Louisville

25 article image Tennessee Titans

Will Hernandez, Guard, UTEP article image

Jag tror Tennessee Titans liksom Dallas Cowboys ovan vill hitta tillbaka till den klass deras offensiva linje höll 2016. Ett smart val då vore Will Hernandez som imponerat stort i processen fram till draften. Adderar man Hernandez blir de mycket starkare och öppnar upp för runningbackduon Derrick Henry och Dion Lewis. I övrigt kan möjligen Titans titta efter en linebacker i form av Rashaan Evans eller Leighton Vander Esch men jag tror trots allt valet faller på Hernandez här.

Tidigare val: (1.0) Will Hernandez, OG, UTEP

26 article image Atlanta Falcons

Maurice Hurst, Defensive tackle, Michigan article image

Atlanta Falcons skulle kunna titta långt efter en tight end som Hayden Hurst eller Dallas Goedert. Det skulle komplettera deras offensiv. Falcons har varit nära nu de senaste säsongerna och har visat att de tillhör topplagen. De bästa lagen har normalt en stark offensiv och en defensiv som i vart fall präglas av en effektiv pass-rush. Falcons har offensiv kraft redan. Däremot var det ibland lite si och så med den defensiva pass-rushen. I ett sådant läge bör Maurice Hurst vara intressant. Hurst är utan tvekan draftens bästa pass-rusher från defensiva tackle-positionen. Han är som en vassare version av veteranspelare Grady Jarrett som redan spelar för Falcons. Med Jarrett och Hurst får Falcons ett tryck från inre defensiva linjen som de saknat. Det borde ge utrymme för en ung defensiv end som Takkarist McKinley att bli mer effektiv. Hurst fick lämna NFL Combine efter ett misstänkt hjärtfel men verkar nu genomgått alla tänkbara läkarundersökningar utan att något hittats. 

Tidigare val: (1.0) Maurice Hurst, DT, Michigan

27 article image New Orleans Saints

Rashaan Evans, Linebacker, Alabama article image

New Orleans Saints signerade Drew Brees för två nya år och får på nytt en chans att ta en titel. Man har en månghövdad offensiv som head coach Sean Payton chefar över. Defensivt blev det bättre under året men såg eländigt ut under de fyra första matcherna som slutade med fyra raka förluster. En dylik start har inte Saints råd med utan de måste ha mer kvalitet rakt över. Möjligen letar Saints efter pass-rushers som kan komplettera storstjärnan Cameron Jordan. I det här scenariot finns dock en grymt stark linebacker som Rashaan Evans valbar. I ett sådant läge har jag svårt att se att Saints skulle gå någon annan väg. Han skulle tidigt vara den bästa linebackern och ännu en solid ung spelare som bredvid cornerbacken Marshon Lattimore kan göra Saints defensiv till en styrka igen.

Tidigare val: (1.0) Rashaan Evans, LB, Alabama

28 article image Pittsburgh Steelers

James Daniels, Center, Iowaarticle image

Pittsburgh Steelers har behov på offensiva linjen där man skulle kunna behöva en center och på linebackersidan där Ryan Shaziers otäcka skada gör de tunna. På linebackersidan kan möjligen Leighton Vander Esch vara aktuell. Jag tror dock att Steelers försöker hitta sin linebacker senare. Dessutom tycker jag Vander Esch är något överskattad i draftkretsar. Jag undrar om han är lika högt ansedd bland NFL-lagen. James Daniels däremot är en solid center som kommer från ett program (Iowa) som rutinmässigt levererar stadiga offensiva linjemän. 

Tidigare val: (1.0) James Daniels, C, Iowa

29 article image Jacksonville Jaguars

Courtland Sutton, Wide receiver, SMU article image

Jacksonville förlorade Allen Robinson och Allen Hurns och jag tycker inte riktigt ersättarna är särskilt stadiga. Donte Moncrief har en del potential men i övrigt skulle de behöva mer talang för Blake Bortles. Här kommer Courtland Sutton in. Sutton är ett fysiskt praktexemplar vars route running kommer behöva förfinas en hel del. Det kan därmed ta lite tid att utveckla honom men han skulle kunna bli en stjärna lite längre fram. Det tror jag Jaguars kommer tycka att det är värt att vänta lite på.

Tidigare val: (1.0) Courtland Sutton, WR, SMU

30 article image Minnesota Vikings

Kolton Miller, OT, UCLA article image

Minnesota Vikings är lite svårlästa men jag tror att de siktar på att förstärka den offensiva linjen med en tackle. Kolton Miller är atletisk och har den storlek du letar för i en linjeman. Vikings har inget supersvagt par idag i Riley Reiff och Mike Remmers men Miller har mer uppsida. Dessutom kan man då Miller är redo flytta in Remmers till guard och få en starkare linje överlag. Möjligen kan Vikings gilla Connor Williams mer men jag gissar på att de inte kan motstå Millers uppsida.

Tidigare val: (1.0) Kolton Miller, OT, UCLA

31 article image New England Patriots

Josh Jackson, Cornerback, Iowa article image

I det här scenariot har de tackles som skulle kunna vara aktuella för att ersätta Nate Solder redan gått. I det här läget tror jag det är en uppenbar chans att Patriots tradar ner till andrarundan mot att de får fler valmöjligheter. Skulle de välja här är det nog så att de väljer att addera en defensiv back. Valet står då sannolikt mellan cornerbacken Josh Jackson och safetyn Justin Reid. Det som talar för Jackson är att hans värde är stort här (många trodde han skulle gå tidigare) och att han kommer från ett program Belichick gillar. Det som än mer talar för det är att det skulle vara klokt att para Stephon Gilmore (som har ett dyrt kontrakt) med en billig rookie. Visserligen signade Patriots Jason McCourty men han är lite till åren kommen och är ingen långsiktig lösning. Justin Reid kommer likaså från ett program Belichick gillar (Stanford). Det som talar för valet av en safety är att både Devin McCourty och Patrick Chung börjar bli till åren komna och en ung ersättare är inte ologiskt. I slutändan är cornerbacks extremt viktiga och Patriots erfarenheter från senaste Superbowlförlusten kan nog göra att en cornerback med Josh Jacksons uppsida blir svår att motstå.

Tidigare val: (1.0) Connor Williams, OT, Texas

32 article image Philadelphia Eagles

Hayden Hurst, TE, South Carolina article image

Philadelphia Eagles kan gå mängder av vägar här. Det är inte otänkbart att man försöker addera ännu en pass-rusher. I slutändan undrar jag dock om inte Eagles ser en möjlighet att skapa en mycket svårstoppad offensiv genom att hitta en tight end att para ihop med Zach Ertz. De förlorade Trey Burton i free agency så de saknar ett farligt komplement. I mina ögon är Hayden Hurst den spelaren. Han är kanske den mest redo spelaren av alla, lite till åren kommen men fysiskt redan på NFL-nivå. Han kan ta emot passningar och blockera. Jag tror att Eagles tilltalas av alla möjligheter en sådan spelare skulle kunna öppna upp.

Tidigare val: (1.0) Hayden Hurst, TE, South Carolina

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io