NFL draft 2017 – live uppdatering runda 1

Hej alla NFL-fans! Välkomna till 2017 års NFL-draft från Philadelphia! 70 000 fans följer draften på plats i Philly. Vi hoppas många andra är med oss.

Nedan liveuppdaterar vi draften med varje val från runda 1.

För varje val lämnar Johan en kort kommentar och rankar valet enligt betygsskalan A (bästa tänkbara val) till F (obegripligt val).

Runda 1

Val 1 – Cleveland Browns

article image

Vald spelare: Myles Garrett, Defensive end, Texas A&M

Johans kommentar: Browns gjorde precis vad alla förväntade sig och tog den spelare som många kallat sin generations defensiva talang. Mycket bra val och klokt att inte kasta sig efter en quarterback i årets draft som inte innehåller någon sådan utan frågetecken kring sig. Man kan diskutera om det är värt ett toppbetyg. Jag tycker dock det. Förstavalet ska vara en riktig ”difference-maker” och allt tyder på att Garrett är det. Cleveland har gjort det mest förnuftiga valet man kunde tänka sig.

Betyg: A

Val 2 – Chicago Bears (trade upp med San Francisco 49ers)

article image

Vald spelare: Mitchell Trubisky, Quarterback, North Carolina

Johans kommentar: Chicago Bears tradade upp med San Francisco 49ers för att säkra Trubisky. Jag är tveksam till om de behövde trada upp för att ta Trubisky men möjligen ville de säkra att inget annat lag tog sig upp för att ta honom. Jag har svårt att förstå valet efter att Chicago signat Mike Glennon från Tampa Bay Buccaneers som quarterback för dyra pengar. Chicago behövde defensiv talang tidigt men valde att istället ge upp många pick för att ta sig upp. Blir Trubisky en superbra quarterback, och det kan han mycket väl bli, kan det här bli ett bra val. Man ska dock vara medveten om att han egentligen bara haft en bra säsong i college. En quarterback behöver också ett bra lag runt sig. Jag förstår inte beslutsprocessen här.

Betyg: D

Val 3 – San Francisco 49ers (trade ner med Chicago Bears)

article image

Vald spelare: Solomon Thomas, Defensive end, Stanford

Johans kommentar: Det här är ett riktigt bra pick. Solomon Thomas är en solid fotbollsspelare. Han är inte lika spektakulär atletiskt som Myles Garrett utan snarare en rakt igenom bra, tekniskt välskolad spelare. 49ers tar den spelare de sannolikt ville ha hela tiden (efter Myles Garrett) och skaffade sig dessutom ytterligare val genom att trada ner med Chicago Bears.

Betyg: A

Val 4 – Jacksonville Jaguars

article image

Vald spelare: Leonard Fournette, Running back, LSU

Johans kommentar: Ganska väntat val av Jacksonville och många kommer tycka det var rätt att välja offense. Jag delar i och för sig den uppfattningen. Lag som är framgångsrika i draften år efter år betraktar den mer utifrån ett perspektiv att varje pick ska ge så mycket värde för det aktualla valet som möjligt. Fournette är en stor och oerhört talangfull running back. I år har vi dock en djup klass av running backs och running backs kan många gånger hittas senare. Verkar som om vi efter förra årets val av Ezekiel Elliott (också 4:e val av Dallas) har fått en ny trend efter att ha sett flera år i rad där ingen eller endast någon running back gick i förstarundan. Jaksonville hoppas nog att Fournette ska kunna ta lite tryck av quarterback Blake Bortles axlar.

Betyg: C

Val 5 – Tennessee Titans

article image

Vald spelare: Corey Davis, Wide receiver, Western Michigan

Johans kommentar: Jag förstår valet av Corey Davis då laget vill ge sin unge talangfulle quarterback Marcus Mariota en bra omgivande offensiv uppställning. Davis är otvivelaktigt talangfull. Det har dock varit lite svårt att få koll på honom i processen fram till draften eftersom han haft en ankelskada som gjort att han inte testat fart, atletisk förmåga mm för scouter innan. Oväntat många offensiva spelare går tidigt i draften än så länge. Tennessee gör absolut inget dåligt val i Davis och jag tror de var osäkra på om han skulle finnas kvar när de väljer nästa gång (18:e). Jag hade hellre sett en cornerback eller safety här.

Betyg: C

Val 6 – New York Jets

article image

Vald spelare: Jamal Adams, safety, LSU

Johans kommentar: Jag gillar inte Jets och när jag reagerar med ett ”Nej!” när jag hör valet betyder det att det var ett mycket bra val. Jamal Adams är en grym safety och en stor ledare. Adams är bra mot såväl pass som run och är i mitt huvud den näst bästa spelaren i draften. Det är precis vad Jets behöver. Jets är i rebuilding mode och Adams är ett perfekt val för att starta den processen.

Betyg: A

Val 7 – Los Angeles Chargers

article image

Vald spelare: Mike Williams, Wide receiver, Clemson

Johans kommentar: En receiver valdes för att hjälpa Philip Rivers producera i slutet av sin karriär. Mike Williams är en stor receiver som kan besegra dig med sin fysik (storlek) och bra händer. Chargers har dock ett starkt defense på gång och jag trodde kanske att de skulle välja en cornerback (Marshon Lattimore) eller safety (Malik Hooker). Valet känns dock helt ok. Chargers behöver offensiv hjälp. Noterbart är att draftens två sannolikt bästa receivers, Corey Davis och Williams, redan gått tidigare än väntat i årets draft. Innebär det att det blir fight till podiet för receivers tidigare än vad man trott.

Betyg: B

Val 8 – Carolina Panthers

article image

Vald spelare: Christian McCaffrey, Running back, Stanford

Johans kommentar: Det har i flera veckor talats om att McCaffrey skulle vara valet här. Han ger otvivelaktigt Panthers offense en ny dimension och jag tror att en hel del lag var intresserade av McCaffrey runt pick 13-20. Nu har Cam Newton fått hjälp, återstår att se hur Carolina kommer använda McCaffrey. Det fanns dock en del andra val som var möjliga, t ex tycker jag Carolina kunde behövt hjälp i form av en cornerback. Jag har svårt att se hur laget kommer kunna stoppa NFC South rivalen Atlantas offense.

Betyg: B

Val 9 – Cincinnati Bengals

article image

Vald spelare: John Ross, Wide receiver, Washington

Johans kommentar: John Ross är den spelare som någonsin sprungit snabbast under NFL:s combine. Han ger Bengals offense speed och en spelare vid sidan av deras stjärna wide receivern A.J. Green som ger Bengals en ny offensiv dimension. Jag tycker dock det fanns bättre väl i form av Jonathan Allen eller Derek Barnett som kunde gett de en defensiv pass-rush. Det är för mig en gåta att tre av de nio första valda spelarna varit receivers.

Betyg: C

Val 10 – Kansas City Chiefs (trade upp med Buffalo Bills)

article image

Vald spelare: Patrick Mahomes, Quarterback, Texas Tech

Johans kommentar: Kansas City tradade upp för och gav bort en hel del draftkapital för att göra så. Det måste vägas in i det här valet. Jag gillade inte alls valet av Mahomes ur det perspektivet. Mahomes är en s.k. gun-slinger, med en grym arm. Han är en något vild quarterback som inte är välskolad. Jag tycker det är lite Johnny Manziel-känsla över det här valet och tror inte att det var bra för Kansas Citys framtid (man gav bort förstavalet i nästa års draft bland annat). Nästa års quarterback-klass väntas bli mycket bättre och med Alex Smith redan i laget tycker jag Chiefs kunde ha väntat ett år. Jag brukar gilla vad Chiefs gör i draften men det här var obegripligt för mig. Det är inte värde.

Betyg: F

Val 11 – New Orleans Saints

article image

Vald spelare: Marshon Lattimore, Cornerback, Ohio State

Johans kommentar: Det här laget behöver defense, defense, defense. Extrem tur för Saints att lagen ovanför valt offensiva spelare. I Marshon Lattimore får de vad som bedömts som draftens bästa cornerback. Få trodde nog att han skulle vara kvar som elfteval. Det här är ett mycket bra val, precis vad New Orleans behövde och representerar precis vad flera val tidigare inte gjort – värde relaterat till var draftvalet sker.

Betyg: A

Val 12 – Houston Texans (trade upp med Cleveland Browns)

article image

Vald spelare: DeShaun Watson, Quarterback, Clemson

Johans kommentar: Houston har i åratal försökt få ordning på sitt quarterback-spel. De behövde verkligen en quarterback. Tror också de ville säkra att Cardinals inte tog Watson i nästkommande draftval. Frågan är dock om den här klassen är tillräckligt bra för att ge upp framtida draftkapital. Träffar de rätt är det som om de funnit guld. Funkar inte Watson kommer Houston inom några år befinna sig i NFL-källaren. Watson är dock en vinnare och Houston behövde en quarterback. Jag gillar valet betydligt mer än Kansas Citys val av Patrick Mahomes. Quarterback är den viktigaste positionen och Houston har redan ett bra defense så jag ger nog trots allt tummen upp. De gav dock upp rätt mycket så något toppbetyg kan det inte bli.

Betyg: B

Val 13 – Arizona Cardinals

article image

Vald spelare: Haason Reddick, Linebacker, Temple

Johans kommentar: Jag tror Arizona hade hoppats att kunna drafta en quarterback efter att ha sett Carson Palmer, på ålderns höst, spela uselt förra året. De blev antingen överrumplade av att andra lag agerade så snabbt eller så valde de att ligga still. Oavsett vad får de en grym spelare i Reddick och de behövde en linebacker som kan flyga runt och göra lite av allt. Reddick har spelat i stort sett varje position på defense och var outstanding i under NFL Senior Bowl veckor. Ett bra val av Arizona.

Betyg: B

Val 14 – Philadelphia Eagles

article image

Vald spelare: Derek Barnett, defensive end, Tennessee

Johans kommentar: Oväntat många offensiva spelare gick innan det var dags för Philadelphia att välja. Egentligen behövde nog Philly offense för att hjälpa unge quarterbacken Carson Wentz. Barnett är dock ett ordentligt tröstpris. Han är ännu en spelare som kanske inte är snabbast av alla. Han gör dock vad som är viktigt. Han producerar och slog collegeligans sack-rekord. Barnett är en mycket bra defensiv end och kommer omedelbart förbättra Eagles pass rush. Mycket bra val.

Betyg: B (på gränsen till ett A)

Val 15 – Indianapolis Colts

article image

Vald spelare: Malik Hooker, Safety, Ohio State

Johans kommentar: Colts håller på att bygga om sitt defense och det behövs. Malik Hooker passar in utmärkt. Hooker är lite utav en Ed Reed (fd Baltimore Ravens-spelare) eller Earl Thomas (Seahawks). En defensiv back som kan täcka grymt mycket plan. Mycket bra val och den tidiga aktiviteten i draften på offense passade Colts mycket bra. Bra val av en grymt talangfull spelare som möter ett behov. Kan inte bli mer än ett bra betyg. Nya general managern Chris Ballard har haft en bra free agency och får en bra start på draften.

Betyg: A

Val 16 – Baltimore Ravens

article image

Vald spelare: Marlon Humphrey, Cornerback, Alabama

Johans kommentar: Ravens general manager Ozzie Newsome gör sällan ett riktigt dåligt val. Marlon Humphrey har flugit lite under radarn men är en mycket bra corner från talangfabriken Alabama. Humphrey är mycket bra i de flesta avseenden och Ravens behövde en cornerback. Finns det något att anmärka på när det gäller Humphrey är det att han gav upp en del stora passpel och hade lite svårt att lokalisera bollen för att bryta upp en pass. Solid spelare dock och lite coachfavorit.

Betyg: B

Val 17 – Washington Redskins

article image

Vald spelare: Jonathan Allen, Defensive end, Alabama

Johans kommentar: Redskins gör kanske draftens bästa val såhär långt med tanke påvar de väljer. Uppenbarligen hade en del lag en del tveksamheter angående en del medicinska rapporter. På planen är Allen en grym defensive end som kan spela på alla downs. Washington behöver också hjälp på positionen och Washington får en bra duo i Allen och Ryan Kerrigan. Många finess-spelare har blivit valda innan men framgång i amerikansk fotboll byggs av de spelare på offensiva och defensiva linjerna som kanske inte får lika många rubriker som quarterbacks eller wide recievers. Gillar verkligen det här valet.

Betyg: A

Val 18 – Tennessee Titans

article image

Vald spelare: Adoree Jackson, Cornerback, USC

Johans kommentar: Tennessee får defensiv hjälp i och med valet av Adoree Jackson. Han är en atletisk cornerback som också har ett stort värde på special teams i och med att han är en grym kick returner. Inte mycket att säga om. Ett solitt val på en position där Tennessee behövde hjälp efter att bl a ha låtit Jason McCourty lämna laget.

Betyg: B

Val 19 – Tampa Bay Buccaneers

article image

Vald spelare: O.J. Howard, Tight end, Alabama

Johans kommentar: Mycket bra val av Tampa. Man adderar den bästa på sin position till ett offense som sedan tidigare har receivers i form av stora Mike Evans och i free agency signade kvicksilvret DeSean Jackson. Med Howard adderad blir det svårt för motståndares defensiv att välja var de ska prioritera sitt coverage. Howard är en best. Bra receiver och bra blocker. En av de bättre tight ends som äntrat ligan sedan Rob Gronkowski.

Betyg: A

Val 20 – Denver Broncos

article image

Vald spelare: Garett Bolles, Offensive tackle, Utah

Johans kommentar: Draften föll ut väl för Denver som kunde välja den offensiva linjeman de gillade mest. Deras offensiva linje spelade uselt förra säsongen. Bolles har kanske mest uppsida av någon tackle i draften. Han har inte imponerat alltför mycket på mig men han började spela sent. Bra coaching kan kanske hjälpa honom utvecklas snabbt. För potentialen han har är det dock svårt att ifrågasätta valet.

Betyg: B

Val 21 – Detroit Lions

article image

Vald spelare: Jarrad Davis, Linebacker, Florida

Johans kommentar: Linebacker var rätt position. Uppenbart är det någonting som gör att lag inte väljer Reuben Foster (fysiska problem från läkarundersökningar). Davis är mycket bra men lite tveksam till värdet här.

Betyg: C

Val 22 – Miami Dolphins

article image

Vald spelare: Charles Harris, Defensive end, Missouri

Johans kommentar: Bra val av Miami. Harris är en klassisk Missouri spelare. Atletisk som få. Kanske lite tekniskt underutbildad såhär långt men det kan bra coaching hjälpa. Miami behövde en pass-rusher. Jag är lite förvånad över att de inte försökte stärka sin offensiva linje i och med att de tappade Branden Albert i free agency. Trodde att guarden Forrest Lamp skulle varit ett givet val om han fortfarande var kvar när det var dags för Miami.

Betyg: B

Val 23 – New York Giants

article image

Vald spelare: Evan Engram, Tight end, Ole Miss

Johans kommentar: Giants behövde offensiv hjälp och jag hade möjligen föredragit en offensive lineman. Engram ger dock Giants en otäck grupp av receivers med Odell Beckham, Brandon Marshall och Sterling Shephard redan i laget. Engram är ingen bra blocker men Eli Manning kan få en bättre resa i år. Hur står det till med den offensiva linjen dock.

Betyg: B

Val 24 – Oakland Raiders

article image

Vald spelare: Gareon Conley, Cornerback, Ohio State

Johans kommentar: Oakland är på gång efter ett antal år i källaren. Conley föll i draften för att han anklagats för våldtäkt veckan innan draften. Frågan är inte fullt ut utredd än och jag antar att Oakland kollat noga på det innan de fattade beslutet. Eftersom jag inte vet ett dugg om det får jag bedöma honom som spelare. Som cornerback är Conley mycket bra. Frågan är dock hur bra? En osäkerhet kring hans spel är dock att han var i ett secondary med tidigare valda Marshon Lattimore och Malik Hooker. Ibland kan spelare se grymt bra ut i gott sällskap. Jag är personligen lite tveksam till Conley som cornerback. Han är utan tvekan ett atletiskt monster men jag är lite tveksam till det här valet.

Betyg: C

Val 25 – Cleveland Browns (trade ner med Houston Texans)

article image

Vald spelare: Jabrill Peppers, safety, Michigan

Johans kommentar: Peppers är en spelare som vissa älskar. Andra har svårt att se hans position och hur mycket han faktiskt presterat i college. I min värld är han en safety med mycket uppsida på grund av sin snabbhet. Cleveland adderar defensiv talang i draften och det är svårt att ifrågasätta. Dessutom har de adderat framtida draftval så att de även nästa år kommer kunna addera till talangen. Jag gillar att de inte (till skillnad från en del andra lag) gör alltför tidiga val av quarterbacks utan fortsätter att addera värde.

Betyg: B

Val 26 – Atlanta Falcons (trade upp med Seattle Seahawks)

article image

Vald spelare: Takkarist McKinley, Defensive end, UCLA

Johans kommentar: Atlanta tradade upp för en pass rusher. Det är svårt att ifrågasätta men jag hade trott att de tradade upp för Forrest Lamp. Falcons skulle kunna bli än mer läskiga än de redan är på offense med en bättre offensiv linje. McKinley är dock inget dåligt val och ger han Falcons mer speed och pass rush så är det svårt att invända. Han verkade dock lite övertänd när han blev draftad…

Betyg: B

Val 27 – Buffalo Bills (trade ner med Kansas City Chiefs)

article image

Vald spelare: Tre’Davious White, Cornerback, LSU

Johans kommentar: Buffalo gör ett solitt val av White. Bills behövde addera en cornerback efter att ha förlorat Stephon Gilmore till AFC East-rivalen och Superbowl-vinnaren New England Patriots (jag kan inte låta bli att nämna det…) i free agency. White kanske inte är lika flashig som Lattimore eller Conley som tidigare valts från Ohio State men han är en bra fotbollsspelare. Kort sagt ett val svårt att ifrågasätta på en position de behövde.

Betyg: B

Val 28 – Dallas Cowboys

article image

Vald spelare: Taco Charlton, Defensive end, Michigan

Johans kommentar: Tycker nog att Dallas borde ifrågasätta sitt secondary mer än att satsa på defensiva linjen. Jag har dock inget större problem med valet. Det är en mycket bra spelare de får i Charlton. Han är stor, atletisk och kan pressa motståndarnas quarterbacks. Räkna med defensive backs senare i draften.

Betyg: B

Val 29 – Cleveland Browns (trade upp med Green Bay Packers

article image

Vald spelare: David Njoku, Tight end, Miami

Johans kommentar: Cleveland adderar offensiv talang. Njoku har en ljus framtid och är framförallt en bollmottagande tight end. Njoku är fortfarande ung och har mycket potential att utvecklas men jag tycker att Browns gjorde ett väldigt bra val här. Imponerande förstarunda av general managern Sashi Brown såhär långt.

Betyg: B

Val 30 – Pittsburgh Steelers

article image

Vald spelare: T.J. Watt, Linebacker, Wisconsin

Johans kommentar: Steelers har draftat en rad linebackers med pass-rushing förmåga tidigt i mer eller mindre alla drafter de senaste säsongerna. Med bladad framgång ska sägas. Draftvalet av T.J. Watt är utan tvekan intressant och han har fått en hel del uppmärksamhet på sistone. Watts bror är Houstons J.J. Watt och det har gett en hel del uppmärksamhet. Jag hade nog hellre sett Reuben Foster här och tycker att Watt väljs lite tidigt utifrån den film jag sett från hans collegetid i Wisconsin. Jag tror valet är gjort utifrån framtida uppsida mer än representerar var Watt står just nu.

Betyg: C

Val 31 – San Francisco 49ers (trade upp med Seattle Seahawks via Atlanta Falcons)

article image

Vald spelare: Reuben Foster, Linebacker, Alabama

Johans kommentar: I mina ögon den klart bästa linebackern i den här draften. Hn är snabb, aktiv och en bra tacklare. Det måste finnas något jag inte har hört som gjort att han fallit såhär långt. Om inte (och det är det enda jag kan gå på) så är det här mitt favoritval av alla i förstarundan. Nya general managern John Lynch har en grymt draft såhär långt.

Betyg: A

Val 32 – New Orleans Saints

article image

Vald spelare: Ryan Ramczyk, Offensive tackle, Wisconsin

Johans kommentar: Vi visste att den här draften inte var fullsmockad med offensiva linjemän som skulle gå tidigt. Det var dock lite väl oväntat att bara två sådana skulle gå i förstarundan. Offensiv fotboll handlar mer om offensivt linjespel än vad de flesta fans, som stirrar sig blinda på quarterbacks och receivers, förstår. Wisconsin har en tradition av att utveckla duktiga offensiva linjespelare. Drew Brees behöver skydd av en solid offensive linje på karriärens höst och nuvarande left tackle Zach Strief börjar bli till åren kommen. Ramczyk börjar förmodligen som right tackle. Inget att ifrågasätta med det här valet egentligen. Det gör inte att jag blir helt till mig i trasorna heller dock.

Betyg: B

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io