Johan's NFL Mock Draft 1.0 (halvvägs genom free-agency)

1 article imageCleveland Browns

Sam Darnold, Quarterback, USC article image

Det surrades efter NFL Combine om att Cleveland Browns kanske skulle titta åt runningbacken Saquon Barkleys håll. Jag tror dock inte det är realistiskt. Det har dock inget att göra med Saquon Barkleys förmågor. Han är nog den bästa spelaren i draften, i vart fall på den offensiva sidan. Däremot är han en runningback. Runningbacks har normalt inte värde för att väljas först i draften. När man tittar på draften är vissa positioner viktigare än andra. Den helt avgörande positionen framför andra är quarterback. Cleveland Browns har saknat en quarterback värd namnet under årtionden. Om det är så att de inte gillar någon av de fyra quarterbackar som väntas gå tidigt i draften alternativt tycker exakt lika bra om alla fyra kan de välja att gå i en annan riktning. Men hur sannolikt är egentligen det? Inte särskilt. Jag tycker dessutom Clevelands agerande i free-agency signalerar att man söker en ung quarterback. De signerade Bills före detta quarterback Tyrod Taylor. Jag har dock svårt att se annat än att Taylor är en brygga över till en ny mer lovande ung quarterback. I mina ögon är den quarterback som har mest potential i draften Sam Darnold. Han är ung och har en del att jobba på. Däremot kan han sannolikt behöva något år att se och lära. Det är möjligt att Cleveland gillar Josh Rosen över Darnold. En del tror även att Josh Allen kan vara ett möjligt quarterbackval men jag hoppas för Brownsfansens skull att så inte är fallet. Det skulle vara väldigt mycket Browns att göra det valet bara. Risken för att Allen är en fysisk talang som blir en besvikelse i NFL är dock stor. Cleveland har inte råd med chansningar. Jag tycker John Dorseys free agency visar att han vill göra laget relevant. I så fall tar man spelare som ser bra ut i collegematcher och har mött bra motstånd. Därför blir det någon av Sam Darnold eller Josh Rosen här. Jag tror som sagt mest på Darnold.

Tidigare val: ---

article image New York Giants

Josh Rosen, Quarterback, UCLA article image

I det här scenariot har New York Giants valet mellan att gå för runningbacken Saquon Barkley eller den quarterback de gillar bäst. Jag tror i och för sig att Giants tror sig kunna få ut några ytterligare säsonger av Eli Manning som startande quarterback. Saquon Barkley skulle dessutom kunna bli ett alldeles lysande komplement till en offensiv med starka receivers. Problemet i min värld är dock att Giants inte har en stark offensiv linje. Visserligen "köpte" de över Nate Solder från New England Patriots i free-agency men de förlorar samtidigt spelare som Justin Pugh. Ett annat möjligt alternativ är därför guarden Quenton Nelson som förmodligen blir en stjärna i ligan de kommande 10 åren. Nelson kan vara det säkraste valet. Han har dock en sak emot sig. Han är guard. Det är på tok för tidigt i draften för att välja en guard. Med ett andraval väljer man quarterback, defensive end eller left tackle. Giants har inget behov av en left tackle (med nämnde Solder där), jag ser inte riktigt en defensiv end värd ett val här. Valet faller istället på en quarterback. Jag tror Giants verkligen gillar Josh Rosen här. Han är som en lite mer polerad version av Eli Manning rent spelmässigt (en mer teknisk passare) och en lite mer opolerad version utanför planen (ingen bad-boy men med visst rykte...). Rosen är det närmaste man kommer en quarterback som är redo att spela omedelbart. Alla quarterbacks mår dock bra av lite tid att se och lära och Rosen kan lära av en mentor som Eli Manning.

Tidigare val: ---

3 article image New York Jets

Josh Allen, Quarterback, Wyoming article image

New York Jets tradade upp med Indianapolis Colts till den här positionen och gav upp stora delar av årets draft (val 6, 37 och 49) samt ett andrarundeval i 2019 års draft. Det var inte småpotatis Colts fick i utbyte. I min värld betyder traden att Jets gillar tre quarterbacks som de kan tänka sig och i min värld är de tre Josh Rosen, Sam Darnold och Josh Allen. En wildcardspelare skulle kunna vara Baker Mayfield. Rimligen kan Jets leva med en av de tre (eller fyra) här. I det här scenariot är Sam Darnold och Josh Rosen redan valda så. Jag tror Jets imponerats av Josh Allens enorma kastarm och tänkbara potential. Det är ett riskabelt val om Jets väljer Allen. Han har inte tokimponerat i college trots relativt blygsamt motstånd. Det är ett val mer gjort utifrån potential än utifrån prestation. Med tanke på vad Jets ger upp får de verkligen hoppas att nästa quarterback blir Mark Sanchez 2.0. Blir det så kommer Jets få svårt över lång tid. Å andra sidan kan Josh Allen lika gärna bli nästa Carson Wentz och då var det definitivt värt priset. Det blir spännande att se vad som händer.

Tidigare val: ---

4 article image Cleveland Browns

Quenton Nelson, Guard, Notre Dame article image

Många bedömare tror nog att Cleveland Browns tar Saquon Barkley här. Det kan mycket väl bli så. Jag tror dock att Browns general manager John Dorsey inser att han måste hjälpa sin nya quarterback med en stark offensiv linje. Med Carlos Hyde införskaffad i free agency har Browns en runningback de kan leva med under det kommande året. Dessutom vimlar draften av talangfulla runningbacks och det går att komma tillbaka senare.

Vad draften inte vimlar av är solida offensiva linjemän. Vad draften definitivt inte innehåller mängder av är offensiva linjemän som Quenton Nelson. Nelson har förutsättningarna att bli en av de bästa guarder NFL har sett. Möjligheten för Browns att hitta en spelare som många bedömer kan bli en enorm tillgång över de kommande tio åren lär tilltala. Det Nelson har emot sig är att han är en guard. Det är dock inte vilken guard som helst vi talar om. 

Ett annat alternativ för Cleveland lär nog bli att trada det här valet och hoppa ner i draften. Många lag som letar efter quarterback (Baker Mayfield?) eller Saquon Barkley kan nog lockas till en trade här.

Tidigare val: ---

5 article image Denver Broncos

Denzel Ward, Cornerback, Ohio State article image

Denver Broncos står inför ett val här- Antingen försöker man addera en ung quarterback som säkerhet/långtidsersättare för free agent-förvärvet Case Keenum. Om de tänker i de banorna är de sannolikt lockade av Baker Mayfield här. Mayfield och Keenum har faktiskt mycket gemensamt. De har båda varit produktiva collegequarterbackar som är lite kortare än vad NFL-lag normalt önskar. Jag tror dock att det är lite för dåligt värde att välja Mayfield här. Istället tror jag Denver försöker upprätthålla sitt starka defense med val av unga spelare. På cornerbacksidan har Broncos länge haft ligans kanske bästa duo i Chris Harris och Aqib Talib. Talib tradades dock till Los Angeles Rams. Chris Harris fyller 29 år i juni och gör sannolikt sina sista år som en toppcornerback. Broncos har också Bradley Roby men han är mer av en nickel cornerback. Denzel Ward är en pärla. Han är extremt atletisk och visar stor medvetenhet när passningar går hans väg. Han är det närmaste man kommer en cornerback som helt kan ta bort en receiver ur matchen. Får Denver Broncos sina händer på Ward har de på nytt ett överskott av talang på cornerbackpositionen. Det tror jag tilltalar John Elway här.

Tidigare val: ---

article image Indianapolis Colts

Bradley Chubb, Defensive end, North Carolina State article image

Indianapolis Colts gjorde en fantastisk trade ner med New York Jets och fick massor med andraval (de har nu tre i årets andrarunda). Därför kan de kosta på sig att ta den spelare de gillar allra mest här. Givetvis kommer det utbryta en diskussion om Saquon Barkley ska väljas här. Så kan det myckel väl bli. Colts har dock haft stora problem på sistone där man satsat på "skill positions", dvs. wide receivers, running backs och quarterbacks i draften. De har lett till att Colts haft svaga offensiva och defensiva linjer. GM Chris Ballard började delvis förra året med att bygga om defensiven med rookiesafetyn Malik Hooker. Jag tror Ballard vill fortsätta bygga upp en defensiv. Då är det logiskt att man tar draftens bästa defensiva end i Bradley Chubb. Många älskar Chubb. Jag är personligen lite tveksam till hans uppsida (eller kort och gott om han har så mycket mer i sig) men han har det mesta Colts kan önska sig. Jag tror han är spelaren Colts avsåg att ta redan som tredjeval. Att nu kunna välja Chubb och addera 2 andrarundeval var en enorm bonus. 

Tidigare val: ---

7 article image Tampa Bay Buccaneers

Saquon Barkley, Runningback, Penn State article image

Jag tror inte Tampa Bay hade väntat sig att Saquon Barkley skulle vara här. Barkley är kanske draftens bästa spelare. Han kan bli ligans bästa runningback på kort tid. Han har egentligen allt. Stor, snabb, smidig, stark och kan dessutom fånga passningar från runningbackpositionen. Lägg till det att Tampa Bay Buccaneers verkligen behöver en runningback efter att låtit Doug Martin lämna i free agency. Barkley blir omedelbart en stjärna för Buccaneers om de väljer honom är. Han kan också ta lite av den press som hänger över quarterbacken Jameis Winstons axlar. Enda hindret mot att Tampa Bay rusar till podiet är att de har behov på flera andra platser. Jag ser dock ingen pass-rusher eller offensiv linjeman som står ut här som skulle göra att Bucs går en annan väg.

Tidigare val: ---

article image Chicago Bears

Tremaine Edmunds, Linebacker, Virginia Tech article image

Chicago Bears gjorde i mina ögon en relativt ok säsong förra året. Defensivt spelade de överraskande bra och de kunde vinna betydligt fler matcher än jag trodde. Trots det är det en trupp som saknar en hel del talang. Bears har använt free agency för att hitta vapen för sin offensiv. Man har adderat wide receivers som Allen Robinson och Taylor Gabriel och tight end Clay Harbor. Chicagos offensiva linje var helt ok förra året men man valde att släppa Josh Sitton. En offensiv linjeman hade varit ett logiskt val här. Det här är dock ingen draftklass som innehåller mängder av talangfulla offensiva linjemän som förtjänar att väljas tidigt. Istället tror jag Bears vill förstärka defensiven. Man har sett till att säkra sina cornerbacks. Tror dock att klubbledningen är medveten om att defensiven i viss mån överpresterade förra året. Här behövs mer talang. Om vi talar om talang så står Tremaine Edmunds ut. En spelare som Edmunds kommer inte ofta från college. Han är stor, extremt atletisk och kan egentligen göra allt. Han har jämförts med tidigare Bears-legenden Brian Urlacher, om än en något mer atletisk variant. Edmunds är en spelare som genast skulle kunna göra Bears defense bättre och han skulle kunna vara en centralgestalt över ett årtionde. Visst kan Bears också titta på andra stjärnor som Minkah Fitzpatrick eller Roquan Smith men i mina ögon är Tremaine Edmunds det logiska valet.

Tidigare val: ---

article image San Francisco 49ers

Minkah Fitzpatrick, Free safety, Alabama article image

San Francisco 49ers har något riktigt bra på gång. De har en pånyttfödd offensiv under Jimmy Garoppolo. De har en defensiv med mängder av unga talangfulla defensiva linjemän. Det som skulle behövas är mer vapen för Jimmy Garoppolo att hitta fram till med sina passningar. Det saknas dock receiver eller tight ends som förtjänar att väljas såhär tidigt i draften. Defensivt behöver man förstärka i sitt secondary och på inside linebackersidan (eftersom unge talangfulle linebackern Reuben Foster verkar vara en riktigt omdömeslös ung man som sannolikt blir avstängd). Man har förstärkt med cornerbacken Richard Sherman. Har Sherman någonting kvar i tanken gör han 49ers till ett nytt defense. Han behöver dock viss hjälp och här verkar valet av Minkah Fitzpatrick vara det smartaste. Fitzpatrick är en safety med snabbhet och spelförståelse. Kanske kan han likt Jalen Ramsey spela cornerback. Jag är lite tveksam, tror han kan hjälpa till som nickel cornerback. Oaktat det har han en enorm kapacitet som kan patrullera där bak och vara lite av försvarsgeneral för 49ers secondary. Fitzpatrick är en av draftens bästa spelare och det kan aldrig vara fel.

Tidigare val: ---

10 article image Oakland Raiders

Roquan Smith, Linebacker, Georgia article image

Oakland Raiders sitter ganska bra här. Då jag tror att minst tre quarterbacks går innan Oaklands val kommer de ha möjlighet att välja en riktigt bra spelare. I mina ögon tillhör Roquan Smith den sista av de spelare som på förhand är uppenbara stjärnor. Han är tillsammans med Tremaine Edmunds den klart starkaste linebackern. Riaders har visserligen adderat massor med spelare i free agency. Dessutom är flertalet av de äldre. Det är nästan som om nye coachen Jon Gruden adderar massor med pjäser i en audition. Ingen av de spelarna har dock tillnärmelsevis den talang som Smith besitter. Visserligen spelade Navorro Bowman helt ok förra året men han är 29 år, har haft lera allvarliga skador och är dessutom free agent. Roquan Smith it is.

Tidigare val: ---

11 article image Miami Dolphins

Baker Mayfield, Quarterback, Oklahoma article image

Miami Dolphins håller på med det som företag brukar kalla en "kulturresa". Ut med gamla sura veteraner som Ndamukong Suh, Jarvis Landry och Mike Pouncey. Denna "resa" innebär dock att Dolphins har flertalet hål att fylla. Dessutom verkar Dolphins väldigt osäkra om Ryan Tannehill är talangfull nog och/eller för skadebenägen för att leda laget som quarterback. Med andra ord kan Miami gå massor av vägar här. De är kort och gott svårlästa. De skulle kunna titta på en linebacker som Leighton Vander Esch eller en defensiv tackle som Vita Vea. Jag tror dock att en spelare som Baker Mayfield blir alltför svår att motstå för Adam Gase här. Han är en vinnare och har en attityd som kanske kan passa i den nya kulturen. 

Tidigare val: ---

12 article image Buffalo Bills

Calvin Ridley, Wide receiver, Alabama article image

Bills lär ha gjort traden upp med planen att kunna välja en quarterback (eller att enklare kunna trade upp ytterligare för en quarterback). Med de fyra bästa quarterbackarna redan tagna är frågan vad man gör. Bills förlorade en left tackle (Cordy Glenn) i traden och skulle kunna titta på en yngre variant. Det kan också vara så att de gillar en annan quarterback tillräckligt bra för att ta honom här. Dessutom saknar de talanger som på receiversidan. Jag har en liten feeling att Bills kanske är intresserade av Lamar Jackson här men tror i slutändan att de tar draftens bästa receiver Calvin Ridley. Ridley är ingen spelare som har den där "wow-faktorn" men han är en solid receiver och stark route-runner rakt igenom. Han skulle omedelbart bli deras nummer ett och det verkar mer rimligt än något annat val här.

Tidigare val: ---

13 article image Washington Redskins

Josh Jackson, Cornerback, Iowa article image

Washington har tradade till sig Alex Smith från Kansas City Chiefs. Smith kommer starta som quarterback för den närmsta framtiden. Washington har dock en hel del upp till sina NFC East-rivaler Philadelphia Eagles och Dallas Cowboys. Offensivt saknar man stjärnor vid sidan av Smith. Bland annat vore en bättre runningback något som Redskins verkligen skulle behöva. Dessutom skulle de kunna titta på receivers och tight ends. Jag tror dock Redskins i första hand kommer prioritera defensiven. Många funderar på om en offensiv linjeman som Vita Vea blir valet här. Jag tror dock att de framförallt behöver en cornerback. De har förlorat såväl Kendall Fuller (i traden för Smith) samt Bashaud Breeland (i free agency). Visserligen har de signat Orlando Scandrick men de räcker inte. I mina ögon finns det flera intressanta cornerbacks men jag tror Washington fastnar för Iowas Josh Jackson. Han har inte testat extremt bra atletiskt men har visat att han kan spela i college. Inte minst har han en fallenhet för att skapa turnovers.

Tidigare val: 

14 article image Green Bay Packers

Harold Landry, Defensive end/Linebacker, Boston College article image

Green Bay Packers lär enligt mig välja defense. De har de senaste åren stundtals sett rätt svaga ut. Många gånger har dock quarterbacken Aaron Rodgers kunnat maskera den defensiva svagheten. Ska Packers bli att räkna med på allvar i NFC krävs nog dock att defensiven tar ett extra steg. Bland pass-rushers har de kvalitet med Nick Perry och Clay Matthews men inte kvantitet. Matthews har dessutom blivit lite till åren och NFL-spelet tar ut sin rätt vilket visat sig i flertalet skador. De behöver fler spelare i pass-rushen som kan rotera. En sådan spelare som passar in i hur Packers vill ha en pass-rusher är Harold Landry. Landry är lite underskattad efter ett lite skadedrabbat sista år i college där han inte riktigt kom till sin rätt. Säsongen innan spåddes han dock kanske bli förstaval i draften. Landry har mycket talang och jag tror experterna överdrivit hur långt ner klubbarna tycker att han fallit. Packers skulle gilla honom.

Tidigare val: ---

15 article image Arizona Cardinals

Mike McGlinchey, Offensive tackle, Notre Dame article image

Arizona Cardinals har en ny quarterback i något till åren komna och skadedrabbade Sam Bradford. Cardinals skulle kunna kika på en spelare som quarterbacken Lamar Jackson här för att till slut ta över eter Bradford. Jag tycker dock det känns lite väl som om man avviker från sin filosofi där. Istället lär man adressera ett annat problem. Det stora problemet förra året var en stundtals obefintlig offensiv. Det problemet börjar längst fram på den offensiva linjen. Förra årets quarterback Carson Palmer (som nu gått i pension) fick allt som oftast springa för livet. Cardinals har inte råd att Bradford hamnar i samma situation. De har försökt förstärka linjen från insidan genom att signat guarden Justin Pugh i free agency. Svagheten sitter dock på tacklesidan. Bästa tacklen i den här klassen kan vara Mike McGlinchey och hans talang överskrider redan med råge vad Cardinals har på tacklesidan.

Tidigare val: ---

16 article image Baltimore Ravens

Derwin James, Free safety, Florida State article image

Baltimore Ravens brukar välja solida spelare från stora program. Många pekar på att offensiven behöver förstärkas. Visst är det så och framförallt skulle man kunna hitta en runningback här. Jag tror dock Ravens liksom andra konstaterar att det finns en mängd bra runningbacks som kan adderas senare. Spelare som Derwin James växer dock inte på träd. Han är en riktig best som kan blir Baltimores nya version av Ed Reed. Baltimore har i Eric Weddle och Tony Jefferson en solid men ålderstigen duo. James lär starta direkt och gör ett redan starkt defense ännu starkare.

Tidigare val: ---

17 article image Los Angeles Chargers

Vita Vea, Defensive tackle, Washington article image

Jag tror Los Angeles Chargers i ett scenario som detta skulle hålla andan och hoppas att en spelare som Derwin James skulle falla hit ner. Nu gör han inte det. Chargers har något intressant på gång. Inte minst defensivt har de en talangfull grupp. Om en spelare som Vita Vea skulle falla hit ner tror jag Chargers springer fram till podiet. De får då en chans att ersätta 33-årige Brandon Mebane och ett djup som de nu saknar i rotationen på sin defensiva linje. En grupp med Joey Bosa, Melvin Ingram, Corey Liuget och Vita Vea skulle helt klart bli en av ligans starkaste. Chargers skulle också kunna leta efter en tight end eller offensive tackle här men jag ser inget namn som riktigt sticker ut.

Tidigare val: 

18 article image Seattle Seahawks

Taven Bryan, Defensive tackle, Florida article image

Seattle Seahawks bygger om. De nedmonterar gamla "Legion of Doom" och har skeppat iväg såväl Richard Sherman, Michael Bennett och Sheldon Richardson till andra lag. I skrivande stund är det osäkert om fler spelare följer. De behöver bygga upp defensiven på nytt och de behöver ta en spelare som passar deras system. De skulle kunna behöva nya cornerbacks men jag tror de kommer leta efter det senare i draften. En spelare som Taven Bryan är dock intressant. Han har en fysik och är en typ av spelare som skulle kunna passa Seahawks bra. Han är lite av en "J.J. Watt light" och borde kunna användas i Seattles defensiva rotation. Seahawks gillar att ständigt byta linjemän för att hålla de fräscha. Bryan har hög uppsida och bör passa bra in här.

Tidigare val: 

19 article image Dallas Cowboys

Isaiah Wynn, Guard, Georgia article image

Cowboys kommer från en rätt svag säsong. De tappade lite av den offensiv de stoltserade med året innan. En del berodde på avstängningar av Ezekiel Elliott men det mesta kan ändå tillskrivas den offensiva linjen. Linjen som varit så dominant året innan saknade nu Ronald Leary som guard och ständigt kringflyttande Jonathan Cooper var inte riktigt svaret. Får Cowboys chansen att välja Wynn kan de återigen bygga en fruktad offensiv linje samt dessutom skapa sig lite flexibilitet när spelare som Zach Martin och Travis Fredericks kontrakt går ut. Wynn är en urstark guard som skulle passa in och starta omedelbart. 

Tidigare val: ---

20 article image Detroit Lions

Derrius Guice Jr., Runningback, LSU article image

Detroit Lions har försökt hitta ett effektivt running game så långt bak jag kan minnas. Det känns som om det var Barry Sanders dagar som representerade den senaste tiden då de hade en riktig runningback. Jag tror Lions gett upp hoppet om att Ameer Abdullah kan bli riktigt bra, han har fått många chanser nu. Derrius Guice skulle vara ett attraktivt val här. Han är en rysligt bra runningback och skulle ge Lions offense en dimension som kan göra den mindre ensidig. Visserligen signade Lions LeGarrette Blount i free agency men jag tror inte de tror att Blount är annat än en spelare som spelas i vissa situationer. Finns Guice här tror jag Lions är beredda att ta honom.

Tidigare val: ---

21 article image Cincinnati Bengals

Da'Ron Payne, Defensive tackle, Alabama article image

Cincinnati Bengals är ett lag som har hittat en del spelare i free agency. Före detta Buffalo Bills-spelarna Cordy Glenn (trade) och Preston Brown (free agent) fyller två viktiga hål. Jag tror dessutom Bengals skulle behöva uppgradera på inre offensiva linjen och det är möjligt att en spelare som Iowas James Daniels (som kan spela både center och guard) kan komma ifråga här. När allt kommer omkring tror jag dock de ser en möjlighet att para ihop sin defensiva stjärna Geno Atkins med en stark ung tackle som Da'Ron Payne som oemotståndlig. 

Tidigare val: ---

22 article image Buffalo Bills

Lamar Jackson, Quarterback, Louisville article image

Jag är övertygad om att Bills letar efter en ny quarterback i denna draft. Möjligen försöker de trada upp under draften men om det misslyckas kan jag tänka mig att de överväger Lamar Jackson här. Jackson är en mer talangfull version av Tyrod Taylor. Fördelen med det valet är att Buffalo kan behålla och återanvända många offensiva koncept och få en än mer atletisk quarterback. Med Jackson och Ridley adderade hoppas Bills att det kan slå något mer gnistor om offensiven i framtiden.

Tidigare val: ---

23 article image Los Angeles Rams

Marcus Davenport, Defensive end, UTSA article image

Undrar om inte Marcus Davenport är lite överskattad. Vi får väl se om han går strax efter de tio första som många tippar. Jag tror inte riktigt det. Han är lite för rå/outvecklad för att gå så tidigt. Rams skulle kunna gå efter en offensiv linjeman här då delar av linjen börjar åldras. Jag tror dock de har vittring på Superbowlseger nu. Efter att ha adderat Aqib Talib, Marcus Peters och Ndamukong Suh till ett redan starkt defense kan detta defense bli sensationellt starkt. Det saknas dock en sak efter att bland annat Robert Quinn och Alec Ogletree nu spelar på annat håll. Pass rush från defensiva ends/outside linebackers som kan komplettera det tryck Donald och Suh kommer stå för. Här kommer Davenport in. Då motståndares offensiva linjer kommer behöva prioritera att blocka Donald och Suh kan Davenport vinna med bara fysik och tidigt bli en viktig kugge trots att han behöver utveckla sin teknik betydligt.

Tidigare val: ---

24 article image Carolina Panthers

Jaire Alexander, Cornerback, Louisville article image

Carolina Panthers kommer behöva addera en bra cornerback i draften. Varför inte göra det omedelbart. Panthers defensiva system kräver inte alltför mycket av deras cornerbacks (som mest spelar zon och inte så mycket man-man) men en cornerback i form av Jaire Alexander är svår att motstå. Alexander har en fysik och atletisk förmåga som lär tilltala. Jag tror de hoppas att de hittar sin nästa Josh Norman här och att de i vart fall hittar ett bra komplement till James Bradberry som starter.

Tidigare val: 

25 article image Tennessee Titans

Will Hernandez, Guard, UTEP article image

Jag tror Tennessee Titans liksom Dallas Cowboys ovan vill hitta tillbaka till den klass deras offensiva linje höll 2016. Ett smart val då vore Will Hernandez som imponerat stort i processen fram till draften. Adderar man Hernandez blir de mycket starkare och öppnar upp för runningbackduon Derrick Henry och Dion Lewis. I övrigt kan möjligen Titans titta efter en linebacker i form av Rashaan Evans eller Leighton Vander Esch men jag tror trots allt valet faller på Hernandez här.

Tidigare val: ---

26 article image Atlanta Falcons

Maurice Hurst, Defensive end/tackle, Michigan article image

Atlanta Falcons skulle kunna titta långt efter en tight end som Hayden Hurst eller Dallas Goedert. Det skulle komplettera deras offensiv. Falcons har varit nära nu de senaste säsongerna och har visat att de tillhör topplagen. De bästa lagen har normalt en stark offensiv och en defensiv som i vart fall präglas av en effektiv pass-rush. Falcons har offensiv kraft redan. Däremot var det ibland lite si och så med den defensiva pass-rushen. I ett sådant läge bör Maurice Hurst vara intressant. Hurst är utan tvekan draftens bästa pass-rusher från defensiva tackle-positionen. Han är som en vassare version av veteranspelare Grady Jarrett som redan spelar för Falcons. Med Jarrett och Hurst får Falcons ett tryck från inre defensiva linjen som de saknat. Det borde ge utrymme för en ung defensiv end som Takkarist McKinley att bli mer effektiv. Hurst fick lämna NFL Combine efter ett misstänkt hjärtfel men verkar nu genomgått alla tänkbara läkarundersökningar utan att något hittats. 

Tidigare val: ---

27 article image New Orleans Saints

Rashaan Evans, Linebacker, Alabama article image

New Orleans Saints signerade Drew Brees för två nya år och får på nytt en chans att ta en titel. Man har en månghövdad offensiv som head coach Sean Payton chefar över. Defensivt blev det bättre under året men såg eländigt ut under de fyra första matcherna som slutade med fyra raka förluster. En dylik start har inte Saints råd med utan de måste ha mer kvalitet rakt över. Möjligen letar Saints efter pass-rushers som kan komplettera storstjärnan Cameron Jordan. I det här scenariot finns dock en grymt stark linebacker som Rashaan Evans valbar. I ett sådant läge har jag svårt att se att Saints skulle gå någon annan väg. Han skulle tidigt vara den bästa linebackern och ännu en solid ung spelare som bredvid cornerbacken Marshon Lattimore kan göra Saints defensiv till en styrka igen.

Tidigare val: ---

28 article image Pittsburgh Steelers

James Daniels, Center, Iowaarticle image

Pittsburgh Steelers har behov på offensiva linjen där man skulle kunna behöva en center (efter att Mike Pouncey tradats till Chargers) och på linebackersidan där Ryan Shaziers otäcka skada gör de tunna. På linebackersidan kan möjligen Leighton Vander Esch vara aktuell. Jag tror dock att Steelers försöker hitta sin linebacker senare. Dessutom tycker jag Vander Esch är något överskattad. James Daniels däremot är en solid center som kommer från ett program (Iowa) som rutinmässigt levererar stadiga offensiva linjemän. 

Tidigare val: ---

29 article image Jacksonville Jaguars

Courtland Sutton, Wide receiver, SMU article image

Jacksonville förlorade Allen Robinson och Allen Hurns och jag tycker inte riktigt ersättarna är särskilt stadiga. Donte Moncrief har en del potential men i övrigt skulle de behöva mer talang för Blake Bortles. Här kommer Courtland Sutton in. Sutton är ett fysiskt praktexemplar vars route running kommer behöva förfinas en hel del. Det kan därmed ta lite tid att utveckla honom men han skulle kunna bli en stjärna lite längre fram. Det tror jag Jaguars kommer tycka att det är värt att vänta lite på.

Tidigare val: ---

30 article image Minnesota Vikings

Kolton Miller, OT, UCLA article image

Minnesota Vikings är lite svårlästa men jag tror att de siktar på att förstärka den offensiva linjen med en tackle. Kolton Miller är atletisk och har den storlek du letar för i en linjeman. Vikings har inget supersvagt par idag i Riley Reiff och Mike Remmers men Miller har mer uppsida. Dessutom kan man då Miller är redo flytta in Remmers till guard och få en starkare linje överlag. Möjligen kan Vikings gilla Connor Williams mer men jag gissar på att de inte kan motstå Millers uppsida.

Tidigare val: ---

31 article image New England Patriots

Connor Williams, OT, Texas article image

New England hade nog inte haft något emot om Kolton Miller inte valts av Minnesota Vikings, eftersom han närmast framstår som en Nate Solder-klon. Jag tror dock att Connor Williams kan vara ett fantastiskt tröstpris. Williams hade ett tufft 2017 med småskador men hans kapacitet var uppenbar 2016. Jag tror Patriots är alltför osäkra på kapaciteten hos Anthony Garcia (som var borta hela året pga sjukdom) eller någon annan spelare som left tackle och man behöver en solid spelare. Williams vore definitivt ett bra val här och jag tror New England skulle få svårt att motstå honom här. Patriots lär också fundera över spelare som Leighton Vander Esch som skulle förstärka linebackergruppen väsentligt. Dessutom kan de lockas av en safety som Justin Reid som kan vara en framtidsman på safetypositionen där Patriots starters åldrats betänkligt. Det finns dock andra spelare på de positionerna som kan representera bra värde senare i draften medans det är ont om kvalitativa offensiva linjemän. Det avgör saken.

Tidigare val: ---

32 article image Philadelphia Eagles

Hayden Hurst, TE, South Carolina article image

Philadelphia Eagles kan gå mängder av vägar här. Det är inte otänkbart att man försöker addera ännu en pass-rusher. I slutändan undrar jag dock om inte Eagles ser en möjlighet att skapa en mycket svårstoppad offensiv genom att hitta en tight end att para ihop med Zach Ertz. De förlorade Trey Burton i free agency så de saknar ett farligt komplement. I mina ögon är Hayden Hurst den spelaren. Han är kanske den mest redo spelaren av alla, lite till åren kommen men fysiskt redan på NFL-nivå. Han kan ta emot passningar och blockera. Jag tror att Eagles tilltalas av alla möjligheter en sådan spelare skulle kunna öppna upp.

Tidigare val: ---

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io