Försäsong vecka 1 – torsdagsmatcherna

article image Minnesota Vikings (0 3 14 0) 17

article image Buffalo Bills (0 3 0 7) 10

Kort om matchen:

Minnesotas defense dominerade matchen och Bills skapade lite anfallsmässigt. I fjärde quartern kunde de reducera till 10-17 och fick även en till chans efter en idiotpassning av Minnesotas tredjequarterback Taylor Heinicke rakt i famnen på en Bills spelare. Bills och rookiequarterbacken Nathan Peterman kunde dock inte göra något med chansen och efter en misslyckad snap på 4th and 4 var det hela över.

Matchens stjärna:

Det var inte helt lätt att hitta dominanta spelare men Minnesotas rookiewidereceiver Stacy Coley gjorde en riktigt bra match och hittades vid tre tillfällen av Case Keenum. Han uppvisade fin routerunning-förmåga och fina händer. I brist på tydligare stjärnor får Coley utmärkelsen.

Lärdomar om Minnesota Vikings:

1. Minnesotas defense blir starkt i år. Förstauppställningen ser mycket bra ut och vi fick se ett tydligt exempel på det när omsignade Everson Griffen sackade Tyrod Taylor tidigt i matchen.

2. Offensiven är mer ett frågetecken. Igår gavs inte särskilt många positiva eller negativa svar. Förstauppställningen spelade inte särskilt länge. Noterbart var att den lovande rookien RB Dalvin Cook gjorde debut. Han var relativt ospektakulär när han sprang med bollen men visade att han kan bli en tillgång som receiver ur backfield med 4 mottagningar för 30 yards.

Lärdomar om Buffalo Bills:

1. Rookiequarterbacken Nathan Peterman fick mycket speltid och spelade helt ok. Han hade ingen hög passningsprocent (strax över 50 %) men vårdade bollen helt ok och passade för en touchdown.

2. Förstauppställningen kunde inte göra mycket mot Minnesotas defense. Med nyheter om att Sammy Watkins tradas undrar man vem som ska hjälpa Tyrod Taylor. Vad Buffalo kan är att springa med bollen men de måste ha ett bättre passanfall för att inte motståndardefense helt kan fokusera på att stoppa Le’Sean McCoy och hans runningbackkompisar.

____________________________________________________________________________________

article image Jacksonville Jaguars (3 14 14 0) 31

article image New England Patriots (3 7 7 7) 24

Kort om matchen:

New England vilade i stort sett alla starters och ställde upp med andrauppställningen mot Jacksonvilles starters (minus en del receivers). De hängde med hyfsat till ett underläge 10-17 i paus. Efter att cornerbacken Cyrus Jones gett upp två stora spel för touchdowns och Jaguars running back Corey Grant tillåtits springa för en 79 yards touchdown var det uppförsbacke för Patriots andra och tredjeuppställning hela matchen.

Matchens stjärna:

Jimmy Garoppolo, Quarterback, New England

Garoppolo fick mycket speltid och såg riktigt bra ut mot Jaguars starters. Han satte 22 av 28 passningar för 235 yards och 2 touchdowns och rörde bollen med relativ lätthet. Det ser ut som om Patriots är i mycket goda händer på quarterbacksidan.

Lärdomar om Jacksonville Jaguars:

1. Running backen Leonard Fournette gjorde debut och spelade helt ok. Överlag sprang Jacksonville extremt mycket med bollen. Därför fick man inte se alltför mycket av quarterbackarna.

2. På tal om quarterbacks såg ändå Chad Henne stark ut igår. Han fick viss hjälp av ett för dagen skakigt New England secondary, fullt av reserver. Men 5 av 6 för 139 yards och 1 touchdown är det svårt att vara kritisk till.

3. Man får känslan av att Jaguars är djupare som lag än på länge. Att slå New Englands reserver är ett bra exempel på det även om försäsongsmatcher inte kan tas till intäkt för mycket. Igår gjorde exempelvis Myles Jack debut i försvaret och de adderar därmed ytterligare en tänkbar defensiv stjärna. Igår spelade inte försvaret superbra men Jaguars har något på gång.

Lärdomar om New England Patriots:

1. Två spelare som behövde visa framfötterna gjorde precis tvärtom. Defensiva backarna Cyrus Jones och Jordan Richards, båda valda i draftens andrarunda, börjar närma sig en tidpunkt när de måste börja bidra mer. Jones blev bränd två gånger och spelade svagt i coverage. Richards hjälpte inte Jones tillräckligt på Dede Westbrooks touchdown trots att det var tänkt så. Richards hade också en chans att tackla Corey Grant och hindra den långa rushing touchdownen. Så skedde inte. Båda underpresterar rejält och jag tror de hänger löst när 53-mannatruppen ska sättas.

2. På den positiva sidan kan nämnas wide receivern Austin Carr och tight end Jacob Hollister. Båda kom som så kallade undrafted free agents och var aktiva igår. Carr sprang bra routes och gjorde en spektakulär touchdown. Hollister hade 7 catches för 116 yards. Båda två visar verkligen sin bästa sida och kan bli överraskningsnamn i sluttruppen.

3. Både DE Dietrich Wise Jr. (huvudskada) och LB Elandon Roberts (fotskada) skadades. Även om skadorna är okända kan det noteras att de ägde rum på några av de mer tunna positionerna på Patriots defense. Framförallt rookien Wise har visat framfötterna på träningarna och Patriots hoppas att han undvikit allvarligare skada.

____________________________________________________________________________________

article image Atlanta Falcons (7 7 6 0) 20

article image Miami Dolphins (3 7 0 13) 23

Kort om matchen:

Atlantas förstaoffense och Matt Ryan fick kort tid men såg lika starka ut som förra säsongen och fick direkt till en touchdowndrive. Totalt sett dominerade Atlanta tidigt men två sena touchdowns av Miami Dolphins i fjärde quartern vände matchen i deras favör.

Matchens stjärna:

Med så många spelare in- och utbytta krävs det inte alltid alltför mycket för att bli matchens stjärna. Damor’ea Stringfellow gjorde dock mycket av sin speltid. Wide receivern tog bland annat emot en passning och gjorde en 99 yards touchdown.

Lärdomar om Atlanta Falcons:

1. Atlanta kommer ha ett fantastiskt anfall även denna säsong. En intressant fakta är att 3 av fyra quarterbacks satte alla passningar utan en incompletion. Matt Simms som fick mest speltid var inte lika lyckosam men han är långt ner i hackordningen.

2. Falcons verkar ha hur många bra running backs som helst. Dagens stora man var Terron Ward som såg bra ut och bland annat hade ett spel för 28 yards som highlight. Dessutom adderade Ward tre receptions.

3. Fjolårsrookien linebackern D’Vondre Campbell kan bli en riktig tillgång. Han var aktiv och ständigt runt bollen och adderade en interception.

Lärdomar om Miami Dolphins:

1. Vi fick inte se mycket av Matt Moore. Jay Cutler är inte heller spelklar. Med undantag för ett par stora spel såg David Fales och Brandon Doughty inte redo ut för att leda ett anfall i NFL. Det lär de inte heller behöva göra när den riktiga säsongen rullar igång.

2. Wide receivern Leonte Carroo som vldes i 2016 års draft är inte helt olik Jarvis Landry i sin spelstil. Carroo kommer få en chans att fylla en större roll i år även om Landry och DeVante Parker är förstavalen som receivers.

____________________________________________________________________________________

article image Washington Redskins (0 0 3 0) 3

article image Baltimore Ravens (7 6 7 3) 23

Kort om matchen:

Trots att det är en försäsongsmatch var det här ett riktigt bottennapp för Redskins. Man producerade ingenting offensivt under matchen och gav bort bollen tre gånger via en interception och två fumbles. Ravens anfall var heller ingenting att skriva hem om men de höll ändå ihop spelet tillräckligt mycket och undvek turnovers för att det här skulle bli en ensidig affär.

Matchens stjärna:

Defensive end Brent Urban hade en strip-sack för fumble och orsakade ännu en fumble. Han påverkade resultatet mer än någon annan och bör ha fått Ravens game ball i omklädningsrummet efter matchen.

Lärdomar om Washington Redskins:

1. Vid sidan av Terrelle Pryor och tåskadade tight enden Jordan Reed har Redskins ont om offensiva vapen. Ingen av reserverna visade framfötterna igår. Istället var det en slarvig match. Rookierunningbacken Samaje Perine hade en fin run om 11 yards, i övrigt gjorde han inget på sina andra försök och det gjorde ingen annan RB heller.

2. Det är svårt att värdera de här matcherna men det såg mycket blekt ut även defensivt mot ett Ravens som saknar många offensiva spelare till skada. Trots Ryan Mallett dominerade Baltimore och kunde göra hyfsat med poäng på Redskins.

Lärdomar om Baltimore Ravens:

1. Ryan Mallett får det inte att funka som NFL quarterback. Han är inte tillräckligt träffsäker med sina passningar och igår blev han utspelad av unge Josh Woodburn som såg betydligt effektivare ut. Det är inte otroligt om Ravens släpper Mallett när det är dags för cuts. Laget är desperat efter en skadefri Joe Flacco i förstauppställningen.

2. Defensiven ser starkare och bredare ut. Förutom nämnde Urban spelade också Tyus Bowser bra med flertalet tacklingar. Reserverna höll Washington till 3 poäng. Det är ett styrkebesked.

____________________________________________________________________________________

article image Denver Broncos (10 0 0 14) 24

article image Chicago Bears ( 0 7 7 3) 17

Kort om matchen:

Denver öppnade snabbt och avslutade frenetiskt och det räckte för segern. Chicagos förstaanfall med QB Mike Glennon fick inte till något för Chicago men bidrog till Denvers första touchdown. Glennons passning fångades upp av cornerbacken Chris Harris som sprang in den i endzone för en s.k. pick six. När Mitch Trubisky kom in stabiliserade det hela sig en smula och Chicago kunde ta ledningen innan Denvers starka avslutning fällde avgörandet.

Matchens stjärna:

Kontroversiella draftvalet av Mitch Trubisky såg allt bättre ut i och med varje spel. Trubisky spelade lugnt och behärskat och slutade med 18 kompletta passningar av 25 möjliga för 166 yards och en touchdown. Chicago bad i och för sig inte Trubisky att göra svåra saker men det såg lugnt och säkert ut. En lysande debut för en spelare som ett flertal experter tyckt behöver mycket tid innan han är redo att starta.

Lärdomar om Denver Broncos:

1. Vi vet att förstadefensiven är stark och det visade sig återigen i inledningen. Mycket talar för att defensiven måste vinna många matcher för Broncos om det ska bli slutspel för Denver.

2. Trevor Siemian eller Paxton Lynch? Svårt att säga. Ingen gjorde något märkvärdigt och ingen gjorde bort sig heller. Bäste quarterback för Broncos igår var nog rookien Kyle Sloter.

Lärdomar om Chicago Bears:

1. Mardrömsstart för Mike Glennon i Chicago. Samtidigt som rookien Mitch Trubisky höjs till skyarna ställdes Glennon mot Denvers förstadefense och övertygade verkligen inte. Snart lär ropen på Trubisky öka i styrka om inte Glennon snabbt blir bättre.

2. Förutom Trubiskys framgång såg även receivern Deonte Thompson bra ut igår. 5 catches med begränsad speltid är mer än godkänt.

____________________________________________________________________________________

article image New Orleans Saints (3 3 0 8) 14

article image Cleveland Browns (0 7 0 13) 20

Kort om matchen:

Inte mycket hände offensivt tidigt i matchen. Medans Saints reservquarterbackar Daniel, Grayson och Nassib såg rätt stadiga ut fick de inte upp alltför många poäng på tavlan. Clevelands startande Brock Osweiler har svårt att få till det och var inneffektiv med bara 6 completions av 14 passningar för 42 yards. Matchen fick liv för Browns när rookiequarterbacken DeShone Kizer i slutet av matchen ställdes mot Saints reservdefense. Kizer kunde leda Browns till två touchdowns och en seger i matchen.

Matchens stjärna:

Han visade i viss mån vad vi redan vet, men Clevelands rookiequarterback DeShone Kizer hade på det hela taget en imponerande debut och han får utmärkelsen. Efter att ha börjat lite avvaktande hittade Kizer rytmen ju längre matchen led. Han har en kanon till arm och kan han få fotarbetet att funka så ser han stundtals ut som den klart bästa quarterbacken i Browns trupp. Kizer slutade kvällen med 11 för 18 passningar för 184 yards och 1 TD. Ibland tar han för lång tid på sig att hitta sina receivers men han visade mot Saints att han kan vara Browns framtida quarterback. Får han ett lära och se-år kan han ta ett ordentligt kliv till nästa säsong.

Lärdomar om New Orleans Saints:

1. Receivern Tommylee Lewis glänste när Saints vilade sina receiverstjärnor. Med tanke på att Lewis redan är ett hot som kick returner var hans fina spel som receiver imponerande. Han slutade med 10 catches för 124 yards och en touchdown. Det blir svårt i den konkurrens som råder hos Saints att få en plats som receiver men det var en lysande audition av Lewis. Sannolikt får han plats hos något annat lag om inte Saints har plats i 53-mannatruppen.

2. Chase Daniel är en stadig backup till Drew Brees. I händelse av skada skulle Daniel kunna leda Saints ett par matcher utan att katastrofen är ett faktum. Daniel är inte i närheten av Brees men det är det inte många som är. Däremot har han grepp över Saints anfall och han ser komfortabel ut efter ett antal år i det offensiva systemet.

Lärdomar om Cleveland Browns:

1. I Myles Garrett och Jamie Collins har Browns kanske ligans mest atletiska pass-rush duo. Även om deras speltid var kort blev det uppenbart att de kommer göra Browns mycket starkare ”on the edges”. Cleveland defense ser också alltmer ut som ett Gregg Williams defense, mycket tuffare och med attityd än föregående år.

2. Cleveland har dock fortfarande en svaghet och det är i mitten av den defensiva linjen och försvaret. Saints utnyttjade det genom att hitta utrymme för att springa med bollen där. Såväl Saints rookie Alvin Kamara och Travaris Cadet hittade utrymme ”up the middle”.

3. Vem startar som middle linebacker? Under gårdagens match såg andrauppställningens Joe Schobert betydligt starkare ut än förstauppställningens Tank Carder.

____________________________________________________________________________________

article image Philadelphia Eagles (6 0 3 0) 9

article image Green Bay Packers (0 17 0 7) 24

Kort om matchen:

I en mycket turnoverrik match ”övertrumfade” Philadelhia Eagles sin motståndare Green Bay Packers med fyra turnovers (2 fumbles, 2 interceptions) mot tre (2 fumbles, 1 interception). Matchen avgjordes egentligen i andra quartern när Packers Trevor Davis sprang in en punt return för 69 yards och en TD. Därefter kunde Philadelphia via en Jeff Janis touchdown och ett fieldgoal från Mason Crosby göra 17 raka poäng och Eagles kom aldrig i närheten av att komma tillbaka.

Matchens stjärna:

Även om lagets insats lämnade en del att önska stod defensive end Derek Barnett ut. Rookien som ledde Tennessee och satte flera sack-rekord i college visade att hans talang håller även i NFL. Med två sacks ser han än så länge ut som han kommer att motsvara de högt ställda förväntningarna. Barnett är ingen atletisk freak men en riktigt bra fotbollsspelare. Han kommer betyda mycket för Eagles.

Lärdomar om Philadelphia Eagles:

1. Carson Wentz fick inte mycket tid på plan men den serie han var inne såg det bra ut. Även om Mack Hollins tilläts göra en enkel TD av dåligt tacklande Green Bay-backar kan man inte klaga på Wentz statistik. 4 av 4 passningar för 56 yards och en touchdown.

2. Bakom Wentz ser det värre ut. Matt McGloin fick mycket speltid och fick inte ut mycket av den. Inte heller rookie Dane Evans såg NFL-redo ut. Philadelphia Eagles står och faller med Carson Wentz utveckling. Det är i och för sig inget ovanligt för ett NFL-lag att den startande quarterbacken är ljusår bättre än backupen men Eagles har ingen bra lösning på backupsidan. Man behöver en game manager som kan leda laget under en kortare skadefrånvaro utan att göra alltför många misstag. Det var svårt att se en sådan i McGloin och Evans under gårdagens match.

Lärdomar om Green Bay Packers:

1. Packers har fortsatt en hel del problem i sitt secondary. Rookiecornerbacken Kevin King blev bränd vid ett par tillfällen i coverage och missade dessutom en tackling vid Eagles inledande touchdown. Det vill till att King och kompani utvecklas snabbt om inte trycket på Aaron Rodgers och anfallet ska bli stort.

2. Runningbackpositionen är en klar svaghet för Green Bay. Även om Ty Montgomery (som egentligen är en receiver) sett ok ut stundtals har han inte det där lilla extra. Med tanke på de öppningar som skapas för att motståndardefense måste frukta Aaron Rodgers passningar skulle de tjäna på att ha en bättre runningback. Montgomery fumblade dessutom bollen i början vilket ledde till Eagles förstatouchdown. Ingen bra start.

pro author badge

Relaterade artiklar

Svenska casinon
Spelpressen
Casino med svensk licens
Casino utan svensk licens
Nettikasinot360
nätcasino på jämför.io