NFL draft 2017 – liveuppdatering runda 2-3

Hej igen NFL-fans!

I närheten av 100 000 fans följer draften på plats i Philly. Vi hoppas många andra är med oss.

Fr o m 01.00 natten mot lördag liveuppdaterar vi draften med varje val från runda 2-3. Många fans tycker nog att förstarundan är det mest intressanta men min personliga favoritdel är 2:a-3:e rundan. Särskilt i årets draft kommer riktigt många bra spelare kunna bli valda här.

För varje val lämnar jag en kort kommentar och rankar valet enligt betygsskalan A (bästa tänkbara val) till F (obegripligt val).

Runda 2

Val 1 (33) – Green Bay Packers (från Cleveland Browns)

article image

Vald spelare: Kevin King, cornerback, Washington

Johans kommentar: Efter att ha tradat med Cleveland Browns igår gör Packers sitt första val i 2017 års draft i inledningen av runda två. Laget behöver i första hand defensiva förstärkningar, inte minst i sitt defensiva backfield, så mycket var uppenbart i förra årets slutspel. Offensivt kunde de behöva addera en runningback. Green Bay väljer Kevin King som är väldigt lång med sina ca 190 cm för en cornerback. För mig behövde de cornerback mer än något annat. Jag hade nog personligen föredragit Chidobe Awuzie eller Quincy Wilson men det var på helhet ett bra val.

Betyg: B

Val 2 (34) – Jacksonville Jaguars (från Seattle Seahawks via San Francisco 49ers)

article image

Vald spelare: Cam Robinson, Offensive tackle, Alabama

Johans kommentar: Jacksonville tradade upp och bytte plats med Seattle pick 35 mot pick 34, vilket innebär att de verkligen ville säkra valet av Cam Robinson. Jacksonville behöver verkligen få ordning på sin offensiva linje och Cam Robinson är verkligen ett steg i rätt riktning. Jag gillar valet ordentligt. Robinson är en erfaren spelare som länge betraktats som en av collegefotbollens bästa linjespelare. Han saknar kanske den där otroliga atletiska förmågan men är riktigt bra spelare. Tycker ofta lag bländas av atletiska freaks. De hade ett behov av offensiva linjemän och många trodde Robinson skulle gå i förstarundan, det kallar jag värde.

Betyg: A

Val 2 (35) – Seattle Seahawks (från Jacksonville Jaguars)

article image

Vald spelare: Malik McDowell, Defensive tackle, Michigan State

Johans kommentar: Seattle som är draftens riktiga powerhouse i mellanrundorna adderar än mer picks genom att trada ner ett steg. Smart val då du bygger riktigt bra trupper i rundorna 2-4. Malik McDowell är en lite för ojämn spelare för min smak. Ser ibland fantastisk ut, ibland ser han direkt svag ut. Har inga större problem med valet dock. Kan de få McDowell att bli mer jämn kan de bli belönade. Vad jag inte gillar är att jag tycker de skulle behöva offensiva linjemän mer. Därför blir betyget inte så högt.

Betyg: C

Val 4 (36) – Arizona Cardinals (från Chicago Bears)

article image

Vald spelare: Budda Baker, Safety, Washington

Johans kommentar: Arizona gör ännu ett defensivt val efter att ha valt linebackern Haason Reddick i förstarundan. Budda Baker är precis som Reddick en spelare som alltid svärmar kring bollen. De förlorade en safety i Tony Jefferson i free agency. Baker kan gå rakt in. Arizonas defensiva framtid ser betydligt bättre ut med Baker adderad. Bra val.

Betyg: B

Val 5 (37) – Buffalo Bills (från Los Angeles Rams)

article image

Vald spelare: Zay Jones, WR, East Carolina

Johans kommentar: Buffalo tradade upp för att kunna välja Zay Jones. Jag har egentligen inget problem med Zay Jones. Han är en bra spelare som är solid i alla delar en receiver behöver vara det, bra routerunner och bra händer. Han kanske inte har den där supersnabbheten. Han var klart imponerande under Senior Bowl week. Jag ifrågasätter dock en smula om Bills behövde trada upp för att kunna välja honom.

Betyg: B

Val 6 (38) – Los Angeles Chargers

article image

Vald spelare: Forrest Lamp, Offensive guard, Western Kentucky

Johans kommentar: Det här är nog min favoritspelare i draften. Jag tror Lamp kommer bli en lysande guard för Chargers som haft problem med sin offensiva linje ett årtionde. Philip Rivers har nu fått en receiver (Mike Williams) och en offensiv linjeman (Lamp). Grymt bra val av Chargers.

Betyg: A

Val 7 (39) – New York Jets

article image

Vald spelare: Marcus Maye, Safety, Florida

Johans kommentar: Uppenbarligen tyckte New York Jets att de behövde uppdatera sitt safetypar Prior/Gilchrist. Personligen tyckte jag inte de var lagets svaghet. Jets två förstaval är dock två riktigt bra safetys. Marcus Maye är mer av en strong safety som spelar nära linjen, medan förstavalet Jamal Adams täcker mycket plan och har mer speed. Det blir dock inte lätt att fånga bollen djupt mot Jets i framtiden. Maye är en bra spelare som jag vet att många lag gillade. Frågan är dock vilket offense Jets tänkt sig att ha?

Betyg: B

Val 8 (40) – Carolina Panthers

article image

Vald spelare: Curtis Samuel, Wide receiver, Ohio State

Johans kommentar: Lite av en överraskning för mig. Han kommer sannolikt spela wide receiver för Carolina även om han spelade en hel del running back i Ohio States uniform. Mycket speed har han dock och många lag har gillat honom. Tyckte nog att det var lite tidigt. Därav inget jättehögt betyg. Dessutom skulle Carolina kunna behöva en cornerback.

Betyg: C

Val 9 (41) – Minnesota Vikings (från Cincinnati Bengals)

article image

Vald spelare: Dalvin Cook, Runningback, Florida State

Johans kommentar: Cook är ett riktigt bra val här. Minnesota behövde en runningback för att utveckla sitt offense. Cook kan göra allt – springa med bollen och ta emot passningar. Cook är väldigt nära Leonard Fournette i talang även om han är en annan typ av snabbare runningback. Oerhört bra värde här.

Betyg: A

Val 10 (42) – New Orleans Saints

article image

Vald spelare: Marcus Williams, Safety, Utah

Johans kommentar: Lite förvånad över det här valet av Marcus Williams. Tycker att det fanns en del bättre safeties att välja bland annat Josh Jones från NC State. Valet av spelartyp, free safety, kan jag dock inte ifrågasätta. Det är inte heller så att Williamsär en dålig spelare, inte alls. Förmodligen är det Williams styrka att kunna flyga till bollen och skapa interceptions de gillar. Saints behöver kunna stoppa passpel betydligt bättre än de gjorde förra året.

Betyg: C

Val 11 (43) – Philadelphia Eagles

article image

Vald spelare: Sidney Jones, Cornerback, Washington

Johans kommentar: Jones bedömdes vara draftens bästa cornerback av många experter men sedan råkade han ut för en allvarlig hälseneskada under draftprocessen. Kan Jones komma tillbaka från den i form blir han en grymt bra corner för Philadelphia. Uppsidan av det här valet kan bli jättestor. Jag gillar verkligen valet av Jones. Philadelphia behövde dessutom en corner.

Betyg: A

Val 12 (44) – Los Angeles Rams (från Buffalo Bills)

article image

Vald spelare: Gerald Everett, Tight end, South Alabama

Johans kommentar: Rams gav upp en hel skattkista av draftpicks för att välja quarterbacken Jared Goff förra året. Därför är detta deras första pick i 2017 års draft. Det är lite för tidigt att säga att Goff inte blir en storspelare men såhär långt har han inte producerat. De behöver ge honom en chans med offensiva val i den här draften. Everett ären ”move tight end” vilket innebär mer av en receiver än en blocker. Everett är väldigt atletisk och kan bli oerhört värdefull för Goff att hitta passningar tillmitt i plan. Har inget direkt att anmärka men värdet står heller inte ut som fantastiskt.

Betyg: B

Val 13 (45) – Chicago Bears (från Arizona Cardinals)

article image

Vald spelare: Adam Shaheen, Tight end, Ashland

Johans kommentar: Efter det för mig lite obegripliga valet av QB Mitch Trubisky i första rundan var det intressant att se vad Chicago skulle hitta på här. Rimligen ett defensivt pick? Nej då. Shaheen är ett monster till tight end. Stor och extremt atletisk för sin storlek. Det som är lite svårt att bedöma är hans egentliga talang då han kommer från en liten skola som inte spelat mot toppmotstånd i college. Många gillade dock Shaheen i scoutingprocessen. Det här är ett val för potentiell uppsida. Jag fattar dock inte valet utifrån att de inte har ett i närheten av tillräckligt bra defense för att kunna konkurrera med Green Bay och Detroit i sin division. I min värld fanns det exempelvis cornerbacks att hitta här.

Betyg: C

Val 14 (46) – Indianapolis Colts

article image

Vald spelare: Quincy Wilson, Cornerback, Florida

Johans kommentar: Colts har gett sig den på att bygga upp sitt defense under nya general managern Chris Ballard. Efter att ha spenderat majoriteten av resurserna i free agency på defensiva linjen och pass-rushers har de nu adderat Malik Hooker och Quincy Wilson. Precis vad Colts behövde. Oerhört bra val.

Betyg: A

Val 15 (47) – Baltimore Ravens

article image

Vald spelare: Tyus Bowser, Defensive end/Linebacker, Houston

Johans kommentar: Ravens behövde addera till sin pass-rush och Bowser är en väldigt atletisk spelare som Ravens nog kan använda klokt. Ravens vill gärna få ett dominant defense igen och Bowser är ett litet steg på vägen till det.

Betyg: B

Val 16 (48) – Cincinnati Bengals (från Minnesota Vikings)

article image

Vald spelare: Joe Mixon, Runningback, Oklahoma

Johans kommentar: Kontroversiellt val. Mixon har misshandlat en kvinnlig student på sitt college. Mixons talang kan inte ifrågasättas men hans karaktär är högst tveksam. Jag har personligen lite svårt för lag som överser med personliga problem. Många av de killar som väljs i den här draften kommer från enkla förhållanden och många gånger kommer sådana här problem åter. Det är ett rätt tufft liv att vara NFL-proffs och lycksökare söker sig till dig. Jag gillar inte valet. Tycker dessutom Cincinnati var rätt solida på positionen runningback. Förstod det inte.

Betyg: D

Val 17 (49) – Washington Redskins

article image

Vald spelare: Ryan Anderson, Linebacker/defensive end, Alabama

Johans kommentar: Washington har verkligen bestämt sig för att få en helt ny ”front 7” på defense. Anderson är en riktig fotbollsspelare och Alabamaspelare är ofta relativt säkra val. Svårt att ogilla valet. Redskins har en bra draft såhär långt.

Betyg: B

Val 18 (50) – Tampa Bay Buccaneers

article image

Vald spelare: Justin Evans, Safety, Texas A&M

Johans kommentar: I mina ögon fanns det bättre spelare att välja här. Jag har inget problem med att Tampa valde att lägga sitt val på defense och en defensiv back. Jag tycker dock att exempelvis Chidobe Awuzie, cornerback, Colorado hade varit ett bättre val. Dessutom finns det andra safeties som jag håller högre. Tror de överdraftade Evans lite eftersom det varit en run på lite snabbare s.k. free safeties. Söker man efter en mer tacklande strong safety, spelar den här draften dig i händerna just nu.

Betyg: C

Val 19 (51) – Denver Broncos

article image

Vald spelare: DeMarcus Walker, Defensive end, Florida State

Johans kommentar: En man för rotationen av defensive ends. Von Miller och Shane Ray lär spela mer men med tanke på att laget tappade åldermannen DeMarcus Ware i free agency så är Walker ett bra val för att kunna rotera och hålla defensiva pass-rushers fräsha.

Betyg: B

Val 20 (52) – Cleveland Browns (från Tennessee Titans)

article image

Vald spelare: DeShone Kizer, Quarterback, Notre Dame

Johans kommentar: Cleveland gör mycket rätt i den här draften. Kizer behöver utvecklas och kanske sitta på bänken ett tag men laget höll sig från att trada upp för en quarterback utan satt och väntade på vem som skulle falla till de. Jag tycker nog att det här valet representerar stort värde och få trodde nog att Kizer skulle finnas kvar såhär länge. Kizer är inte ett ”sure-shot” men han har tillräckligt med potential och lite till för att vara värd ett val här.

Betyg: A

Val 21 (53) – Detroit Lions

article image

Vald spelare: Teez Tabor, Cornerback, Florida

Johans kommentar: Tabor föll en hel del under processen fram till draften. Mycket på grund av att han inte var lika snabb som andra corners. Scouter tenderar dock att överskatta tider utan man måste kolla mer på hur snabbt de agerar på planen. Tabor är en bra cornerback och gör Detroit betydligt bättre där. Jag gillar valet ganska mycket.

Betyg: B

Val 22 (54) – Miami Dolphins

article image

Vald spelare: Raekwon McMillan, Linebacker, Ohio State

Johans kommentar: Miami behöver bättre linebackers. McMillan är välskolad och mer atletisk än många tror. Har under sin collegekarriär ibland inte kunnat spela så bra mot passpel. Möter man exempelvis New England två gånger om året måste man kunna det. McMillan är dock ett helt ok val och på rätt position.

Betyg: B

Val 23 (55) – New York Giants

article image

Vald spelare: Dalvin Tomlinson, defensive tackle, Alabama

Johans kommentar: En solid spelare som adderar till New Yorks redan talangfulla defensiva linje. Tomlinson kommer från Alabamas talangfabrik som alltid levererar bra defensiva linjemän. Jag är dock lite tveksam till om inte Giants kunde ha hittat hjälp till den offensiva linjen här. Har inget emot valet i sig dock.

Betyg: B

Val 24 (56) – Oakland Raiders

article image

Vald spelare: Obi Melifonwu, Safety, Connecticut

Johans kommentar: Melifomwu är en otrolig atlet. Stor, snabb och dessutom en rätt stabil spelare. Oakland brukar gilla atletiska freaks och med det här valet tillsammans med det tidigare valet vill de uppgradera sitt defensiva backfield. Bra värde här tycker jag.

Betyg: B

Val 25 (57) – Houston Texans

article image

Vald spelare: Zach Cunningham, Linebacker, Vanderbilt

Johans kommentar: Cunningham är en personlig favorit. Houston får en mycket bra spelare till ett redan starkt defense. Frågan är om de inte behövde hjälpa DeShaun Watson med en bättre offensiv linje.Jag har dock svårt att se något riktigt värdeval där. Cunningham trodde många skulle gå sent i första eller mycket tidigt i andra rundan. Det här är kort sagt ett mycket bra val här.

Betyg: A

Val 26 (58) – Seattle Seahawks

article image

Vald spelare: Ethan Pocic, Center, LSU

Johans kommentar: Precis vad Seattle behövde. Jag tror de kommer göra fler val av offensive linjemän med alla picks de har. Pocic är enligt mig lite bättre än vad han har fått cred för av scouter innan draften.

Betyg: B

Val 27 (59) – Kansas City Chiefs

article image

Vald spelare: Tanoh Kpassagnon, Defensive end, Villanova

Johans kommentar: Det här är årets atlet. Galet snabb och stark för sin storlek. Han är rätt rå när det kommer till teknik och har inte spelat amerikansk fotboll alltför länge. Lite ”boom-or-bust” varning här. Jag gillar typiskt sett spelare som man har bra matchtape på och som är taktiskt välskolade.

Betyg: C

Val 28 (60) – Dallas Cowboys

article image

Vald spelare: Chidobe Awuzie, Cornerback, Colorado

Johans kommentar: Fantastisk presentation av ett otroligt bra val. Dallas behövde verkligen en cornerback och jag trodde att Awuzie skulle gå betydligt tidigare. Behov möter mycket bra värde och det kan inte bli annat än ett grymt bra betyg.

Betyg: A

Val 29 (61) – Green Bay Packers

article image

Vald spelare: Josh Jones, Safety, North Carolina State

Johans kommentar: Klassisk stor och atletisk safety och jag gillar valet mycket. Smart av Green Bay att addera defensiva backs. Som vanligt solitt val av Green Bay.

Betyg: B

Val 30 (62) – Pittsburgh Steelers

article image

Vald spelare: JuJu Smith-Schuster, USC

Johans kommentar: I min värld har Steelers rätt många duktiga receivers och borde kanske snarare addera defensiva spelare. Smith-Schuster är en bra spelare, absolut är det så. Det kan dock vara ett bra val för framtiden.

Betyg: C

Val 31 (63) – Buffalo Bills (från Atlanta Falcons)

article image

Vald spelare: Dion Dawkins, Guard, Temple

Johans kommentar: Buffalo tradade upp för att de sannolikt tänkte att det skulle bli en run på offensiva linjemän. Jag tror att de kan ha rätt där att det från inledningen av tredjerundan kan gå rätt många o-linemen. Jag är lite tveksam om Dawkins är det bästa valet. Personligen hade jag föredragit Dan Feeney från Indiana. Kanske hoppas de att han skulle kunna spela tackle. Jag är lite tveksam till det. Tror att han är mer av en guardtyp i NFL.

Betyg: C

Val 32 (64) – Carolina Panthers (från New England Patriots)

article image

Vald spelare: Taylor Moton, Tackle, Western Michigan

Johans kommentar: Carolina fick det här valet i utbyte mot pick 72 och DE Kony Ealy. Moton är ett bra val för Carolina. Nu har offensiva linjemän börjat gå i var och varannat val. Tror han kan bli en stabil right tackle för Panthers.

Betyg: B

Runda 3

Val 1 (65) – Cleveland Browns

article image

Vald spelare: Larry Ogunjobi, Defensive tackle, Charlotte

Johans kommentar: Inget direkt fel på Ogunjobi men jag är lite tveksam till värdet här. Cleveland har gjort bra val tidigare men valet av Ogunjobi är jag lite tveksam till. Lite för mycket av ett förbättringsprojekt för min smak såhär tidigt.

Betyg: C

Val 2 (66) – San Francisco 49ers

article image

Vald spelare: Akello Witherspoon, Cornerback, Colorado

Johans kommentar: Lite av en s.k. ”reach” här. Witherspoon kommer behöva utvecklas ordentligt som spelare innan han kan starta. Jag såg många bättre val här exempelvis CB Fabian Moreau från UCLA.

Betyg: D

Val 3 (67) – New Orleans Saints (från San Francisco 49ers via Chicago Bears)

article image

Vald spelare: Alvin Kamara, Runningback, Tennessee

Johans kommentar: Många trodde Kamara skulle gå tidigt i andra rundan. Tror det faktum att han inte blev vald tidigare har att göra med att det är en djup klass av runningbacks och att lagen kan få bra värde sent. Man får betrakta det som ett bra val och det adderar ungdom till runningback-gruppen i New Orleans. Bra val dock.

Betyg: B

Val 4 (68) – Jacksonville Jaguars

article image

Vald spelare: Dawuane Smoot, Defensive end, Illinois

Johans kommentar: Jacksonville adderar till sin defensiva linje och får ännu en ung pass-rusher. Helt ok val. Fanns dock ett par spelare jag gillar bättre som Jordan Willis och Daeshon Hall.

Betyg: C

Val 5 (69) – Los Angeles Rams

article image

Vald spelare: Cooper Kupp, Wide receiver, Eastern Washington

Johans kommentar: Kupp är en mycket bra route-runner och jag gillar valet rätt mycket. Kan säkert spela bra som slot receiver för Rams. Tavon Austin har inte motsvarat förväntningarna och Jared Goff behöver playmakers som kan hjälpa honom i hans utveckling som quarterback. Kupp är som gjord för det.

Betyg: B

Val 6 (70) – Minnesota Vikings (från New York Jets)

article image

Vald spelare: Pat Elflein, Center, Ohio State

Johans kommentar: Minnesota behöver verkligen någon som kan blocka. Särskilt nu när de valde runningback Dalvin Cook tidigare och adderade Latavius Murray i free agency. Elflein känns som ett mycket säkert val med hög lägstanivå. Han är inte den starkaste eller smidigaste/snabbaste av de offensiva linjemännen som fanns kvar men är fantastiskt välskolad och kommer från ett bra collegeprogram (Ohio State).

Betyg: B

Val 7 (71) – Los Angeles Chargers

article image

Vald spelare: Dan Feeney, Guard, Indiana

Johans kommentar: Wow. Chargers adderar både Lamp och Feeney och bygger om sin offensiva linje helt på insidan. Jag tycker de gör helt rätt. Deras defensiv är redan på gång. Med bättre protection kan Rivers ha ett rekordår. Gillar Feeney mycket. En riktigt bra linjeman.

Betyg: A

Val 8 (72) – Tennessee Titans (från New England Patriots via Carolina Panthers)

article image

Vald spelare: Taywan Taylor, Wide receiver, Western Kentucky

Johans kommentar: Taywan Taylor är helt ok men det är inget pick som får mig att riktigt gå igång. Innebär att wide receiver-gruppen blir djupare men har svårt att se en riktig ”difference-maker” i honom.

Betyg: C

Val 9 (73) – Cincinnati Bengals

article image

Vald spelare: Jordan Willis, Defensive end, Kansas State

Johans kommentar: Mycket bra värde här. Cincinnati hade ignorerat defense såhär långt och valt wide receiver och runningback. De valen kunde ifrågasättas om de verkligen var påpsotiioner där de behöver spelare. Inte så med det här valet. Jag hade Willis rankad som en av de 40-50 bästa spelarna. Nu ser Bengals till att Carlos Dunlap får en defensive end-partner som är outtröttlig i sin jakt efter motståndarens quarterback.

Betyg: A

Val 10 (74) – Baltimore Ravens (från Philadelphia Eagles)

article image

Vald spelare: Chris Wormley, Defensive tackle, Michigan

Johans kommentar: Klassiskt Ozzie Newsome-val. Alltid bra värde och återigen ett fokus på defense. Wormley kan göra den defensiva linjen mer stabil. Inget att klaga på.

Betyg: B

Val 11 (75) – Atlanta Falcons (från Buffalo Bills)

article image

Vald spelare: Duke Riley, LB, LSU

Johans kommentar: Riley är en bra snabb linebacker som passar in i Atlantas defensiva taktik. EN spelare som kan flyga runt och tackla folk. Tillsammans med Deion Jones får de en läskigt speedig grupp linebackers.

Betyg: B

Val 12 (76) – New Orleans Saints

article image

Vald spelare: Alex Anzalone, LB, Florida

Johans kommentar: Anzalone är en talangfull linebacker som haft vissa skadeproblem. Mycket bra val för Saints dock som behöver all hjälp de kan få på defense.

Betyg: B

Val 13 (77) – Carolina Panthers (från Arizona Cardinals)

article image

Vald spelare: Daeshon Hall, Defensive end, Texas A&M

Johans kommentar: Gillar verkligen det här valet. Hall spelade lite i skuggan av Myles Garrett (draftens förstaval) men är en riktigt bra spelare. Panthers behöver mer pass-rushers när Kony Ealy lämnat till Patriots. Tror Hall kan bli riktigt bra. Väldigt bra värde här.

Betyg: A

Val 14 (78) – Baltimore Ravens

article image

Vald spelare: Tim Williams, Linebacker/Defensive end, Alabama

Johans kommentar: Baltimore laddar på med defensiva val. Williams har kanske draftens bästa reaktionstid från snap av bollen. Williams representerar stort värde här. Han har lite bagage med sig och har gjort en del tveksamma val under sin tid på college. Trots allt ett otroligt bra värde här.

Betyg: A

Val 15 (79) – New York Jets (från Minnesota Vikings)

article image

Vald spelare: ArDarius Stewart, Wide receiver, Alabama

Johans kommentar: Jets behövde en receiver. De behöver få produktion från Stewart omedelbart. Det är ett klart godkänt val, varken mer eller mindre.

Betyg: B

Val 16 (80) – Indianapolis Colts

article image

Vald spelare: Tarell Basham, Defensive end, Ohio

Johans kommentar: Basham är en annan av mina favoriter. Tydligt återigen att Colts går all-in på defense i den här draften. Mycket bra val av Indianapolis Colts i mina ögon. Chris Ballard (ny GM) levererar.

Betyg: A

Val 17 (81) – Washington Redskins

article image

Vald spelare: Fabian Moraeu, Cornerback, UCLA

Johans kommentar: Oj,oj,oj vilket bra val. Hade hoppats att han kanske skulle glidit ner till New England. Moreau är riktigt bra. Redskins behöver bättre cornerbacks. Extremt bra värde här. Washington har en riktigt bra draft såhär långt.

Betyg: Stort A

Val 18 (82) – Denver Broncos

article image

Vald spelare: Carlos Henderson, Wide receiver, Louisiana Tech

Johans kommentar: Lite av en slot receiver som kan ge Broncos offense ett vapen vid sidan av Demariyus Thomas och Emmanuel Sanders. Kan vara värdefull på special teams också. Ospektakulärt val i mina ögon dock.

Betyg: C

Val 19 (83) – New England Patriots (från Tennessee Titans)

article image

Vald spelare: Derek Rivers, Defensive end, Youngstown State

Johans kommentar: Första valet av New England efter att de tradat picks för wide receiver Brandin Cooks med New Orleans Saints och andravalet med Carolina Panthers för defensive end Kony Ealy. Rivers är en mer eller mindre ren pass-rusher som adderar lite djup till rotationen. Rivers har fått lite hype på sistone men ärligt talat vet jag inte alltför mycket om honom. Lite som det brukar vara med ett New England-val i mellanrundor. Nu återstår bara att se på när Bill Belichick och hans coacher gör Rivers till en stjärna. Har dock svårt att i nuläget gradera valet alltför högt, även om jag gärna skulle vilja. Andra kommentatorer verkar lyriska, och pekar ut honom som en väldigt atletisk spelare i stil med tidigare Patriots spelaren Jamie Collins.

Betyg: B

Val 20 (84) – Tampa Bay Buccaneers

article image

Vald spelare: Chris Godwin, Wide receiver, Penn State

Johans kommentar: Första spelaren jag vet väldigt lite om. Har inte sett någon ha honom rankad högt innan. Kommer lite väl tidigt i draften för det. Svårt att ge det här valet ett bra betyg.

Betyg: D

Val 21 (85) – New England Patriots (från Detroit Lions)

article image

Vald spelare: Antonio Garcia, Offensive tackle, Troy

Johans kommentar: En spelare som har framtida potential att ta över för Nate Solder som left tackle. Nu får Garcia eventuellt kunna växa in i rollen. Smart val för framtiden. New England har en så bra roster att de kan ha råd att göra val som inte behöver spela direkt.

Betyg: B

Val 22 (86) – Kansas City Chiefs (från Minnesota Vikings via Miami Dolphins)

article image

Vald spelare: Kareem Hunt, Runningback, Toledo

Johans kommentar: Chiefs adderar en bra running back. Hunt är en stabil back utan den direkta explosionen i sitt steg. Känns som en mycket stabil backup RB.

Betyg: C

Val 23 (87) – New York Giants

article image

Vald spelare: Davis Webb, Quarterback, California

Johans kommentar: Många har gillat Webb som en dark-horse bland quarterbackgruppen och pekat ut honom som årets Dak Prescott som Dallas valde i fjärde rundan förra året. Sannolikt en chansning för att eventuellt så småningom ersätta Eli Manning.

Betyg: B

Val 24 (88) – Oakland Raiders

article image

Vald spelare: Eddie Vanderdoes, Defensive tackle, UCLA

Johans kommentar: Vanderdoes är en tackle som tidigt i sin collegekarriär skulle vara det bästa som hänt sedan skivat bröd uppfanns. Efter ett antal skador hittade han inte sitt forna jag. Är han förbi sina skadeproblem nu? Känns som en chansning.

Betyg: C

Val 25 (89) – Houston Texans

article image

Vald spelare: D’Onta Foreman, Runningback, Texas

Johans kommentar: Foreman är ett mycket bra val här. En stor och kraftfull runningback som kan vara ett bra komplement till den snabbare Lamar Miller på tidiga downs. Frågan är bara om den offensiva linjen är tillräckligt bra för att skapa de hål Foreman behöver.

Betyg: B

Val 26 (90) – Seattle Seahawks

article image

Vald spelare: Shaquill Griffin, Cornerback, Central Florida

Johans kommentar: Underskattad cornerback som kan bli mycket bra om han ges lite tid att lära i Seattle. Väldigt bra val!

Betyg: B

Val 27 (91) – Los Angeles Rams (från Buffalo Bills via Kansas City Chiefs)

article image

Vald spelare: John Johnson, Safety, Boston College

Johans kommentar: Snabb safety som är en bra atlet. Inte någon överdrivet bra tacklare dock. Hade väntat mig att han skulle gått först i fjärde rundan.

Betyg: C

Val 28 (92) – Dallas Cowboys

article image

Vald spelare: Jourdan Lewis, Safety, Michigan

Johans kommentar: Lewis är en liten safety som sannolikt kommer spela slot cornerback i NFL. Han är ett riktigt kvicksilver med en vinnarskalle och det kan ta spelare långt. Trots allt är det enligt mig ett val som görs någon runda för tidigt.

Betyg: C

Val 29 (93) – Green Bay Packers

article image

Vald spelare: Montravious Adams, Defensive tackle, Auburn

Johans kommentar: En bra tackle som ger Green Bay mycket bra värde för ett sent val i tredjerundan. Svårt att ha några anmärkningar egentligen. Adams kan bli del av rotationen på defensiva linjen tidigt i sin karriär. Passar bra i rollen som 3-4 defensive end i Dom Capers defensiv.

Betyg: B

Val 30 (94) – Pittsburgh Steelers

article image

Vald spelare: Cameron Sutton, Cornerback, Tennessee

Johans kommentar: Det här är en spelare som jag verkligen gillar och Pittsburgh behöver cornerbacks. Ett av de bästa valen i draften såhär långt (med tanke på var valet gjorts). Sutton är en imponerande spelare som alltid är nära bollen när den passas av motståndarna.

Betyg: A

Val 31 (95) – Seattle Seahawks (från Atlanta Falcons)

article image

Vald spelare: Delano Hill, Safety, Michigan

Johans kommentar: Hill är en strong safety som kan läras upp av Kam Chancellor. Tycker kanske att han väljs någon runda för tidigt och fattar inte riktigt varför inte Seahawks väljer en offensiv linjeman här som exempelvis Dorian Johnson.

Betyg: C

Val 32 (96) – Detroit Lions (från New England Patriots)

article image

Vald spelare: Kenny Golladay, Wide receiver, Northern Illinois

Johans kommentar:

Betyg:

Val 33 (97) – Miami Dolphins, kompensationsval

article image

Vald spelare: Cordrea Tankersley, Cornerback, Clemson

Johans kommentar: Bra cornerback om man mäter längd, vikt och atletisk förmåga. Tankersley är dock inte en villig tacklare vilket en bra corner måste vara i dagens NFL. Har också haft en förmåga att dra på sig penalties. Kan de rätta till hans svagheter kan han ha en roll att spel.

Betyg: C

Val 34 (98) – Carolina Panthers, kompensationsval

article image

Vald spelare: Chad Williams, Wide receiver, Grambling State

Johans kommentar: För mig var det här ett val som kom ett antal rundor för tidigt. De måste se något i Williams som jag inte gör. Dessutom har han varit något av ett problembarn tidigare i livet och haft ett inte alls fläckfritt förflutet.

Betyg: D

Val 35 (99) – Philadelphia Eagles, kompensationsval

article image

Vald spelare: Rasul Douglas, Cornerback, West Virginia

Johans kommentar: Mycket bra val. En stor cornerback som har fysik för att spela press coverage och få receivers att få svårt att inleda sina routes. Philadelphia. Tillsammans med den mer speediga Sidney Jones är det tydligt att Philadelphia hoppats att de funnit sin framtida CB duo. Svårt att ifrågasätta då de behöver uppgraderas på den positionen.

Betyg: B

Val 36 (100) – Tennessee Titans, kompensationsval

article image

Vald spelare: Jonnu Smith, Tight end, Florida International

Johans kommentar: Jonnu Smith är en bra spelare men väldigt lik Delanie Walker som Titans redan har. Kanske tänker de att Walker inte har alltför många år kvar.

Betyg: C

Val 37 (101) – Denver Broncos, kompensationsval

article image

Vald spelare: Brandan Langley, Cornerback, Lamar

Johans kommentar: Langley är sannolikt vald för att han har potential med sin storlek och sin snabbhet. Han spelade wide receiver länge i sin karriär och har därmed begränsad erfarenhet som cornerback. I mina ögon lite tidigt för ett rent chansval som detta i en så bra draft i övrigt.

Betyg: C

Val 38 (102) – Seattle Seahawks, kompensationsval

article image

Vald spelare: Nazair Jones, Defensive tackle, North Carolina

Johans kommentar: Seattle satsar mycket på sin defensiva linje i den här draften. Nazair Jones är en längre typ av defensive tackle som passar Seattles defensiva gameplan bra. Han kan bli ett bra val för de och de kände uppenbart att de behövde fylla på djup på den defeniva linjen. Seattle roterar hela tiden sina linemen för att hålla de fräscha för varje spel.

Betyg: B

Val 39 (103) – New Orleans Saints, kompensationsval

article image

Vald spelare: Trey Hendrickson, Defensive end, Florida Atlantic

Johans kommentar: Det här valet gillar jag verkligen. Han har producerat och fullständigt dominerade under Senior Bowl veckan. Det här är en riktigt bra fotbollsspelare som inte testar alltför bra när det kommer till snabbhet eller styrka men som verkligen gör allt av sina förmågor. Jag hade hoppats att han skulle finnas kvar för Patriots till val 96 (och det var han ju men då var valet borttradat).

Betyg: A

Val 40 (104) – San Francisco (från Kansas City Chiefs, kompensationsval)

article image

Vald spelare: C.J. Beathard, Quarterback, Iowa

Johans kommentar: John Lynch har gjort mycket bra i den här draften. Det här tyckte jag dock inte var ett vidare val. Tydligen hade 49ers en privat workout där Beathard vann över de. Min bedömning av Beathard är att det är en klassisk pocketpassare med inga riktiga förmågor som står ut fysiskt. Det sa man i o f s om Tom Brady när han togs i sjätte rundan av New England för många herrans år sedan. Som det är nu ser det dock ut som att valet kom lite för tidigt. Det fanns quarterbacks som Nathan Peterman, Brad Kaaya och Josh Dobbs som jag håller högre. Har svårt att se att Beathard tillför särskilt mycket tidigt.

Betyg: D

Val 41 (105) – Pittsburgh Steelers, kompensationsval

article image

Vald spelare: James Conner, Runningback, Pittsburgh

Johans kommentar: Svårt att inte gilla valet av James Conner. Han är en ”local kid” som de säger som är en duktig runningback. Han har haft Hodgkins sjukdom (cancer) och kommit igenom det under sin collegekarriär. Han är en stor back utan den där riktiga speeden och accelerationen. När man har Le’Veon Bell behöver man dock ett komplement som en tar de där korta metrarna man behöver för nya downs eller ger dig ett alternativ vid goalline offense. Conner kan erbjuda det.

Betyg: B

Val 42 (106) – Seattle Seahawks, kompensationsval

article image

Vald spelare: Amara Darboh, Wide receiver, Michigan

Johans kommentar: Darboh är en little större receiver som kan passa in bra. Seattle har annars mest satsat på små killar med speed (Doug Baldwin, Paul Richardson, Tyler Lockett). Darboh kan vara ett bra komplement till de killarna och möjligen Jermaine Kearses ersättare längre fram. Helt ok val.

Betyg: B

Val 43 (107) – Tampa Bay Buccaneers (från New York Jets, kompensationsval)

article image

Vald spelare: Kendell Beckwith, Linebacker, LSU

Johans kommentar: Kendell Beckwith är en bra fotbollsspelare som kommit tillbaka efter hälseneskada. Han har den storlek lag typiskt sett letar efter när det gäller linebackers. Han styrka är att han är välskolad i LSU:s program och att han tar bra vinklar vid tacklingar och inte är överaggressiv och på vis blir han inte lätt överspelad eller bortblockad av motståndarnas offense linje. Nedsidan är väl att han inte är alltför snabb och han har svårt att hänga med motståndares tight ends under passningsspel. Kommer sannolikt endast användas på tidiga downs. Inget som helst fel på valet dock och Tampa har en del annan speed på linebackersidan (Lavonte David bl a) så han kan fylla en roll.

Betyg: B

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io