NFL draft 2017 – värt att notera från runda 4-7

Hej igen NFL-fans!

I närheten av 100 000 fans följer draften på plats i Philly. Vi hoppas många andra är med oss.

Vi avrundar vår liveuppdatering från draften med händelser värda att kommentera i runda 4-7. Fortfarande finns många talangfulla spelare som kan bli bra för ditt lag framöver. Glöm aldrig bort att exempelvis Tom Brady som har 5 Superbowlsegrar på sitt samvete, valdes i 6:e rundan som val 199.

Medan förstarunde-valen får all uppmärksamhet fortsätter viktigt lagbyggande med runda 4 och framåt. Får du en bra spelare här får laget dessutom det till ett förmånligt kontraktspris.

Noterbart från runda 4

Val 1 (108) – Green Bay Packers

article image

Vald spelare: Vince Biegel, Linebacker, Wiscosnin

Green Bay väljer trots vad många trodde ytterligare en defensiv spelare. Har inget emot Biegel men laget kunde verkligen behöva en runningback, de är oerhört tunna där. Utan en riktig runningback blir de väldigt endimensionella. Med tanke på att det här är en väldigt djup runningback-klass kanske de tänker att de kan plocka upp en senare.

Val 2 (109) – Minnesota Vikings

article image

Vald spelare: Jaleel Johnson, Defensive tackle, Iowa

Gillar verkligen Jaleel Johnson. En grymt stark spelare som kan fria upp linebackers att göra tacklingar och håller sin plats mot offensiva linejmän. Han är bättre än vad han fått credit för i förberedelserna inför draften. Mycket bra val av Minnesota.

Val 6 (113) – Los Angeles Chargers

article image

Vald spelare: Rayshawn Jenkins, Safety, Miami (Fla.)

Jenkins är en riktigt bra enforcer som strong safety och som kan spela linebacker på vissa downs. Jenkins var en spelartyp som ett annars talangfullt Chargers-defense saknade. Bra val.

Val 8 (115) – Arizona Cardinals

article image

Vald spelare: Dorian Johnson, Offensive tackle, Pittsburgh

Johnson föll i draften efter rapporter om en leversjukdom. Johnson kunde lätt ha valts i andra rundan. Cardinals kan verkligen behöva förstärkningar på offensive linjen och måste ha sprungit in sitt draftval när han fortfarande fanns kvar. Sannolikt spelar Johnson guard i NFL efter att ha spelat tackle i college.

Val 9 (116) – Cincinnati Bengals

article image

Vald spelare: Carl Lawson, Defensive end, Auburn

Carl Lawson är en riktigt bra spelare. Nu har flera spelare gått i följd som fallit av någon anledning i draften. Anledningen till att lag passat lite på Lawson är sannolikt en rätt omfattande skadehistorik. Med Jordan Willis tidigare vald hoppas Bengals på att de får lite mer spets på sin pass-rush.

Val 20 (126) – Cleveland Browns

article image

Vald spelare: Howard Wilson, Cornerback, Houston

Wilson föll i draften på grund av den djupa cornerback-klassen. Wilson är en rätt tunn spelare men är en aktiv cornerback med mycket bra coverage skills. Gillar verkligen det här valet.

Val 21 (127) – Detroit Lions

article image

Vald spelare: Michael Roberts, Tight end, Toledo

Michael Roberts är en klassisk tight end. Framförallt en bra blockare men klart godkänd som passmottagare. Det finns många bra tight ends kvar men de är mer av ”move tight ends” (mindre bra blockerare). Bra värde här.

Val 26 (132) – Philadelphia Eagles

article image

Vald spelare: Donnel Pumphrey, Runningback, San Diego State

Pumphrey har producerat mer yards än någon annan runningback någonsin gjort i college. Han är en utmärkt ”change of pace”-back. Eagles draftar Darren Sproles (som börjar komma upp i åren) ersättare. Grymt bra val här.

Val 29 (135) – Pittsburgh Steelers

article image

Vald spelare: Josh Dobbs, Quarterback, Tennessee

Ben Roethlisberger har antytt att han inte spelar alltför många år till och överväger en fortsättning eller avslut varje säsong. Intressant val och jag gillar Dobbs. Dessutom är Roethlisberger även ofta skadad så Dobbs kan få en chans som backup. Nuvarande backup Landry Jones är inget speciellt.

Val 31 (137) – Indianapolis Colts

article image

Vald spelare: Zach Banner, Offensive tackle, USC

Om Colts ville ha mera av en köttmur för att skydda Andrew Luck så lyckades de sannerligen här. Banner är ett monster och en av draftens största spelare om inte den största. Frågan är dock om han kan spela tackle. Kan flyttas till guard.

Val 35 (141) – New York Jets

article image

Vald spelare: Chad Hansen, Wide receiver, California

Riktig bra val av spelare om man ser enbart till Chad Hansen. I min värld liknar han lite Chris Hogan som var en succévärvning i free agency för New England Patriots förra året. Vem i hela friden ska passa bollen i New York kan man dock undra?

Noterbart från runda 5

Val 1 (145) – Denver Broncos

article image

Vald spelare: Jake Butt, Tight end, Michigan

Jake Butt gled ner i draften eftersom han skadade sitt knä sent i collegeslutspelet under lagets Orange Bowl-game. Butt representerar ett grymt värd såhär sent. Det är osäkert om han kommer kunna starta säsongen utan snarare hamnar han nog på PUP-list (Physically Unable to Perform) som reserv. Butt har dock framtiden för sig och har mycket uppsida. Gillar verkligen valet otroligt mycket.

Val 2 (146) – San Francisco 49ers

article image

Vald spelare: George Kittle, Tight end, Iowa

Ett annat år hade inte George Kittle varit valbar såhär länge. I mina ögon är han betydligt bättre än så,. 49ers fortsätter hitta bra spelare. GM John Lynch imponerar på mig i sin första draft.

Val 6 (150) – New York Jets

article image

Vald spelare: Jordan Leggett, Tight end, Clemson

Efter Butt och Kittle fortsätter en räcka talangfulla tight ends gå. Jag har igen absolut inget emot valet. New York behöver dessutom en tight end. Är planen att ha ett bra lag att växa kring efter nästa års draft som har betydligt bättre quarterbacktalanger? Kanske tror Jets att de får välja väldigt tidigt i den draften?

Val 7 (151) – Los Angeles Chargers

article image

Vald spelare: Desmond King, Cornerback/Safety, Iowa

King är en riktigt bra fotbollspelare och jag tror han kommer starta som safety för Chargers. Det här är ett draftval jag verkligen gillar. Det görs många bra val som representerar värde här i femterundan.

Val 15 (159) – Baltimore Ravens

article image

Vald spelare: Jermaine Eluemonor, Offensive guard, Texas A&M

Ett mycket bra val av Ravens. Kommer från London och har rugby i sitt DNA. Har stor utvecklingspotential men väldigt lite erfarenhet. Kan coacherna ta hand om honom på rätt sätt kan han bli en starter inom ett par år.

Val 17 (161) – Indianapolis Colts

article image

Vald spelare: Anthony Walker Jr., Linebacker, Northwestern

Colts fortsätter addera delar till sitt defense. Överlag tycker jag många lag gör bra picks i 5:e rundan och nu gillar jag i stort sett varenda pick. Walker är en mycket bra linebacker för att bli vald såhär långt ner i draften. Colts har defensivt bestämt sig för att få ett vassare defense. Det måste applåderas.

Val 28 (171) – Buffalo Bills

article image

Vald spelare: Nathan Peterman, Quarterback, Pittsburgh

Det här valet gillar jag verkligen. Han är en quarterback som är en bra tekniker och har bra fotarbete. Han har kanske inte den där fantastiska armen som lag letar efter hos en QB. Som sämst väljer Bills en bra backup. Det är mer än man egentligen kan förvänta sig här.

Val 35 (178) – Miami Dolphins

article image

Vald spelare – Davon Godchaux, Defensive tackle, LSU

Bra val av en stor defensive tackle (6´3´´310 lbs) som kommer från talangfabriken LSU. Jag trodde nog att Godchaux skulle gå någon gång i 3:e till 4:e rundan. Kan bli ett bra komplement till Ndamukong Suh för Dolphins.

Noterbart från runda 6

Val 1 (185) – Cleveland Browns

article image

Vald spelare: Caleb Brantley, Defensive tackle, Florida

Brantley var involverad i en incident och var åtalad för ett fall av misshandel i samband med vilken en kvinna svimmade av. Det gjorde att flertalet lag drog sig för att drafta honom. Vi har dock kommit till den senare delen av draften och om Brantley kan skärpa till sig kan det här valet vara mycket bra för Cleveland. Brantley är en mycket kraftfull defensiv tackle som inte offensiva linjer får lätt att flytta på. Han har tillräckligt med talang för att göra Clevelands defense bättre. Hög risk kan bli hög belöning.

Val 9 (193) – Cincinnati Bengals

article image

Vald spelare: Jordan Evans, Linebacker, Oklahoma

Bra val här. Trodde inte Evans skulle vara tillgänglig för val här. Han har bra fysik och egentligen allt som krävs för att vara en snabb sideline-to-sideline spelare. Jag har dock hört att scouter ifrågasätter hans tuffhet och påstått att han ibland undviker fysisk kontakt. Det är ett stort minus om man ska ha en framtid som linebacker i NFL.

Val 14 (198) – San Francisco 49ers

article image

Vald spelare: D.J. Jones, Defensive tackle, Ole Miss

Jones är en riktigt aktiv defensiv tackle som har en bra ”motor”. 49ers fortsätter att imponera på mig i årets draft. Jag trodde nog Jones skulle gå minst en runda tidigare.

Val 17 (201) – Minnesota Vikings

article image

Vald spelare: Bucky Hodges, Tight end, Virginia Tech

Extremt förvånande att en så pass bra spelare som Hodges var valbar ända in i sjätterundan. Det beror dels på att tight end gruppen var så djup. Men det förklarar inte allt. Otroligt bra pick sent av Minnesota. De får en spelare som har oerhört hög potential som passmottagare. Med något år i NFL kan han bli grym som ”redzone target” pga sin imponerande fysik (inte minst hans längd) vilket kommer glädja hans quarterback.

Val 29 (212) – New England Patriots

article image

Vald spelare: Conor McDermott, Offensive tackle, UCLA

Jag ska ärligt säga att jag inte har någon som helst koll på McDermott. Kan dock läsa mig till att det är en tackle som är 6´8´´ och lite för tunn med behov av att addera styrka. Före detta duktig basketspelare i college. Tillsammans med tidigare valet av Antonio Garcia kan man läsa i tebladen att Nate Solder kanske gör sitt sista år i New England och Patriots bygger långsiktigt.

Val 31 (214) – Philadelphia Eagles

article image

Vald spelare: Elijah Qualls, Defensive tackle, Washington

Väldigt bra värde för Eagles såhär sent. I mina ögon kunde han gått redan i 3:e rundan som bäst.

Val 32 (215) – Detroit Lions

article image

Vald spelare: Brad Kaaya, Quarterback, Miami (Fla.)

Kaaya fick vänta mycket länge på att bli draftad. Jag håller med lagen om att Kaaya har vissa svagheter men trodde nog att han var talangfull nog för att bli vald senast i 4:e rundan. Kaaya kommer givetvis inte fightas med Matt Stafford om jobbet som startande quarterback men Lions kan utbilda en solid backup. Smart val.

Noterbart från runda 7

Våra vidare intryck av sjunderundan fylls på under söndagen.

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io